Unionskamp i Norge och sammanslagen spelpott gäller denna lördag för V75. Idén med att samköra två länders spel och tävlingar tilltalar mig även om det ibland kan kännas lite frustrerande att inte ha tillgång till samma information om alla hästar. Känslan är dock att det gynnar oss som analyserar mycket till skillnad mot småspelarna som mest spelar på namn och kuskar – vi får ser om jag kan dra någon nytta av det teorin denna gång.

Banan kommer enligt det jag fått till mig att bli lurig idag. Banpersonalen gör dock vad det kan för få till en bana för valfri balans, för er som har möjlighet, vänta med inlämningen så länge det går. Vidare är det extremt långt upplopp och snäva kurvor. Fler vinner bakifrån på Momarken än hemma i Sverige.  Voltsystemet är annorlunda och här är det fördel för spår 1 och 7, i viss del för de som kan även 5.

 

Avd 1

Här kommer jag att spika Breedlove lite pga att det är svårt att hitta spikar idag. Hästen går på de flesta underlag, har fin form och är snabb ut. Jag hittar ingen som kan sätta tempo om Breedlove kommer till spets och därifrån är det bra chans. Det som oroar lite är att han varit knepig i kurvorna tidigare i karriären och de är som nämnt ovan snäva denna gång.

 

Avd 2

Här skulle jag bara vilja spika Tekno Odin som är ett unikum inom kallblodssporten. Hästen är bra fem år, men har redan slagit de bästa och missade inte pallen en enda gång förra året. Nu är det dock årsdebut och jag har fått till mig att det är ägaren som prompt ville starta här och inte tränaren. Sånt kan vara lurigt och jag garderar.

Gylden Balder
är det naturliga motbudet. Han har gjort det bra mot favoriten tidigare från samma start, men har nu 20 meter tillgodo direkt – pass upp. Hallsta Lotus har lopp i kroppen och ska förhoppningsvis köras utan skor och så räknas han tidigt. Moe Brage är en speedkanon i fin form. Bra startspår gör att han hamnar bra på det och han blir obehaglig för många idag! Mörtveldt Jerkeld är en duktig häst som enligt rapporterna gjorde ett ruggigt lopp efter galopp sist – miljondrag?

 

Avd 3

Stoloppet är Nalda Nof stor favorit efter sin fina debut för Marcus Lindgren. Hästen har dock galopperat i de flesta av sina försök i volt och det är den favorit i fara!

Photo Princess
är given på lappen då hon bara blir bättre och bättre. Störs hon inte för mycket av de snäva kurvorna dyker hon upp på fotot. Mitt drag är Premance Simoni som är en mycket fin häst. Hon är en ruggig avslutare och det är smygform på hela Westergaards stall – pass upp! K.L.M Prelong och Nettan Palema ska båda med från stall Svanstedt då hans djur visat fin form i veckan samt storskrällen Cherion Tooma som har toppform och kan mycket i grunden.

 

Avd 4

Håll i hatten vänner för här kommer dagens säkraste spel – i alla fall om min norske tipskollega får rätt. Sejr Gammelbäk har en halvmiljon för lite på kontot i förhållande till sitt kunnande. Sist debuterade han i ny regi och vann med 100 meter – jag spikar!

 

Avd 5

Här går jag kort på två hästar som jag tycker höjer sig betydligt över mängden i Nougat Ås och Royal Peak.

Den förstnämnde har varit och vunnit V75 i Sverige tidigare och är enligt stallet en blivande topphäst. Han har inga direkta svagheter och kommer han bara till en aning från sitt tråkiga spår så dyker han upp på linjen. Royal Peak startar nu åter bakom bilen. Hans försök att volta sist var katastrofala och han hoppade hejdlöst. Gången innan var han dock lysande över samma distans som nu och han måste räknas på sin fina stryka.

 

Avd 6

I guldloppet är det fem hästar kvar med god segerchans efter att Ludde, på nytt mallgrodestryker en av sina stjärnor – trist att han måste ha dansbana varje gång han ska starta!

Beanie M.M återkommer efter vila, men är den sån som alltid gör det bra i sina comebacker. Nu tränar han dessutom mycket bra och måste räknas tidigt. Francais Du Gull är nästa häst som bara måste med. Han vann sin debut från dödens i gummistövlar och nu blir det annan balans och ett offensivt upplägg. Mr Picolit är en favorit för mig, men de känns som att han, i sin debut mot de bästa, behöver gå utan skor vilket ju inte är säker går. Skulle han kunna köras med optimal balans bli jag inte förvånad om han vinner lätt! Caddie Comet är det lite samma visa med. Kan han gå barfota runt om ökar chanserna mycket och då har han goda möjligheter han med. Miljondraget är Mr F.X Royal som i fjol visade prov på finfina takter flera gånger om. Nu har han mycket fin form enligt stallet och han är värd ett streck från mig.

 

Avd 7

Avslutningen löser jag med tre streck.

Den av Broadway Legs eller Belgrado som tar sig till spets har klart bäst chans att vinna loppet. Båda har fin form och även om Belgrado är mest gynnad av distansen så har Broadway Legs det bättre läget så hugget som stucket! Om spetskörningen drar ut lite bäddar det för toppspurtaren Photo Bear som alltid gör bra lopp. Det långa upploppet gynnar hästen och jag vågar inte släppa hästen här!

 

Spelförslag: 900 rader / 450 sek

 

  1. 3
  2. 5,9,11,13,15
  3. 4,9,10,11,13,15
  4. 12
  5. 8,12
  6. 1,3,4,5,7
  7. 1,4,11