Hej! Äntligen flyttar vi ner till riktiga södern och något stabilare väderförutsättningar än som varit fallet ett tag nu. I Malmö må det fortfarande vara vinter, men inte lika hård och med det håller sig banan i betydligt bättre skick. Förra veckan frös det på efter hand i Karlstad och det gjorde att den infon jag fått om att det skulle gå att köra utan skor mist fram, var värd noll och merparten av tränarna fick slå på skor. Jag blev torsk och den dagen var förstörd…

Nu har jag dock blivit lovad att banan är i finfint skick och jag utgår från att det är valfri balans som gäller! Vinklad vinge som vanligt på Jägers.

Avd 1

Här kommer halva Sverige att spika Photo Princess och det får de väl göra då. Jag tycker att det är en favorit i fara med en lång resa från Frankrike i benen, dålig statistik på V75 och bra motstånd.

Jag vill stormvarna för kapable Schwerin Boko som såg bländande ut efter en passiv styrning sist. Hästen verkar hittat en ny växel hos duktige Savin och jag blir inte förvånad om han viner lätt trots läget! M.T Big Business är nästa måstestreck. Hästen har full form och har laddats inför denna uppgiften, Åke i vagnen är dessutom en extra krydda. Gigant Slugger är en speedkula av rang och kan dessutom öppna bra. Han får ett fint slagläge och är härdad i gäng likt detta. Marlin Jet har fin form och står med spetsläge. Kommer han dit ska han räknas med chans speciellt då Lugauers stallform är i zenit. Nimbus Hackstable är sist med på lappen och ska med efter en mycket fin spurt och bevisad form sist.

Avd 2

Även den andra avdelningen ser klurig ut och det visar även strecken. Jag plockar dock bort ett par påpassade djur som jag tror får svårt när det nu är V75.

Ett spikförslag för den som vill chansa lite är Staro Fighter från stall Stefan Persson. Hästen har nu två lopp i kroppen efter kastration och kommer dessutom att gå barfota runt om samt med helstängt huvudlag till skillnad från senast. Läget är inte dumt och han är klar förstahäst i loppet. Search Launcher är nästa streck i ordningen. Hästen blir stadigt bättre och bättre och han är given på min lapp. Rydens Guzzi var åter sitt rätta jag efter en riktigt plattmatch gången innan. Hästen vann lätt från dödens och skulle hon nå spets här blir hon farlig. Coverboy Tooma står även han fint till med springspår och med Örjan bakom spakarna tycker jag han är streckvärd. Rockefeller F är kapabel och var åter fin sist efter att länge haft överträningsymptom. Fint läge gör att han räknas på nytt. Sugerboy och Dame Ella har tråkiga lägen, men fin form och betalar bra om det skulle klaffa.

Avd 3

I guld matas alla spelare om att Joke Face och Spring Erom är ensamma om att göra upp om segern, men jag håller inte riktigt med…

Jag läser loppet som att Adrian försöker svara upp ledningen med Lavec Kronos och därmed fångar han upp Spring Erom utvändigt. Om Björn inte får överta så kommer han att göra det mycket surt för Ludde, med Joke Face, som kommer att göra allt för att komma förbi och sedan bli släppt till spets av stallkamraten.

Blir de som jag spekulerar så bjuds även andra in i matchen och jag tar med både Amour Rapide och Clear Sign som är mycket duktiga avslutare när de bara får ligga med i ryggar.

Alternativet är att Spring Erom släpps till spets och då är det nog över…

Avd 4

Hade Zätabubben stått med framspår hade det varit omgångens bästa spik. Hästen var osannolikt bra från spets sist och tränare Båth slet nog sitt hår när hans häst fick bakspår i lottningen. Hästen har inte visat sig lika bra bakifrån även om han måste räknas även nu.

Jag tycker att det är mycket spelvärde i Count Tooma. Hästen imponerade stort i höstas och visade att han duger i dessa sammanhang. Nu har han lopp i kroppen och är knappt streckad alls. Staro Fantastic är en strulputte som senast funkade fint vid enkel dödensseger. Kommer han till från sitt knepiga spår är han tuff nog att vinna här. Jag varnar även för Frans G och Taste Of Honey som båda fick omöjliga lopp senast, men såg fina ut.

Avd 5

Här chansar jag lite och går emot den stora favoriten Piano Dilli. Flemmings favorit har riktigt svåra förutsättningar med bakspår på tillägg och känslan är att hon kommer att få mycket långt fram med minsta strul.

Jag väljer istället att spika Playing Tua som åter kommer att gå barfota runt om vilket gör stor skillnad mot senast. Hon är snabb ut och kommer att få många meter tillgodo på favoriten under slutvarvet – friskt vågat hälften vunnet!

Avd 6

Även här väljer jag att spika och denna gången är det Luringen Palema som får ansvaret. Hästen gjorde debut för skicklige Lars I Nilsson senast och gjorde ingen besviken när han dundrade runt ovalen till enkel seger från spets.

Han känns ännu bättre i träningen nu och jag spelar på samma lösning med spets och slut!

Avd 7

I avslutningen visade det sig att mina första streck alla är skrällar och jag väljer att låta det vara så. Ett streck må vara lite ”crazy”, men övriga två ger mycket för pengarna!

Mad Image har hela veckan varit mitt drag. Hästen var dock inte helt till sin fördel i måndagens träning och därmed blev han inte något singelstreck. Hästen ska dock gå barfota runt om och det är en stor fördel. Stallkamraten Mick Jägers är nästa streck som måste med. Hästen utvecklas för varje start och blir farlig här. Miljondraget finner jag från springspår och i drömmen så leder det till spets. O´Malley´s Tös har man hittat ett fel i munnen på och det är därför hon inte fungerar för sulky. Nu är det åtgärdat och hästen har visat att hon duger mycket bra då hon fått tävla i monté. Full form meddelas och en procent på strecken är mer än lovligt kul!

Spelförslag: 2940 rader / 1470 sek

1. 2,3,4,5,7,10,11
2. 2,4,6,7,8,11,12
3. 3,7,8,9
4. 6,8,9,10,11
5. 5
6. 5
7. 7,9,15