Derbyhelg med dubbla omgångar av världens bästa spel – V75! Som om inte det är nog så inleds lördagen dessutom med jackpott och en möjlighet för en ensam vinnare att knipa sisådär 43 miljoner för egen del!

Jag har lagt ner min själ i helgens omgångar och kommer att servera er två rykande analyser – en för lördag och en för söndag!

Jag börjar logiskt nog med dagens omgång och konstaterar att även vädergudarna är med oss och de har valt att servera rena sommarvädret. Banpersonalen har även de lovat en banan i absolut toppskick och jag kan inte annat än att lita på deras ord! Det som kan vara värt att tänka på vad gäller Jägers som bana är att man har vinklad startbilsvinge!

Avd 1

Här startar en häst som Ludde valt att kalla sin helg bästa chans – October Kronos. Jag är dock lite brydd över hästens ojämna insatser och kommer att gardera med ett par hästar jag har toppeninfo på!

Amiral D´inverne är Bergh mycket nöjd med i träningen och han är mycket snabb ut från start. Han får en fin resa här och när Aristocrat Boko sätter upp farten under sista varvet kommer fältet att splittras och luckorna potta upp! Vidare så måste naturligtvis Aristocrat Boko med på alla seriösa system. Hästen var grymt läcker mellan galopperna sist och nu utrustas han med vanlig vagn för att han ska springa rakare i kurvorna – fin läge! Jag fick även fin info från Untersteiner gällande Perfect Power som känns bättre än någonsin. Sist satt hästen fast med alla krafter kvar och studsar fram i träningen – varning! Miljondragen är Long Night som gick starkt i spårens sist och Caliber T.T som är snabb ut och startar med fint läge!

Avd 2

Här spikar jag Calvin Borel som var ute i Derbykval sist. Han är toppad för att vara som bäst till just denna helgen och så fin som han såg ut som fastlåst sist har jag inte sett honom innan. Lättare emot nu och jag kan inte annat än att spika!

Avd 3

Här möts ett gäng fina treåringar från när och fjärran och gör upp om närmare en halv miljon kronor. Det är många som är sugna på stålarna och har vässat sina hästar lite extra inför detta!

Normalt ska Jontte Boy ha en bra chans att leda runt om, men han har vilat i två månader och möter nu hästar som är fullt igång. Han är given på lappen, men jag tar med två hästar till. Från innern startar en mycket fin häst i Expo Express. Han vann lätt från dödens sist och Björn Goop, som körde mot hästen då, är inne på att ingen slår honom om han håller upp innerspåret! Jag vågar inte lämna Saphire Bi utanför systemet om det blir lite körning. Hästen är en riktig flygmaskin och blir bara bättre och bättre. Minsta klaff och hon vinner!

Avd 4

Här var jag länge inne på att singla Going Ville som var nära att kval in till Derbyt sist, men det är så många som tror på vinstchans här så jag föll för trycket och målade på med hela åtta streck till slut.

Going Ville är mitt klara förstastreck. Han har hyfsat läge och mycket snabb sista biten. Värst emot är Evens First Boy som sällan eller aldrig gör dåliga lopp. Nu är läget inte bra, men blir det körning i loppet blir han farlig. Mitt roligaste drag är Tintin som även han var med i Derbykvalen sist. Hästen var dock ute i det kvalet som gick klart långsamt och han kunde inte ta något i den kusligt snabba avslutningen. Han såg dock mycket bra ut och ska räknas här. Hallax Judex blandar och ger för dagen. Han var mycket vass från spets för tre starter sedan, men har svikit sen. Nu är han dock på gång enligt stallet och kommer han till spets tycker jag han ska räknas tidigt. Teetime ska även han räknas på sitt fina läge. Hästen är ojämnt startsnabb och kan lika gärna hamna tredje inner som i spets! Vidare får Chosen One, M.T Follow Me och Quater Of An Hour plats på min lapp. Samtliga i fin form och kan ruska om samtliga med rätt resa.

Avd 5

Ett stolopp med lärlingar bakom rodret brukar innebära många streck för min del, men idag har jag kommit fram till att två markeringar kommer att räcka mycket långt!

Min förstahäst är Reve Dámour som jag tycker är en mycket fin häst. Sist var det många som var besvikna på henne, men hon är mer stark än snabb så över den korta distansen gjorde hon ett mycket bra lopp för att vara hon. Nu är det bättre förutsättningar och med en bra kusk tycker jag hon är omgångens mest spelvärda häst! Motbudet, som jag ser det, är Rare Wise As som verkligen har formen på topp! Sist var hon vass i dödens och från sitt fina läge är hon hästen att slå!

Avd 6

Här kommer min andra spik i omgången och det är Frozen som får förtroendet på min lapp!

Hästen är ruskigt vass och har sett mycket fin ut i sina senaste starter. Enda molnet på himlen är innerspåret som han inte kan hålla upp, men jag tycker det ser ut att kunna bli luckor i inledningen och då tar han sig ut och sen vinner han lätt!

Avd 7

Avslutningen går inte av för hackor med ett flertal kanoner på startlinjen. Jag tycker loppet ser öppet nu då flera av de bästa inte kommer att gå med optimal balans pga av olika skavanker. Jag tar med fem hästar och vill varna för två skrällar som ni inte får missa!

Occhione Jet blev hovöm sist och tvingas nu gå med skor enligt stallet. Det är ett minus även om han ska räknas på sin höga kapacitet. Även Mosaique Face tvingas gå med skor som det ser ut och det är även på honom ett sort minus. Given på lappen ändå, men inget spikförslag som hade varit fallet vid optimal balans. Standout däremot ska köras med optimal balans och med jänkarvagn. Från perfekt läge finns chansen att han leder runt om och och han är given på min lapp! Skrällarna är Kadett C.D som Bergh är sådär mysigt nöjd med för dagen och Mr Picolit som Engblom tycker känns helt perfekt för dagen. Båda kommer att profitera på ett högt förväntat tempo och betalar mycket bra vid seger!

Spelförslag: 1440 rader / 729 sek

1. 1,2,3,4,5,6
2. 10
3. 1,4,5
4. 1,3,4,5,6,7,10,11
5. 6,9
6. 1
7. 2,3,5,6,10