Då var det dags att ta sig an en Jackpot idag, denna gången på Mantorp. Förutsättningarna har ändrats markant under veckan med flera strykningar som gjort att jag fått börja om flera gånger. Nu har jag dock funnit en bra väg där jag varvar till par sunda spikar med några riktiga susare.

Banan ser ut att bli perfekt och valfri balans är det som gäller.

Spikarna:

När Digital Ink ströks öppnade sig plötsligt vägen för den spetsälskande toppsprintern Magic Tonight. Låt er inte luras av den tråkiga resultatraden utan nöj er med att Walmann tror sig ha en potentiell Elitloppsvinnare i hästen. Jag tycker hästen står med två ben i mål redan innan målgången och spikar utan att tveka.

Jag tar även på mig fegkoftan och singlar Sauveur som är omgångens största favorit. Han ståtar visserligen med ett dåligt läge, men han har lopp i kroppen och överlägsen kapacitet. Jag hade länge två hästar med på lappen, då jag trodde mycket på Asterix Hornline, men även han ströks och med ytterligare en strykning i loppet är spår elva inte lika uselt längre.

Avd 1

Här startar Your Highness som stor stor favorit, men hon hänger lite löst i mina ögon. För det första så hoppade hon sist på V75 och det är ett orosmoln när normalt säkra elithästar tar till galoppen. Hon riskerar dessutom svar invändigt och motstånd saknas inte.

Dernier Vikings lopp sist kan väl få missat. Efter en blytung resa i tredjespår i mer än halva loppet var hon ändå med och krigade om segern. Distansen nu är bara en fördel och skulle hon komma fram i dödens går ingen säker för hennes enorma stryka. Jag lägger även några kronor extra på Eketorpets Tess som står med perfekt läge och dessutom har lopp i kroppen. Det är inte omöjligt att hon körs i spets och då säljer hon sig mycket dyrt!

Avd 2

Här är det det svårigheter vill jag lova och det är ett dyrt lopp i mina ögon. Många snåla kommer att övertyga sig själva om att Edge Boko är en sund spik, men det tror jag kommer att bli en dyr läxa…

Edge Boko ser ut som en blivande kanon och har en härlig utstrålning, men 55 procent på strecken över opassande distans och med bara fem starter innanför pälsen? Nänä, för mig är det gardering som gäller och en stor sådan dessutom.

De troliga är Victor A.U, som härdats i tuffa lopp på Valla, Jean Valjean som ska gå barfota, ha helstängt och gå med jänkarvagn och Nose Grear som kommer från formstallen Melander. Samtliga är givna på min lapp, men jag vill varna för några till som är helt bortglömda. Särskilt vill jag varna för startkatapulten Seek And Destroy som verkar ha vaknat ur en lång dvala och imponerat stort i två raka segerlopp. Spår åtta är inte katastrof då han är som en inoljad iller ut och kommer ner i banan – stormvarning! Även No Geld Fact Face är bättre än vad strecken visar och samma sak gäller Staro Italy som har lopp i kroppen. Sist med går Usain Colt som värmde strålande inför senaste starten, men hoppade bort sig. Nu kan han starta lugnt från sitt bakspår och som ostreckad är han värd ett penndrag!

Avd 3

Spik Magic Tonight

Avd 4

Här tuffar jag till mig ordentligt och framhåller fyra hästar och släpper favoriten, Sebastian Sund som var dåligt sist, helt.

Love Lini är en stark rackare som dessutom kan öppna kvickt. Viss spetschans finns här, men skulle det bli dödens tror jag han äter upp favoriten ändå. Kommer ingen och slår av honom på speed vinner han! Carabinieri vågar jag inte släppa efter den fina årsdebuten sist. Hästen gick bäst av alla till slut och var inte långt efter trots en tuff resa i spåren – given. De två övriga som får förtroende är Lillaxel som stallet är lyriska över och Te Freddo Knick som man rycker alla skorna på idag!

Avd 5

Spik Sauveur

Avd 6

I första dubbeln tampas en drös finfina femåringar om stora pengar. Känslan är att loppet är mycket öppet då många av de blivande stjärnorna saknar full form.

Både Tumble Dust och Ivar Sånna laddas för större uppgifter än dagens längre fram på säsongen och är inte på topp. Båda är ändå givna med tanke på deras höga grundkapacitet. Jag vill dock varna lite för några andra som det finns intressant info kring. Norrbaggarna: Viking Va Bene och Papagayo E har sett mycket morska ut på slutet och vinner när som. Den förstnämnde mötte ett liknande gäng sist, med ny balans, och satt fast med massor av krafter på en 10-tid! Samma balans idag och spetsläge. Papagayo E Var fin tvåa efter Norges Elitloppshopp Suport Justice sist. Nu ska han testas med hälften av vikten på skorna och det tror jag kommer att bli stor skillnad. Calvin Borel är även han given, allra helst om det körs ivrigt i spets. Hästen är starkare än två och såg fin ut sist som tvåa precis som Djali Boko som även han får plats på lappen. Sist med går ett riktig idiotstreck i Lady Broadway som jag följt länge och väntat på dagen då man ska slita skorna. Den dagen är idag och blir det som jag tror så kommer det att få en grym effekt, men det långt ifrån säkert att det räcker till mer än matpengar…

Avd 7

Avslutningen fyra streck där jag tror mest på favoriten Royal Fighter. Det finns dock viss risk för svar invändigt och då kan det bädda för fler – så jag garderar!

Den som är klart mest bortglömd är styrkefenomenet Bar Plombier. Hästen har blivit betydligt snabbare på senaste året och kommer han ut från sitt innerspår ska han räknas. Jag streckar även Naglo Del Nord som är i sitt livs form. Hästen ska gå med optimal balans och kommer han bara ner i banan blir han farlig till slut. Sist med går Stenströmmers nyförvärv Greenleaf Slim som gjorde ett fint intryck på mig sist. Nu blir det barfota runt om och det kan bli mumma till fem procent!

Spelförslag: 2688 rader / 1344 sek

1. 1,5,12
2. 1,2,3,4,5,8,9,10
3. 4
4. 5,7,10,11
5. 11
6. 2,3,4,5,6,8,10
7. 1,5,7,10