Hemmaplansfördel och dubbel jackpott – idag smäller det! Det är inte var dag två viktiga parametrar sammanfaller, det är bra den lilla grejen kvar att alla sju vinnarna ska ska sättas parallellt.

Idag kommer jag att spela för de stora pengarna och efter otaliga timmar bakom datorn så är jag klar, så klar man kan bli med ett, innan loppen, fulländat system.

Fin bana och uppehållsväder i skrivande stund!

Spikarna:

Det blir bara en spik idag och den är baserad på alla aspekter som går att få till sig på en vecka framför dumburken. Då Maven inte är toppad till dagens uppgift, efter att ha fått slicka såren med alla tuffa lopp i benen, är hon sårbar. Skor och öppet huvudlag är inga plusfaktorer, så schas!

Jag singlar Your Highness istället. Hästen debuterade storstilat i guld sist och sköt till fint efter lugnt upplägg. Nu blir det full laddning och optimal balans. Chansen att hon bli släppt till ledningen är överhängande, men även om det stannar vid dödens är hon bra nog att vinna!

Avd 1 (1640m auto)

Vi öppnar dagen med ett lopp som kommer att köras i ett rysande tempo. En handfull ekipage med framspår pratar spets och det ligger toktempo i luften.

M.T James står med bästa läget, men samtidigt tycker jag att hästen är lite enkel i grunden. Sist var hästen vass från dödens på Valla, men håller han upp spets kommer han att krokna. Släpper han ska han räknas. En jag blev impad av sist var Napoleon C.D. Han hoppade i en snabb öppning, men gick mycket vasst efteråt och såg finfin ut. Från spets är det hästen att slå. Den som dock kommer att krydda loppet är Klaus Kern med Let´s Dance D.E. Hästen har aldrig varit så fin som nu och det vankas barfotabalans för första gången på länge. Hästen är bra nog att vinna – frågan är om kusken är?

De som gynnas av det förväntade hårda tempot är intressante Predator Icon, Comeonhill barfota runt om, hemmahästen Folli, Star Advisor Joli och Ready For More. Samtliga är kända för att kunna göra sina lopp själva. Den som får bästa löpningen är först av dem i mål. Mitt miljondrag är Angelo Am som var jättefin efter vila sist – ännu bättre nu?

Avd 2 (2140m auto)

Även här krävs många hästar i ett lopp som innehåller flera intressanta hästar. Jag tar sex hästar och hoppas det räcker.

Min förstahäst är riktigt kul. Cab Horline har vunnit spårlotten och kommer till Kalmar med full form. Han var precis ute bakom startbilen och var fin i snabb öppning. Håller han upp spets är det hästen att slå. Vidare måste Spirit Real med. Hästen var lysande fin efter vila sist och har fint läge. Valentino Strix har varit ute i årgångsloppen på slutet och fått lite hår på bröstet. Håller han sig i skinnet ska han räknas tidigt. Med på lappen går även Sweet´n Sour Akema som hoppade bort vinsten sist, Eagle Shot med rätt resa och lyxstrecket Hallas Judex som jag tycker börjar se riktig fin ut igen efter en lång svacka.

Avd 3 (2140m auto)

Spik: Your Highness

Avd 4 (2640m auto)

Här väljer många att singla Berghs Part Nan Angelen. Hästen var fin i sin debut för Sundsvallstränaren, men imponerade väl inte storligen. Jag tar med två hästar till varpå en rensar rejält.

Det naturliga motbudet är fine Bravo Navarone. Spår 12 drar dock ner förhoppningarna lite även om det är två strukna på start. Hästen kommer inte att offras fullt ut då han redan är finalklar, men han är bra den här så pass upp. Den jag vill varna mest för är dock Lord Brodde från stall Lövgren. Hästen har aft muycket otur på slutet, men sett mycket fin ut. Nu är det Jorma upp och det tror jag kan pass bra – fyra procent är mycket gynnsamt!

Avd 5 (3140m volt)

I långloppet är känslan är det är Sorbet som försvarar färgerna för hästarna på framspår, medan det kryllar av segerkandidater som startar 20 meter bakom. Många spekulerar att Sorbet får fuska bort loppet från spets, men det är några tuffa herrar bakom som jag inte tror tänker lika dant.

Yamani Hornline har inte startat mycket i år, men är matchad mot just detta loppet en tid. Han tränar mycket bra och kommer inte att vila på hanen. Hästen är stark som en björn och jag blir inte förvånad om han sätter tänderna i Sorbet tidigt. Vidar tycker jag att snabbe Remember My Name är given. Hästen har inga svagheter och med ett rygglopp här blir han farlig. Jag plockar även med hemmaekipaget Arn Hammering och Thomas Jonsson samt Daryl Boko. Den förstnämnde är mycket bra när han funkar och kör kusken i galopp i sista sväng blir han farlig.

Avd 6 (2140m auto)

I första dubbelavdelningen går jag kort på två hästar. Normalt tycker jag att Sauveur ska ha en jättechans då han på nytt kör barfota bak, en balans han aldrig förlorat på, men jag tar med en häst till som kan överraska.

Insatsen Sauveur gjorde sist på Valla var helt lysande och det ska normalt inte gå att vinna på det sättet. Gör han om den går ingen säker, men jag blev (nästan) lika imponerad av Shadow Woodlands lopp sist och dubblar med honom. Han gick barfota för första gången och dansade runt i obrukad stil på en topptid. Samma balans nu gör att jag streckar.

Avd 7 (1640m auto)

Kalmarsundspokalen avrundar omgången, om än inte med lika imponerande startfält som brukligt, men spelvärt och jämt.

Jag tar här ställning och löser loppet på två streck. Den jag tror och hoppas tar spets och den som jag sen tror spurtar bäst. Olympic Kronos kan med hjälp av kurvan svara spets då han är mycket vass de första metrarna. Lyckas det har han tidigare bevisat att han sällan släpper någon förbi sig! Den troliga vinnaren är annars Global Money som äntligen ska gå barfota. Bergh har sparat på den växeln ett tag, men nu läggs den i och då vill jag inte stå utanför.

Spelförslag: 2888 rader / 1944 sek

1. 1,2,3,4,5,6,7,8,9
2. 1,2,3,4,9,12
3. 8
4. 6,10,12
5. 6,7,9,12.14.15
6. 6,9
7. 1,10