Hemmaplansfördel idag och riktigt fina tävlingar! Det behövs efter bottennappet förra veckan då alla vann utom de jag spelat…

Vädret verkar bli helt ok efter gårdagens skyfall. Det förväntas lite regn framåt eftermiddagen, men Kalmars bana brukar klara det fint och det ska inte vara några problem att köra med valfri balans!

Avd 1

Inledningen ser ut att bli rivig då favoriten Mr Chicago står innanför Arazi Boko som kommer att göra allt för att komma till spets. Arazi har inte förlorat många lopp när han kommit till piken och det är Olsson i jollen fullt medveten om.

Jag kommer att ta med båda då de är härdade nog att tåla lite körning, men skulle det gå lite för fort och det blir tunga ben sista 100 vill jag ha med Örbäckens Cruella som alltid levererar!

Avd 2

Här spikar hela Svea rike Defi´s Victory, rätt eller fel, återstår att se!

Jag är, som alla andra, imponerade av hästen som kommer obesegrad med fem raka segrar. Jag är dock av uppfattningen att det är rund detta antalet raka segrar som det brukar bli som knivigast att segra vidare. Nu blir det hela tiden tuffare motståndare och jag kommer att gardera idag då jag känner lite extra för två andra motståndare i Harpos Rockybalboa och miljondraget Windson Yankee. Den förstnämnda var ruggig från spets sist och står med perfekt läge medan Widson Yankee nu har ett lopp i kroppen och tränar mycket förbättrat!

Avd 3

I Guld är det en handfull ekipage som gör upp om stålarna och då det saknas en klart stjärna är känslan att det kan köras ordentligt hela vägen!

Monster Drive gör allt för att hålla upp spets mot framförallt Oasis Bi och det kommer att bli en hård öppning. Spurtstarka hästar som Obi Wan och Truculent söker positioner inför slutvarvet och kommer båda att flyga lågt över upploppet. Jag tror det är Monster Drive som är förloraren och plockar bort honom. Övriga ska med tillsammans med två rackarrökare i Mr Picolit som är åtgärdad sedan sist och Nothing But Class som även han känns bättre i träning efter två lite knepiga insatser på slutet!

Avd 4

Här tar jag duktige Peter Untersteiner i handen och spikar Jarl Af Solnäs. Hästen står med perfekt spår och har visat sig trivas alldeles utmärkt i spets. Jag bygger tipset på att han håller tåspetsarna först in i första sväng och sedan nosen även nosen först över linjen till slut!

Avd 5

I stoloppet ser det ut som att hästarna på start har övriga i brygga redan från början. Både Nissan Broline och Borga Effekt är riktiga tuffingar som inte hade gjort bort sig även från lika start med övriga.

Jag väljer trots allt att gardera då det finns risk att de båda ovan nämnda hästarna träter om spets och då kanske de bjuder in övriga. Kiss Me Kemp är given vid gardering. Hästen satt fast sist och vann från ett liknande läge gången innan. Storskrällarna är Fleetfoopt Hanover som var smällfin i ny regi sist och nu ska gå barfota runt om samt toppkapabla Aroma Grim som är helt ostreckad.

Avd 6

Första dubbelavdelningen är kanske dagens roligaste lopp på pappret. Startlistan är full med formtoppade tuffingar som samtliga vill vara med i segerstriden.

Med ett halvvarv längre distans hade Bar Plombier varit ett singelförslag, men nu är känslan att hästens speed inte räcker när många kommer fort ut i banan. Hästen är dock given på min lapp trots allt. Pleasure As går inte heller att lämna efter hästens minst sagt imponerande insats under Elitloppshelgen då han vann på 9,7 från dödens! Acriter känns även han som ett starkt segerbud efter att ha utvecklats en nivå till i ny regi. Hästen vann från dödens sist och kommer han till spets är det hästen att slå. Skrällarna är Eketorpets Tess som verkligen är speedig vid rätt resa och Bailys Sweet Grim som Flemming är mycket nöjd med för dagen!

Avd 7

Avslutningen är över tre varv och i mina ögon ser det ut som att två hästar bör göra upp om segern.

Den som står klart bäst till är Quirre från stall Stig H. Hästen har sett mycket bra ut i två raka efter skada och från springspår ser det ut att kunna bära till spets. Han är oprövad över distansen, men verkar stark och rejäl! Värst mot tycker jag att Opitergium är. Hästen som normalt älskar distansen var sist ute i Sweden Cup och sprang under 1,10 över korta häcken. Med den ögonöppnaren i benen blir han tuff att stå emot under sista halvvarvet och jag blir inte förvånad om han hinner fram i god tid!

Spelförslag:

1. 2,3,5
2. 1,5,10
3. 3,5,8,9,10
4. 1
5. 1,2,4,8,11
6. 2,5,7,12
7. 6,13