Hej vänner! Hemmaplan idag och jag har verkligen utnyttjat alla kontakter jag har för att ge er så mycket matnyttigt det bara går inför denna jackpottlördag på Kalmar.

Jag har ett mycket tufft komponerat systemförslag idag och jag spelar för de stora pengarna! Banan är för årstiden mycket bra och valfri balans gäller!

Avd 1

Här kommer en ganska stor favorit ut i October Kronos, en häst som inte är helt pålitlig då han varvar kvaliteten på sina insatser. Nu blir det dessutom skor bak och det är ingen fördel!

Jag vill definitivt gardera favoriten och först emot är Västerbo Highflyer som inte var gynnad av banan sist och dessutom är mycket bättre i träningen inför detta. Bra spår och fin chans. Aristocat Boko har jag fått fin info på. Hästen har gått mycket bra från usla lägen på slutet och känns mycket fin för dagen – bra läge nu! Jätteplus även på Naglo Del Nord som nu får springa utan skor. Det är som natt och dag för hästen och Vejio är uppåt! Miljondraget är Lord Rocket som har ett helt perfekt läge nu. Sist floppade hästen, men kvävde sig och den starten är bara att glömma!

Avd 2

Här spikar jag en häst som imponerade storligen på mig sist – Staro Hollywood. Hästen som näst senast var först i mål på V75, men diskades för trängning, är i sitt livs form och jag läser loppet såhär:

Inledningen kommer att bli mycket hård då det är ett flertal hästar som vill till spets. När krutröken väl lagt sig kommer Johnny att ha placerat min spik i gott slagläge och när övriga får trötta ben till slut slår han av dem och vinner med ett huvud!

Avd 3

I guld gör Riff Kronos årsdebut och det är mycket intressant då hästen nog kommer att slå igenom i år och visa upp sig i de större sammanhangen. Frågan är om han är segermogen direkt?

Jag kommer att gardera med några fina motbud. Dreams Take Time är favorit då han möter enklare hästar nu, men är ingen självklar vinnare i mina ögon. Den jag tror mest på är Montgomery Hill som gått mycket bra på slutet och gått i mål med full fart varje gång. Barfota runt om nu och varning utfärdas. Roliga drag är även Johnny B Kemp som har lopp i kroppen och nu går med optimal balans samt Burning Line Gral som är bättre än många tror och nu få jänkarvagn på sig!

Avd 4

Klass I är ett jämnt lopp där bästa hästen, Folli, riskerar att bli fast från sitt innerspår då han är ovan vid förutsättningarna. Jag garderar och har ett par riktiga smällar att bjuda på.

Lizette Sisu vill jag ha med då hon är jämn och dessutom snabb ut. Även Network Broline är given på min lapp. Sist blev hästen störd och det loppet är bara att glömma, men har imponerat stort innan och är bra nog att vinna från bakspår. Skrällarna är Wingait Ida som är kusligt bortglömd nu och Alfas Farao som är i sitt livs form. Wingait Ida är van vid kulltopparna och har visat att hennes speed biter mot vasst motstånd. Fint smygläge! Alfas Farao är i kuslig form kan öppna vasst. Kommer hästen ner i banan från sitt svåra läge ska han passas!

Avd 5

Ett roligt stolopp följer härnäst och det är inte helt enkelt att bena ut. Jag har till slut hamnat på fem streck och det känns tryggt.

På startvolten får Labrusca Sand så själv. Hon är en jämn pålle som dessutom kan öppna bra. De intressantaste hästarna startar dock från tillägg och mitt förstastreck är helt klart Tärnan, en häst som kan allt i ljusa stunder. Nu gör hon sin andra start för Ulf Stenströmer och man rycker skorna runt om. Hon såg fin ut i sin årsdebut innan hon galopperade och ska vara klart bättre nu! Felicia V.E är även hon given på lappen. Hästen var ruggigt fin sist som tvåa och gör hon om det prestationen blir hon mycket farlig. Jag streckar även Det Är K.H.K Boko som är kapabel och Take Tanic som är en tuffing.

Avd 6

Här slår jag ner min tuffaste spik på länge – Unique Gowan streckad på endast FYRA procent. Hästen är stark som en björn och startar från perfekt läge. Hon har laddats för detta under lång tid och nu blir det barfota runt om och jänkarvagn. Robertsson duktig på att ställa i ordning sina hästar och jag tar rygg här!

Avd 7

Avslutningen löser jag på tre streck, men vill varna kraftigt för Arn Hammering som är en ruskigt fin häst och blir bortglömd här!

Arn är ganska snabb ut och kommer att få ett fint lopp här. Barfota runt om gäller! Värst emot är Zonguldak som är van vid tuffa hästar och är distansgynnad samt Asterix Hornline som nu ska gå barfota runt om!

Spelförslag: 1875 rader / 937,50 sek

1. 1,3,5,7,8
2. 11
3. 2,4,5,7
4. 1,5,8,9,10
5. 3,8,12,13,14
6. 2
7. 3,5,6