Mantorp är det som gäller denna vecka och det är bara att hoppas att omgången inte blir riktigt lika svår som i lördags. Även om det är kul när det skräller så är det sällan de lite mindre systemen orkar med så många skrällar.

Lördagens omgång ser lite mer favoritbetonad ut och ur sportslig synvinkel så är guldloppet något i hästväg (ha,ha…) Maharajah, Joke Face, Friction m.fl går inte av för hackor och det ska bli kul att se vem som har mest vältränat för dagen så det kommer att gå undan. Fin bana utlovas och valfri balans gäller.

Avd 1

Här har bästa hästen fått sämsta läget, men som Rocky Winner såg ut i sin debut för Svanen så kan jag inte se hästen förlora. Han visade redan i fjol att han duger mot de bästa i sin kull och med en vinter hos Svanstedt verkar han tagit ytterligare ett kliv mot stjärnorna – spik!

Avd 2

Här finns ett spikförslag i mycket kapable Figaro Sånna. Han fick förtroendet som spik sist han startade på V75, men är skör och var inte helt ok den dagen. Presterar han som gången innan det så vinner han detta lopp utan prut, men som sagt han har sköra ben så jag vågar inte spika denna gång.

Poobong har dragit ett uruselt spår, men såg mycket fin ut sist när han testades utan skor. Ork har han i massor och då det blir barfota på nytt ska han räkans. Nougat Ås hade vunnit sist om Bo Westergård kört i andraspår på slutvarvet. Nu gick han i mål med allt kvar och denna gången kommer han inte att sitta fast med Adielsson bakom spakarna. Miljondraget är Silvinho Bob. Hästen har en härlig avslutning att tillgå och tar Sandra Svensson rygg på Poobong under slutvarvet så kommer detta att bli en obehaglig överraskning för merparten av spelarkolletivet.

Avd 3

Här blir det ett lopp med mycket prestige i. Maharajah har en hel del att bevisa efter sin misslyckade Frankrikesatsning i vintras och möter bland annat Joke Face som har mycket att bevisa efter lång skadefrånvaro.

Motstånd till de båda storheterna saknas inte. G.H Nemo har Svanen trimmat på sin gård under vintern och ska nu gå barfota runt om för första gången. För att få köra hästen har han även gjort sig mödan att föra över sin Clear Sign till sin förstemans tränarlista vilket tyder på att han har höga tankar om G.H Nemo på lördag! Vidare måste förra årets komet Friction med efter att han nu har årsdebuten avklarad. Racerbalans på och med en finalplats i planen. On Track Piraten har kapacitet att skrälla här och ska med tillsammans med Caddie Comet som satt fast med krafter kvar senast.

Avd 4

Här startar en handfull hästar som man måste ha med. Inga stjärnor ska jag vara ärlig att säga, men de är klart bättre än övriga så det är bara att strecka.

Picasso är snabb ut och var bra i sin årsdebut senast. Hästen har lagt på sig mycket muskler i vinter och han är mitt förstastreck i loppet. Jones har verkligen blommat ut på slutet och vann överlägset senast från dödens. Hanné har stallet i toppform och hästen räknas på nytt på optimal balans. Hermes Lady såg fin ut i sin debut för Åke och var än bättre i start två där han vann efter ett rygglopp. Hästen ska eventuellt lättas i balansen och måste med på lappen. Alfa Dream gillar jag och loppet senast visade vilken bra häst det är. Nu är spåret besvärande, men går han felfritt ska han ha bra skrällchans. Dream Trotter tror Lennartsson klarar medeldistans även om han är bättre över kortare distanser. Han är kvick ut och kommer att få ett fint lopp – skrällbud. Sist med på lappen går Golden Bowl som satt fast med vinstkrafter senast på V75. Nu pratar Svensson om skoryck och som knappt streckad måste hästen med!

Avd 5

Lärlingar och stolopp är som lotto och det står jag fast vid. Även om vissa lärlingar är bra mycket bättre än andra så hjälper det föga när de sämre ställer till det. Jag streckar på och hoppas det skräller.

T.P Emily är förstahäst från bästa läget och med en bra kusk. Hon vann dessutom sin årsdebut på ett övertygande sätt och såg bättre ut än tidigare. Blanka Vlasic pratade jag med Robertsson om och han var mycket uppåt. ”Hästen känns mycket in för dagen och från ledningen eller från rygg ledaren är det en klar vinstchans” låter han hälsa i bilen från Ullared! Brenna Boko var gott gåendes i sin debut för Svanen när hon hoppade med till synes krafter kvar. Barfota runt om på nytt och hon ska räknas. Astoria Amour hade otur sist och hoppade bort sig. Hon såg mycket fin ut och jag vill varna kraftigt för hästen här!

Avd 6

Första dubbeln tycker jag står mellan tre hästar med fördel för Oasis Bi som var mycket fin i sin årsdebut sist och har ett fint spetsläge.

Petterssons springare kommer att vara förbättrad med sitt lopp i kroppen och kommer han förbi Disco A.E från början är mycket vunnet. Från spets biter han ifrån sig bra och är förstahäst. Jag släpper dock inte Disco A.E som även han har lopp i kroppen. Barfota runt om gäller denna gång och är han nära den formen han visade upp några gånger i fjol är han bäst i gänget. Orione Spin är ingen dålig häst, men har fått et dåligt spår. Årsdebuten var fin och barfota runt om kommer han att vara ännu bättre – ska räknas om de båda andra kör för fort där framme.

Avd 7

Obi Wan gjorde en briljant insats senast och pulveriserade topphästen Opitergium från dödens. Nu står han med toppläge och med den respekt han förtjänar efter senast känns vägen till spets öppen för honom. Väl där kommer det att bli en mycket svår nöt att knäcka och jag spikar även om han ska gå med skor denna gång!

Spelförslag: 1440 rader / 720 sek

1. 8
2. 3,7,11,12
3. 1,3,4,5,10
4. 3,4,5,6,8,11
5. 3,6,7,11
6. 1,4,10
7. 2