Denna veckan går resan till Norge och Momarkens travbana. Denna årligen återkommande omgång utmålas nästan alltid till en unionskamp mellan Sverige och Norge. De senaste åren har det dock slutat med svenskt segertåg och det har märkts en tydlig skillnad på kvalitet mellan Norsk och Svensk travsport. Norge har ofta en handfull fina hästar som väl matchar de svenska djuren, men bredden saknas och det det burkar ge utslag.

Det blir en lätt banan idag trots lite regn, valfri balans således.

SPIKARNA

Jag kommer att spika i två avdelningar idag. Jag tycker mig funnit två högst logiska vinnare som jag bygger systemet på.

Den första är kanske inte så tuff, men efter att Lom Brage strukits har dörren öppnats på vid gavel för segerstaplaren Lannem Silje. Hon har nu ett par lopp i kroppen och som jag ser det kan ingen nu matcha hennes farter. Vidare kommer jag att singla Venkatesh i första dubbeln. Hästens upphämtning sist var i det svettigare laget och hästen ser lysande ut för dagen. Momarkens snäva kurvor skapar nästan alltid luckor i starten så läget är inte så hemskt som det kan se ut!

Avd 1

Här kommer jag att gardera den stora favoriten Naglo Del Nord som jag ser det kommer att få ett betydligt tuffare lopp nu än vid segrarna. Motstånd saknas inte och jag har några roliga drag emot.

Falcon Håleryd hade jag spikat om hästen haft framspår. Han har visat oerhörd kapacitet och håller han sig på benen anser jag honom bättre än favoriten. Vidare tycker jag att Rafolo har en bra uppgift då det är ledaren i loppet. Han ska testas barfota bak för första gången sedan i höstas och det kommer att göra hästen betydligt vassare – pass upp! Alamo Boko varnade jag för sist och hästen gjorde ett kanonlopp. Han har nu bytt regi vilket kan vara både bra och dåligt. Är han som senast ska han räkans. Rocket Zet är åtgärdad efter sist och tränar bra, Go Green Pellini verkar hitta storformen på nytt och är ruskigt snabb på speed samt Sejr Gammelsbäck som har skyhög kapacitet och nu ett lopp i kroppen – samtliga får plats på min lapp.

Avd 2

Detta loppet löser jag på på två streck och det känns tryggt.

Förstastrecket är Rio Grande som kommer med fyra raka segrar i regi Juul. Hästen har vunnit från alla positioner och kan öppna klart dugligt – bra chans! Det roliga motbudet är Cab Hornline som blommat ut ordentligt på slutet. Nu får han dessutom Örjan i jollen vilket är mycket intressant – håll i hatten!

Avd 3

Ett stolopp över två volter följer härnäst. Det är inget enkelt lopp att lösa, men jag tycker mig hittat en bra mix av fem hästar som ska ha bra chans.

Denise F. Boko gästade Solvalla i februari och charmade i alla fall mig. Hon var duktig som tvåa i ett tufft lopp och kommer hon bara iväg från start är det hästen att slå. Värst emot är stallkamraten Premance Simoni som även hon var finfin vid sin Sverigestart näst senast. Nu har hon dock ett tufft lopp att vänta från tillägg, men hon är inte chanslös trots det. Dragen kommer från Sverige och står samtliga på startvolten. Från innern kommer formtoppade Miss My Money som kommer att få ett fint lopp – given. Vidare måste Achemilla Rich med då hon senast visade lite av hennes forn stora takter som tvåa bakom en bra vinnare. Sist med går Conrads Eliza som visserligen gör årsdebut, men hon tränar mycket bra för dagen och blir farlig med en smygare.

Avd 4

Här får Ready For Cash en chans till att visa sin storhet innan jag tar alla andra spelare i handen och singlar. Hästen är bra, men nu kommer han att bjudas på hårt motstånd vilket jag tycker betyder gardering!

Priamo Caf var grym sist som tvåa och jag var sur på kusken som jag tyckte körde för sent. Hade han tryckt upp tempot tidigare tror jag han vunnit mot Gordonston från dödens. Han går dock en ny chans nu och är alldeles för lågt streckad. Hermes Laday är även han intressant idag. Hästen gjorde några ruskiga insatser för Åke Svanstedt innan han lämnade landet och ska nu åter ge sig ut på V75 i ny regi. Optimal balans gäller och detta är en kanon om han får vara frisk. Sist med på min lapp går Amour Du Coglais som matchats mot detta loppet en tid. Barfota bak för första gången och stallet är mycket uppåt!

Avd 5

Spik Lannem Silje.

Avd 6

Spik Venkatesh.

Avd 7

Avslutningen är en ganska medioker gulddivision där det är lite osäker form på de flesta ekipage. Jag streckar sex hästar då storfavoriten, B.B.S Sugarlight, går årsdebut och hoppas det saknas lite tempo där!

Värst mot är helt klart Edward Ale. Hästen såg ut att gå en lysande framtid tillmötes 2013 med Elitloppet som mål, men sen satte skador stopp och det har tagit tid att få hästen i ordning. Nu har han dock fått två lopp i benen vilket satt fram honom mycket i form. Barfotabalans nu och jag blir inte förvånad om han vinner lätt! Vidare tar jag med Oasis Bi som visserligen var dålig i sin årsdebut sist, men borde gått framåt och åter har fint läge. Vacqueyras kanske är ett lyxstreck då han går upp mycket i klass, men då det inte är så håg nivå på just denna guldomgång kanske det gamla novisen om att form slår klass ska anammas. Hästen var i alla fall mycket bra sist efter galopp och formen är, till skillnad mot övriga, i topp. Jag tar även med två snabba norrbaggar i Winmecredit och Thai Broadway. Båda älskar kort distans och kan skrälla nu på hemmaplan.

Spelförslag: 1680 rader / 840 sek

1. 2,3,4,7,9,10,12
2. 7,9
3. 1,3,7,10,15
4. 3,7,9,11
5. 10
6. 1
7. 1,3,5,6,8,9