Att få sex rätt igår var nog svårare än att få sju och för den som bara gillar spelet V75 så var det ingen omgång som går till historien. För oss som uppskattar sporten fanns det dock ett par prestationer som jag tycker var smaskiga. Främst tänker jag på min spik, Frozen, som till och med var bättre än jag trodde – hoppas ni fick några slantar in på den i alla fall!

Idag är det Derby för både herrar och damer. En underbar tävlingsdag för alla som älskar trav när det är som bäst. Alla förutsättningar är på topp och spelvärdet är betydligt bättre än igår!

Avd 1

Här startar en häst som jag blev mycket imponerad av sist i Spark Rick. Hästen rusade runt ett fint fält via dödens och höll undan för de som jagade bakom. Normalt ska det vara en bra chans, men då han var väl hetsig blir jag tveksam då sådana insatser ibland kan ge negativt utslag gången efter.

Jag fick igår ett samtal från en kille som har bra koll på de danska stallen. Han var lyrisk över More Caviar som han menade kan springa under 1.11 på Jägers. Snabb ut och i toppform gör att jag streckar. När jag ändå är inne på danskarna så vill jag varna själv för Runaway som jag följt länge. Hästen har haft lite otur på slutet, men kan bättre och ska räknas nu! Rosso Pomodoro får även han ett streck, trots att han återkommer efter vila. Lika bra som Tiberius F som startar i Derbyt enligt stallet. Sist med går två tokskrällar i Drogba Bob som kommer från ett stall i absolut toppform och Ne Me Quitte Pas som gick som en furie sist!

Avd 2

Här slår jag ner omgångens galnaste spik i Vincere Scis Win! Hästen var mycket fin Derbykvalet sist där hon pep till spets och sen höll mycket bra till ett tredjepris. Nu är det spetschans på nytt och hästen tycker jag är värd en chans här!

Avd 3

Jag spikar vidare och nu väljer jag en häst med betydligt klarare vinstchans för den som är påläst – Alfas Da Vinci. Hästen har genomgått en förvandling av modell värre hos Lövgen och är idag en av landets vassaste långskubbare. Sist diskades hästen som etta i mål, men loppet han gjorde var enormt och han såg bättre ut än någonsin. Hästen förlorar inte här!

Avd 4

Tredje och sist spiken följer näst och även denna tycker jag är rättmätig favorit i sitt lopp. Remember My Name har nu ett lopp i kroppen efter en månads SPA-behandling och känns enligt stallet ruskig i träningen. Bra chans att komma till spets, men även om han stannar i dödens tycker jag han ska vinna då motståndet inte avskräcker!

Avd 5

Med tre spikar innan har jag massor med streck över och det behövs då de tre övriga avdelningarna är mycket svårlösta. Stoderbyt följer och det är inget lätt lopp att bena ut!

Jag läser inledningen som dramatisk och många hästar kommer att laddas hårt för att nå den åtråvärda spetspositionen. Den som lyckas ska räknas tidigt, men det är många som har chansen. Jag tycker att Neona Princess, Darling Boko och D´One är de som ska räknas med bäst chans. Alla imponerade i sina kval och hamnar bra till från början. De som jag vill varna kraftigt för är Rigatoni och Wingait Ida som båda avslutade mycket vasst i sina kval och dessa har aldrig tidigare sett så fina ut. Med lite flyt blir de jättefarliga här. Storskrällarna är Godiva Ås som ska gå barfota bak och Ninepoints Lucy som jag tycker blir stadigt bättre och är är speedig!

Avd 6

Så var vi framme vid Derbyt och dagens höjdare. Maken till Derby var längesen jag sett, med så många som verkligen har vinstchans. Jag är inte människa att lösa loppet på färre än sex streck och här följer mina tankar:

Svante Båth sitter på trumf med sina FYRA hästar till start. Ingen ska säga att han inte har en plan för hur han bäst ska utnyttja detta för att stå som slutsegrare. Jag vet inte hur han tänkt, men jag streckar tre av dessa som alla har chans. Bästa chansen har Västerbo Fantast som jag tror körs i spets, Han var fin i kvalet och är Eriks val i loppet. Vidare tycker jag att loppets roligaste spel är Maverick Man som ska gå barfota runt om för första gången. Han springer med handbromsen i och det är kanske detta som får honom att släppa till! Vidare får även Västerbo Loveboat ett streck. Hästen är gynnad av distansen och har sett mycket bra ut i sina sista lopp. Andra givna som gör upp om segern är naturligtvis Archangel Face och Ivar Sånna. Archangel ska eventuellt testas barfota och det kan bli hur bra som helst, men även äntra i katastrof då han inte är enkel i sitt trav. Ivar Sånnas form är helt i topp och det enda som jag tvekar lite på är att han misslyckats i de tidigare storloppen! Sist med går Sauveur som imponerade på mig vid enkel dödensseger sist. Hästen ser inte mycket ut för värden, men var är hans botten? – Någon som vet?

Avd 7

I avslutningen var jag länge inne på att singla Eketorpets Tess vars utveckling och form aldrig verkar dala. Hästen vinner sina lopp oavsett position och imponerar hela tiden. Nu tycker jag dock att förutsättningarna är lite sämre än innan och det är många att runda som alla kan springa fort. Jag streckar på med stora pennan här!

Värst emot tycker jag är Keeping Julia som mött tuffa hingstar på slutet och det med bravur. Hon är en avslutare av rang och varning utfärdas! Även hennes stallkamrat, Roxie Lavec, är given. Hon ska dock gå med framskor idag och det är ett litet minus. På tillägg står sedan en handfull hästar som alla är vassa avslutare och kommer att profitera på hård körning. R.K Princess är given liksom Our Precious som gick snuskigt efter galopp sist. Myhtical Fortune vinner när som helst liksom Lingbo Helen som börjar hitta stilen os Bergh. Sist in lappen hoppar Artemis som sett vass ut i sin nya regi – lite frågetecken för startmetoden dock som hon inte gillar innan!


Spelförslag: 2268 Rader / 1134 Sek

1. 2,3,4,7,8,9
2. 3
3. 8
4. 5
5. 1,2,4,6,8,10,11
6. 1,2,4,6,8,10
7. 1,5,7,9,10,11,12,13,14