Efter en vecka med influensa från h-vetet är jag åter från de döda. Det enda som varit positivt är att jag, mellan febertopparna, kunnat ägna enormt mycket tid för analyser av dagens lopp. Hemmaplan gäller för min del och mycket matnyttigt kommer från hemmatränarna.

Väder och vind är helt på vår sida och då barfotaförbudet, som ni vet, är hävt så kommer vi att få många ekipage som kör optimalt idag.

Spikarna:

Jag kommer att singla endast en häst idag, men kommer då att få gå kort i ett par andra. Den jag väljer att ställa mig bakom är dock en riktig häst och en klassklättrare i mina ögon – Dizzy River!

Hästen har, under hela sin karriär, varit ganska osäker, men gör helt enorma insatser där emellan. Jag vet att Johan Untersteiner förväntar sig mycket av hästen och att han laddat för detta loppet. Bra spår och två lopp i kroppen räcker för mig!

Avd 1 (2640m volt)

Inledningen är omgångens jämnaste lopp och det är tämligen rundspelat. Jag hade önskat att jag kunde löst ett lopp som detta med en spik, men faller med i trycker och garderar stort då ingen sticker ut i mina ögon.

Den jag tror mest på, om ni tvingar mig välja, är Oki Doki Face som brukar vinna om han inte galopperar. Nu har han ett svårt startspår och det gör att jag inte kan singla. Vidare gillar jag Toddler som även han är en segerstaplare, snabb ut om han trampar rätt, men inte gynnad av distansen. Från Innern kommer Unterteiner att göra allt för att hålla ledningen med Frankie Brodde som ser ut att höja sig lite hela tiden. En seger på distansen på fyra försök får väl ses som ok.

Skrällarna som jag vill ha med är Delicious Brown som skrällde sist och nu ska lättas i balansen. Hästen är klart bättre än strecken visar. Vidare släpper det snart för Please Mr Please som är given liksom Bravo Navarrone som ska gå barfota bak och sist O´boy Face som var bra i enkelt gäng sist.

Avd 2 (2140m auto)

15 ston bakom bilen och det lär köras rätt ordentligt som jag läser loppet. Många kommer att lättas i balansen, till det positiva, och vill inte sitta kvar i kön varvet kvar. Jag går dock kort och tar ställning.

Fuxa Håleryd trodde jag mycket på sist och hon gjorde ett starkt lopp efter en helt omöjlig löpning. Nu ska hon äntligen gå helt utan skor och det är enorma plus för denna kuse. Får hon ryggar under slutvarvet kommer hennes speed att avgöra! Jag vill även varna kraftigt för Diora Sund som även hon kommer att kunna gå med optimal balans idag och har dessutom ett välgörande lopp i kroppen efter vila. Hästen är mycket kapabel och från perfekt läge blir hon dyr att hoppa över.

Avd 3 (2140m auto)

I guld har Alfas Da Vinci dragit på sig hälften av alla streck efter sin fina debutvinst sist. Nu såg det ju naturligtvis mycket bra ut för hästen, men gott folk, detta är en långskuffare som nu går ut över medeldistans!

Jag kommer definitivt att gardera favoriten även om jag inte säger att han inte vinner. Jag tycker dock flera av motståndarna är klart bättre i form och mycket mer gynnade av förutsättningarna. Oriccietti är den jag tänker först på. Hästen är oerhört kapabel och kommer idag att gå utan bakskor vilket är a och o för framgång – missa inte honom. Inte heller Attack Diablo som det talas om att köra i ledningen med – barfota även där.

Med på min lapp går även Nothing But Class som är i full tävlingsform efter en vinter med kontinuerliga starter och Riff Kronos som tränar fantastiskt fint efter sitt besök i Frankrike.

Avd 4 (3140m volt)

I det följande långloppet kommer jag att gå kort med en självklar och en riktig rykare.

Den självklara är förra höstens V75-häst i Mind Your Face som klättrade upp i Guld och där gjorde strålande insatser. Han tränar fint och brukar gå bra direkt efter vila. Rykaren är Spirit Real som älskar distansen, där han gjort flera mycket bra insatser, men verkar aldrig bli erkänd. Barfota runt om idag och jag säger bara – håll i hatten!

Avd 5 (1640m auto)

I Bronsloppet kommer det att bli åka av från början och det ser ut att kunna bli trötta ben till slut om ingen vill ge sig. Jag tar fem kusar och resonerar som så.

Orakel Face är den som sitter på korten. Han kan, om han håller sig i trav, ta ledningen men frågan är vad det kostar. Han är i alla fall min första häst. Den som jag tror får loppet är Hertig Shim som är placeringssäker och snabb vilket kommer att ge honom en fin resa från spår två – given!

Tre skrällar kommer jag att pröjsa för och det är Photoboy som gör debut för pojken Svanstedt, Lillaxel som kan allt när han vill och Abaz America med jänkarvagn och lättnad i balansen.

Avd 6 (2140m auto)

Här selar stall Ludde ut sin nya stjärna i Buzz Meras. Hästen hade en lysande andra hälft av säsongen i fjol och spås en lysande framtid. Jag vill dock testa att gardera honom idag då vi pratar årsdebut och högst troligt skor runt om – faktorer som inte är gynnsamma för hästen!

Den jag tror mest på är den högkapabla trashanken Mr Chicago. Hästen gör idag sin andra start för Veijo och han är mycket nöjd med hästen när jag fick tag i honom. Han kördes avvaktande i sin årsdebut och allt med tanke på detta loppet, barfota runt om och eventuellt jänkarvagn – varning!

Jag tokstreckar även Pioneer F.H som har jätteform för dagen och kan profitera på ett eventuellt får hårt tempo i täten.

Avd 7 (2140m auto)

Spik: Dizzy River

Spelförslag: 2100 rader / 1050 sek

1. 1,2,4,6,8,9,12
2. 2,10
3. 3,7,8,9,10
4. 7,10
5. 1,2,6,8,12
6. 1,3,10
7. 1