Då bär det söder ut på nytt och veckans omgång avgörs i Malmö på Jägersro. Som vanligt så blir klassen på tävlingarna lite vassare nu när det nalkas vår och de bättre hästarna börjar luftas.

Vidare så är Jägersro en kanonbana och den håller nästan uteslutande toppkvalitet vad gäller banunderlaget vilket också bidrar till att fler bra hästar startat när tillfälle bjuds. Naturligtvis är det valfri balans som gäller idag.

Avd 1

Jag går ut hårt och singlar direkt. 4.Olympic Kronos får bli min grund till de fina pengarna nu när hästen fått ett lopp i kroppen efter sin Frankrikeresa i vinter.

Hästen har dragit ett bra spår och är snabb ut, vilket gör att Ludde kommer att köra tills han sitter i spets. Det vet övriga och ser hästen som en bra rygg. För den som vill ha en rejäl skräll och har råd så utfärdas varning för Zinidine Bob som denna gången ska gå barfota för första gången (fel i programmet senast), men jag tycker han är bäst i spets och valde därför bort honom.

Avd 2

Här startar två hästar som visat sig vara under kraftig utveckling. Det är Sanitys bror, 10. Kandelaber, och 5. Angelo Am. Båda kommer från fina insatser och måste med på alla seriösa lappar. Jag väljer dock att plocka med en riktig skräll som övriga spelsverige verkar missat i 7. Landers Dream. Hästen har varit jämn hela vintern och är som en inoljad iller i starten vilket kan innebära spets trots spår långt ut. Nu är distansen den rätta jag blir inte förvånad om han håller hela vägen!

Avd 3

I guld glänser det lite extra denna veckan och då tänker jag framförallt på 2. Noras Bean och 8. On Track Piraten. Båda har kapats med framgång mot de bästa i Frankrike och håller de formen bör de vara överlägsna övriga denna gången.

Jag garderar dock med tanke på att båda favoriterna kommer med långa resor i benen och dessutom från flera tuffa lopp. Hästar som 6. Mr Picolit och 3. New Line är inga duvungar och måste med. För att nosa på de stora pengarna streckar jag även 4. Lord Capar som ska gå barfota runt om, 5. Bagley som har två lopp i kroppen och 9. Juggle Face som kommer från ett kanonjobb i träningen denna veckan och är stark som få!

Avd 4

Fem hästar får plats i stoloppet, men jag tycker två sticker ut lite extra för den som vill hålla nere strecken och det är 7. Alexandra Am och 12. Mellby Beautiful. Båda har lopp i kroppen efter regibyte och kommer att vara klart förbättrade idag!

Övriga som får plats är 1. Edelma från spets, 5. Dream On Silvio som mötte hingstar sist och gjorde det bra samt 9. Sugar Neo som åter ska gå helt utan skor på hovarna!

Avd 5

Diamantstoets försök är omgångens svåraste och för min del måste hela nio hästar med på lappen för att det ska kännas tryggt.

Storfavoriten 2. Britt Palema är i mina ögon mycket sårbar då hon har tre raka galopper när det, som nu, har varit voltstart. Hon är nog bästa strecket, men inte som storfavorit. 6. Honeydow är ojämn, men mycket vass när hon funkar. Nu känns hon bra i jobben och Untersteiner från springspår brukar betyda spets och därifrån blir hon svår. 3. Shockwave Ska även hon räknas då hon är stabil och sällan gör dåliga lopp. Anders är nöjd med henne efter en kortare vila. 1. Quirida Frontline är även hon given då hon äntligen fått ett vettigt spår. Från tredje invändigt och lucka till slut bli hon farlig. Miljondraget är 8. Lovers Lane som är helt bortglömd trots att hon har lopp i kroppen och är mycket kapabel. Sista med är Maja Utca som var grym näst senast, 11. Berverly Boko som är mycket speedig, 12. Lady Lee och 12. Madame Nicole som hoppade bort en bra placering sist mot tuffare hästar än dessa!

Avd 6

I första dubbeln streckar jag två hästar som jag tycker står för klassen i loppet. Favoriten 3. Asterix Hornline är given då hon sett så fin ut i två raka på Mantorp. Barfota runt om igen och fint läge. Lika given tycker jag 10. Västerbo Fantast är. Hästen gjorde en lysande comeback för sin nya tränare Svante Båth sist och intrycket var grymt. Hästen lär vara betydligt bättre nu då favoriten ser ut att få gå i dödens ökar chansen trots sämre spår.

Avd 7

Avslutningen löser jag som inledningen – med en spik. 3. Twins Fairytale får förtroendet och det tycker jag är givet då han var mycket fin i sin årsdebut och nu står med spetsläge på nytt. Distansen är det enda som oroar, men han visade i fjol att han pallar hårda lopp så egentligen finns inga mörka moln denna gång!

Spelförslag: 1890 rader / 945 sek

1. 4
2. 5,7,10
3. 2,3,4,5,6,8,9
4. 1,5,7,9,12
5. 1,2,3,6,8,9,11,12,14
6. 3,10
7. 3