Försommarvärmen håller i sig och med det högtryck på travet. Nu är det Mantorp som kämpar vidare med att presentera V75, om än lite i skuggan av den senaste veckans fantastiska lopp!

Dagens omgången är intressant spelmässigt och det är inte någon enkel ekvation att lösa för oss spelare. Jag har dock ett förslag till lösning och hoppas att den bär frukt. Valfri balans utlovas och full fart på många händer!

Avd 1

Här ser det ut att bli hög fart redan från början. Flera ekipage är sugna på spets och risken finns att det bli många trötta springare till slut.

Jag väljer att strecka sex hästar där jag tror mest på Queasy. Hultmans häst var mycket vass från dödens på Valla sist. Han möter nu lite enklare hästar även om han på nytt riskerar ett tufft lopp. Han har visat att han kan vinna den hårda vägen och är given. Vendi är mitt drag i loppet. Hästen fick anfalla bakifrån sist och det är inte hennes likör. Nu är det läge att ladda och oavsett om det blir ledningen eller dödens är hon bra nog att vinna. Long Night är även han given. Sist blev det galopp i spetsstriden, men upphämtningen var av bästa märke och formen verkar på topp. Call Me Hanover satt fast med krafter kvar sist och är given liksom San Pellegrino som han få loppet och Lotus Elan som nu går barfota runt om.

Avd 2

Här spikar jag Asterix Hornline som många sågar vid fotknölarna. Hästen hoppade upprepat sist, men han blev skärrad och det ska inte dras för stora växlar av det. Jag tror det blir körning innanför och Untersteiner kommer att kunna ta ner sin häst banan och sen är han starkast till slut.

Avd 3

I guld tar jag med fyra hästar då favoriten Quid Pro Quo laddas för större lopp framöver och inte kommer att brukas för fullt denna gången.

Värst emot är Portos Amok som gjorde ett topplopp sist och tog mycket på täten från kön. Nu har hästen ett kanonläge och måste räknas. Montgomery Hill är även han given. Hästen gör aldrig dåliga lopp och nu har han, enligt stallet, toppform och måste med! En häst som vinner när som är Deuxieme Picsous. Han blev nerplockad från spets sist, men han såg bättre ut än på mycket länge och nu är formen åter på topp. Miljonskrällen är Up Date Hoss som är helt bortglömd här. Med två strukna i loppet är spår 12 inte lika illa som vid fullt fält och hästen är absolut kapabel att vinna ett lopp som detta.

Avd 4

I klass II startar omgångens snackhäst i obesegrade Defi´s Victory. Hästen har verkligen imponerat och är given som favorit. Jag tycker docka att spelvärdet är rent uselt då hästen är så orutinerad och jag måste gardera!

Jag väljer att ta med en annan häst som har visat takter utöver det vanliga i Tenzing. Sist blev det alldeles för tufft, men hästen är ruggig när han funkar och till fyra procent är han mycket intressant!

Avd 5

I stoloppet går jag emot mitt eget resonemang om att det nästan är omöjligt att vinna loppen från andra volten med snabba sommarbanor. Jag tycker att tilläggshästarna är betydligt vassare än de på start och streckar bara en på startvolten.

Bästa chansen har Twigs Voici som nu går ner massor i klass och slipper hingstarna denna gång. Åter till sin normala balans och med springspår kommer hon att hamna bra till direkt – given. Bear Whith Me är även hon given. Hästen har varit vass på slutet och kan göra mycket jobb själv. Skrällarna är Alchemilla Rich som tränar förbättrat och speedkulan Pleaseleavemealone som åter går med optimal balans.

Avd 6

När Redén går ut och varnar för att favoriten Call Me Keeper ”är långt ifrån i toppform” drar jag öronen till mig och garderar. Redén har bara Derbyt i sikte för denna blivande kanon och risken för torsk ligger i luften.

Jag tar med tre andra roliga streck, alla oprövade inför svensk publik. Jag vet dock att samtliga tränare är mycket nöjda med sina hästar och de ger bra betalt oavsett vem som vinner. De jag tänker på är Lady Brodway från perfekt spå (såg ni spurten i debuten!), Remo Gast som Stig H säger är en kanon och E.L Rocket med lopp i kroppen!

Avd 7

Här går jag kort och tar med kapable Vici Lane som vinner om han går felfritt och en häst som jag tror kommer att bli ruggigt bra i år – Reina La Caballo!

Vici Lane ska gå barfota runt om vilket är optimalt för den hästen. Hans akilleshäl är starten, men går han iväg är han kvick ut och kan till och med nå spets – given på alla system! Reina La Caballo tvärt emot en klocka i travet och han har verkligen utvecklats på rätt sätt sista året. Nu ser han bländande ut för dagen och ska dessutom gå utan skor och med jänkarvagn för första gången – kul idé!

Spelförslag: 1536 rader / 768 sek

1. 1,2,3,5,7,10
2. 7
3. 3,5,10,12
4. 2,11
5. 2,12,13,15
6. 2,6,8,12
7. 3,11