Traditionsmässigt bjuder Kalmar till Midsommartrav söndagen efter midsommarafton. Denna gången är det dock en stor fet lök på laxen i form dubbel jackpot och chans för en ensam vinnare att lägga vantarna på över 50 miljoner! Känslan är kanske inte att omgången inbjuder till någon skrällparad, men med lite jävlar anamma ska vi nog kunna skruva in ett par kantbollar och få upp utdelningen bra mycket över förra veckans fjuttiga 80 spänn!

Banan och väder ser ut att bli bra. Lite mulet, men uppehåll gör att valfri balans är självklart och det som är speciellt med Kalmar i övrigt är att den är extra bred och med det enklare att volta!

Avd 1

Inledningen är ett mycket bra silverförsök med många heta segerkandidater. Jag har funnit en hel del spelvärde i ett par mindre streckade djur och garderar stort.

Självklar förstahäst är Johnny B. Kemp som vuxit flera storlekar i klass efter att han börjat köras barfota. Orosmomentet är att hästen är ovan vid voltstart och spår fem är inte det enklaste. Värst emot är Oolong som visat sig snabb ut i volt och nu har springspår. Hästen ser ut att kunna få överta ledningen av startraketen Allaballakaitoz som är först till plankan. Från spets ska Oolong räknas och då även Allaballakaitoz som hakar på i ryggen! O.U Glide vill jag också ha med. Jag gillar normalt inte hästar som alltid gör bra lopp, men aldrig vinner. Nu är O.U Gilde dock bättre än så och det är tillfälligheter att hon inte vunnit mer än hon gjort. Smygläge nu och första årssegern ligger på lut. For Life har äntligen börjat fungera efter att han länge underpresterat. Hästen är klart bäst med ryggresor och det kommer han att få nu – stallet är uppåt! Skrällarna är Conrads Fredrik som tränar klart förbättrat, Borga Baron som går med norskt huvuvdlag igen samt Caliber T.T som Stall Persson är lite mysigt uppåt på.

Avd 2

Här är det två hästar som höjer sig markant över resten och jag gör det enkelt för mig och streckar båda. De kommer dessutom att få hjälp ett högt tempo då flera startsnabba ekipage deklarerat att man vill köra i spets!

Zonguldak
har inte full koll på sina ben, men har å andra sidan visat upp farter mellan sina galopper som kommer att ta honom högt upp i klasserna. Sist såg han ut som en bergvinnare i sista sväng, efter att i tufft tempo, mörat upp ledaren. Oturligt kom dock galoppen och dagen var förstörd. Nu återgår man till säkerhetsbalansen, men håller han sig på benen räcker det långt ändå! Handsome Knight var grym sist när han svepte fältet och vann med ett halvt upplopp. Hästen är snabb som få och kommer att få ett fint lopp från fint spår.

Avd 3

I guld är Shaq Is Back klar favorit, både till att ta spets och vinna. Jag är dock inte speciellt imponerad av hästen och tycker att han är en allt för stor favorit här!

Friction är normalt bäst i loppet, men har inte fungerat fullt ut i år. Nu känns han, enligt Melander, som han ska i jobben och utrustas denna gång optimalt dvs barfota och med helstängt huvudlag – pass upp! Två hästar som man bara inte får lämna utanför lappen är Marshland och Francais Du Gull. Båda är klart bäst bakifrån och står inför den typen av lopp. Fancais Du Gull ska dessutom gå barfota runt om för första gången på ett år och det ger många meters förbättring på den hästen! Med på lappen går även Capello Bob som är i en sällan skådad form och Haraldinho som vinner när som i guld!

Avd 4

Här kommer min lösning till de stora pengarna. När övriga streckar tufft i klass II lämnar jag Leonas Kaviar själv utan att tveka. Hästen har varit mycket bra i årets första starter och ska denna gång lättas rejält i balansen. Han är tuffast i gänget och till tio procent är han ett riktigt drag!

Avd 5

Stoloppet är en jämn historia där gardering är min lösning. Jag ar länge inne på att spika Jitanes från Untersteiners formstall, men spår fyra i volt och tillägg gör att jag backar.

Motstånd saknas inte till Jitanes och framförallt på startvolten. Breathe Out är en kvick häst som gjort några fina lopp i år. Även om hon är bäst bakifrån så kommer spetsen att vara vikt åt henne nu och därifrån är det hästen att slå! Tinova Star vinner inte ihjäl sig direkt, men har sett fin ut på slutet. Sist satt hon fast med alla krafterna kvar och de kommer hon att ha nytta av här. Brenna Boko har jag väntat på länge och det är bra en tidsfråga innan hon vinner för Åke. Näst senast hoppade hon i sista sväng, långt ifrån slagen, och visade att kapaciteten finns för vinst på V75. Sist med på lappen går Jackie Bowler som toppformen sprutar ur öronen på. Hon trivs på sin hemmabanan och kommer att få en fin resa från sitt springspår!

Avd 6

Kalla mig trist, men att garderar storfavoriten New Line är lite som att tro att månen är gjord av ost! Hästen har höjt sig en bra bit i regi Åke och det från en tidigare hög nivå! Ekipaget kommer att vända in och ut på sina lekkamrater här och allt annat än spik är dumhet.

Avd 7

Avslutningen är allt annat än lätt bena ut, men en sak är säker och det är att Pink Elephant måste garderas då han samlat på sig mycket snabba pengar på slutet och nu möter ett tufft gäng över en inte helt passande distans.

Spetsen är vigd åt Arazi Boko som är en oljad blixt från början. Förutsättningarna med kort distans framspår kan inte bli bättre och han kommer att sälja sig dyrt. Från bakspår startar en handfull hästar som alla kan avsluta i överljudsfart. Jag streckar Oleander som äntligen är frisk i sina sköra ben och Captivating Ås som kan göra mycket jobba själv i spåren. Storskrällen och den som sist får plats på lappen är Real Showman. Hästen är helt bortglömd här efter att ha varit favorit många gånger om på slutet. Han är älskar rygglopp och får han det blir han mycket farlig!

Spelförslag: 2400 rader / 1200 sek

1. 1,2,5,6,7,8,9,12
2. 5,10
3. 1,4,5,7,9,10
4. 4
5. 3,5,7,11,14
6. 15
7. 2,6,8,10,12