Äntligen är det dags för V75-besök på Kalmar. Hemmabana för mig och det ger alltid några procent bättre förutsättningar då jag har mycket bra koll på många av hemmaekipagen.

Det hela blir inte sämre av att det är jackpot och jag har gjort allt för att ni ska få så bra info som möjligt till era spel. Långt upplopp bjuds och även valfri balans om man får tro banmästaren (vilket jag gör då personalen skött banan exemplariskt denna vinter).

Avd 1

Här går jag ut hårt och spikar Figaro Sånna som i sina två senaste lopp varit mycket, mycket fin.

Hästens senaste insats var grym och han känns ännu bättre i träningen efter. Jänkar-vagn och barfota runt om på nytt och jag kan inte tänka mig att någon kan stoppa Figao Sånna vid en liknande insats som sist!

Avd 2

Här garderar jag och det känns extra intressant nu när Lindbloms favorit nu är struken.

Playing Tua gjorde mig stolt senast så hon vann som spik. Hästen är bra och nu när hon kommer ner ett spår i starten tycker jag hon ska räknas tidigt även här! Pay Attention kommer med två raka segrar från Solvalla och har gjort det kanon. Bakspår är inte optimalt, men i det slag hon verkar vara i ska hon med trots spåret. Åjo Hornline är Fredde mycket nöjd med och tycker det är stallets bästa chans trots bakspår. Hästen har gjort sina bästa lopp i spets, men ”hon är lika bra bakifrån”, hälsar Persson. Miljondraget är Jitanes som normalt är van vid tuffare hästar. Hon är tuff och kan göra mycket jobb själv. Det långa upploppet gynnar hästen och till fem procent är hon väl värd ett streck.

Avd 3

Jag har hela veckan haft tanken att garderar upp Beckman och har hela tiden haft en handfull motbud som var tänkbara bakom. När han nu snöpligt ströks i rappet så får väl alla i gänget för gardering plats på lappen!

Overtaker By Sib är så mycket bättre än raden och står lugnt till med bara två hästar på mellanvolten. Han tränar bra och ska gå utan skor fram vilket är ett stort plus! Kipling Face tycker jag är begränsad, men han överraskar mig hela tiden och jag vågar inte plocka bort honom. Spetschansen är god här och han ska räknas tidigt över sin favoritdistans. Från dubbla tillägg står två spurtkanoner i Nino Coger och Amour Rapide. Båda har fin form och passar de inte för länge på varandra så kommer de att dyka upp på målfotot med minsta klaff. Jag väljer även att ta med Alfas Da Vinci som det snart lossnar för samt Önas Grym som satt fast med vinstkrafter i ett liknade lopp på Valla.

Avd 4

Klas II-loppet är öppet värre och jag är inte helt trygg med favoriten Footloose Neo som inte ser ut att kunna öppna speciellt från sitt snäva spår fem. Jag garderar på.

Dansman Charlie är ett kul drag. En segstark häst som dessutom kan öppna ganska bra från start. Håller han upp spets är det hästen att slå. Dumas Sand är även han av det starkare slaget, men han är även hopplöst osäker. Går han iväg räknas han. Count Tooma har inte varit bra på slutet, men var grym i höstas och verkar vara på väg mot formen enligt stallet. Barfota runt om är ett stort plus. Från bakspår tar jag med Hertig Shim som var fin sist och Julius Hackstable som var knappt slagen av favoriten för några starter sedan trots att han då startade 20 meter bakom.

Avd 5

Stina Martinet har jag blandade känslor för. Hästen har varit mycket bra på slutet, men kusken är ingen vinnare och det är han emot.

Jag spikar dock då jag tycker att vägen till spets känns helt öppen och därifrån kan inte ens Karlstedt köra bort hästen…

Avd 6

I brons är det helt olika rankat bland spelexperterna och det är kul att se hur den ene motiverar en häst för vinst, medan den andra motiverar samma häst som chanslös. Jag har min egen lösning:

Jag tuffar till mig och tar bort favoriten Future Love som inte går speciellt bra i volt. Hästen hamnar långt bak och är inte värd sina streck idag. Åtting Hornline har man hittat felet på och efter behandling har han varit som en ny häst. Tar han spets här vinner han och är klar förstahäst för min del. Xman Kemp är även han en häst som ska räknas tidigt. Sist såg han bättre ut än på långe och ska räknas med rätt ryggar här. Mr. Q.L är jämn och kommer från ett formstall. Han kan avsluta vasst och ska räkans om han kommer till från början. Pioneer F.H är mitt spetsbud initialt, men över medeldistans är det inte säkert att han körs i spets. Han kommer att få ett fint lopp och bör räknas. Elit Håleryd och Global Mazarine går även de med. Global kan ju inte öppna och kan då dra med sig Elit bakåt i starten, men båda är starka och kan tillsammans dra nytta av det vid högt tempo.

Avd 7

I sista avdelningen lämnar jag Going For Gold Zaz ensam på lappen. Hästen har inga direkta svagheter och enligt stallet samma form som när han var femma i Derbyt i fjol. Hästen är tuffast här och vinner från dödens om han nu inte blir släppt till spets.

Spelförslag: 720 rader / 360 sek

1. 10
2. 7,10,11,12
3. 3,6,11,13,15
4. 1,2,4,5,10,12
5. 6
6. 1,2,4,6,9,10
7. 6