Hemmaplansfördel är extra trevligt när det är fråga om Jackpot! Hemmaplansfördel är mindre kul när det är fråga om Jackpot och en till synes enkel omgång! Tyvärr är det det sistnämnda som gäller för dagen och jag har svårt att se hur det ska bli mycket pengar till vinnarna.

Det som gäller för mig idag är dock V7. Jag spelar bara för jackpottpengarna och dessa x 2,5. Tre spikar och sedan målar jag på ordentligt i flera lopp – ett par kantbollar och det kan bli kul i plånboken trots allt!

Avd 1

Här spikar jag Nougat Ås, en häst som jag håller mycket högt och som har en perfekt uppgift. Då han visat sig kunna vinna från alla positioner är det inte troligt att någon svarar honom för att sedan bli krossad från dödens. Vägen till spets ligger öppen och övriga kör för andrapriset!

Avd 2

Dante Boko starar som storfavorit efter två fina insatser efter vila. Hästen är dock yvig, fladdrig och bäst över kort distans vilket gör att jag garderar!

Bakom Dante är det egentligen ingen som sticker ut nämnvärt och jag kör en ”fegis” och tar med samtliga. De jag vill varna lite extra för är: Arn Hammering som sett mycket fin ut i tre raka och tränar starkt för dagen, Dennis Boko som duktige Redén tränar, Vasques Bob som ska gå barfota runt om och framför allt Maya F som jag hört mycket gott om inför detta!

Avd 3

Guld var för mig ett trehästarslopp fram tills i morse när Hard Livin ströks. Nu finns ingen som kommer att bjuda Raja Mirchi någon kamp från början och att gardera Luddes kanon känns onödigt nu!

Avd 4

Ett rivigt lärlingslopp följer här och känslan är att det kommer att gå undan rejält från början. Det brukar ju dessutom köras lite onödigt länge när lärlingarna är igång och blir det så här öppnar loppet upp ordentligt. Åtta hästar blir det på min lapp.

Alec Hornline får förstarösten av mig. Hästen gjorde en storstilad insats senast. En 07-öppning till spets och sedan hårt tempo hela vägen gav en enkel seger och den insatsen lovar mycket inför idag! Nästa man som kommer från en fin insats är Pedro Bi. Han testades då utan skor och det föll väl ut. Samma utrustning denna gång och toppchans trots bakspår. Från framspår tycker jag att Raja Press och Britt Palema ska ha bäst chans. Den som kommer till spets måste räknas tidigt. Skrällarna är Bo. V som är bortglömd trots toppform, Pericle Bi med lopp i kroppen, Simb General Lee som gillar Kalmar och Buba Boko som vann på V75 för två starter sedan.

Avd 5

Yoga Brick stod som spik på min lapp från början, men då förutsättningarna ändrades i guld ändrades blev Raja Mirchi en bättre sådan. Nu tar jag med två hästar till som båda ska räkans bakom min förstahäst.

Yoga Brick kommer med en nolla i raden, men gick mycket starkt efter att ha blivit grovt störd i starten. Nu känns det som att motståndet är något enklare och segerchansen vid felfri avgång är klart bra. Från springspår startar starke och jämna Borga Effekt. Hästen har härdats på Valla i två raka lopp och gjort det bra där. Kommer hon till från start ska hon räknas. Sist med är Pamela Ali som nu har årsdebuten avklarad. Hon såg fin ut i ryggar och sköt till vasst innan mål när luckan kom – tränar bättre hela tiden!

Avd 6

Första dubbeln går över lång distans och det är många som säger sig ha väntat in detta loppet på grund av just detta faktum. Ingen sticker ut i mina ögon och även här gäller stor gardering.

Frozen är klar favorit och det är inte så konstigt efter hästens senaste insats då han enkelt slog duktige Red Hot Snapper. Hästen är ojämnt startsnabb och riskerar ett tungt lopp. Tricky Track tycker jag är mycket intressant denna gång. Han fick ett tufft lopp sist och håll bra som trea. Nu känns han bättre och bättre i träningen och har absolut kapacitet för vinst här till glatt odds. Super Photogenic kommer med full form och har visat sig kunna öppna bra. Viss spetschans har han och då blir han farlig! Övriga som får plats på lappen är: Kemas Magic som åter går tillbaka till säkerhetsbalans nu, Chip Lane som vinner när som, Dooleys som har smygläge och Alfas Dimitri som denna gången testas med ryckhuva för första gången!

Avd 7

Avslutningen löser jag med ett streck och det är den blivande elithästen Riff Kronos. Hans senaste insats i döden på Castor Boko var ruskig och då han normalt är klart bättre i ryggar är uppgiften i dag mycket lockande!

Spelförslag: 2016 rader / 1008 sek

1. 5
2. 1,2,3,4,5,6,7,8,9,10,11,12
3. 7
4. 1,2,3,5,7,8,9,10
5. 6,11,12
6. 2,4,5,6,7,9,10
7. 11