Hej! Mantorp är det som gäller idag och det är en kul V75-omgång som ser ut att kunna betala bra med stålar om man slipar rätt med raden. Jag kommer att spela med tre spikar idag och målar på ordentligt i ett par öppna lopp i hopp om storskräll.

Banan håller sig fin trots årstiden, men barfotaförbudet gäller du som bekant fortfarande. Det ni kan ha med er är att Mantorps upplopp tillhör de kortare i landet och därför kan bakspårens hästar få svårt att hinna fram!

Spikarna:

Jag slår ner min första spik i lärlingsloppet. Jag kommer att hålla duktige Fredrik Berg i handen. Han kör idag fina Sheer Bliss, en häst som verkligen är på topp för dagen och dessutom för andra gången ska gå med jänkarbike. Favoriten Top Of The World är ingen häst som trivs med bakspår så den spolar vi tidigt.

Vidare så kommer jag att spika omgångens bästa vinnare i talangen Seedorf O.M.F. Hästen har verkligen vaknat till efter kastration och han har sett helt bländande ut på slutet. Värsta motbudet från början är struken så – spel mot ett mål?

Sista spiken blir i sista avdelningen. Här får Je´taime Ruinart stå ensam på lappen. Hästen är Björn mycket nöjd med för dagen och han meddelar att det är hans bästa segerchans för dagen – trots att han har många bra chanser i övrigt!

Avd 1 (2640m auto)

Inledningen är ingen enkel nöt att knäcka då det är en mycket ihålig gulddivision med många gamla stötar som verkligen blandar och ger när de ställer ut skorna på banan. Jag tycker att ingen är helt chanslös och streckar på.

De påpassade hästarna Spring Erom och Tomarrowland kommer att köra hårt om ledningen från början och det kan ge trötta ben till slut. Då tror jag mer på den tredje välstreckade pållen Narold Vox som är gynnad av hårt tempo. Hästen är dock inte så snabb och är därför även han sårbar.

Skrällarna som bara måste med är: Art On Line som var påpassad i guld näst senast och Bear Dancer som normalt borde varit favorit från sitt fina läge, men har varit mycket ojämn på slutet.

Vidare streckar jag även: Goldomaster, Macho Gossip och Örbäckens Cruella.

Avd 2 (2140m auto)

Här kommer den stora favoriten, Roses Glory, att tas emot med varma servetter i starten. Björn Goop låter hälsa att han ska köra Elita M.I i spets och då är favoriten illa ute – gardering gäller!

Jag tycker att hästar som Star Di Poggio och Joy Ribb är givna på en seriös lapp. Båda är svagt spelade, men är mycket bra i mina ögon. Tuff körning i början smakar fågel för oss skrälljägare.

Övriga på lappen: Kay Adams med Örjan, Empress Brodda med jänkarvagn, Caddie Jasmina om hon funkar med skor, Morgana Bi och Blackmagicwoman från formstallet Untersteiner, Seducebyaface i fin from och Clumzy Lazy Louse som kan mycket i sina ljusa stunder.

Avd 3 (1640m auto)

Spik: Sheer Bliss

Avd 4 (2640m volt)

Här finner vi en klar favorit i blott 3-årige Joe Martini. Hästen har visserligen inlett karriären i fin stil, men i enklare omgivningar. Han är en mycket svag favorit i mina ögon och garderas.

Roligaste motbudet är finske gästen Stone Capes Nougat som kommer med finfint rykte från grannlandet. Hästen var bland annat varit tvåa i ett Derbyförsök i år och är konstigt lågt spelad idag – varning! Vidare tycker jag att Baron Max och Limoncelli ska räknas tidigt. Båda är kraftigt gynnade av distansen och blir farliga över upploppet. Sist med går Karate Kate och Devs Darling. Båda kommer från stall i from, men behöver lite hjälp på vägen.

Avd 5 (2140m auto)

I Klass-II loppet ser det mycket öppet ut då favoriten Valeur har dragit spår 12. Det är så dåligt att jag helt lämnar honom utanför och streckar istället fyra andra pållar varav två är helt ostreckade!

Alvena Ullabella trodde jag mycket på sist, men hon hoppade i spetskörningen och den dagen var förstörd. Nu är det autostart och jag ser framför mig hur hon svarar upp spets och sedan stannat där länge, kanske hela vägen. Även Counetfeightr tycker jag är given. Hästen ska gå med urryckare för första gången och det har funkat kanon i träning!

Skrällarna är Going Popp som är en mycket vass spurtare som tränar mycket förbättrat för dagen och Nightinggale Face som är snabb ut och älskar smygresor!

Avd 6
(2640m auto)

Spik: Seedorf O.M.F

Avd 7 (2140m auto)

Spik: Je´taime Ruinart

Spelförslag: 2400 rader / 1200 sek

1. 1,3,5,6,8,9,1,12
2. 12,15
3. 9
4. 5,6,7,10,11,13
5. 1,2,8,9,11
6. 6
7. 10