En riktigt trevlig V75-omgång gå i dag av stapeln i Malmö och närmare bestämt då Jägersro. Spelmässigt tycker jag att den ser mycket intressant ut och när den dessutom kryddas med en Jackpot samt ett helt anständigt väder, för årstiden sett, är det extra lockande!

Jag kommer idag att hålla ner textmassan en aning och det har att göra med att jag håller på att flytta parallellt med detta. Ingen lång flytt, men alla ton med saker tar sin lilla tid…

Spikarna:

I en ganska medioker gulddivision har jag funnit en mycket bra och billig lösning. Jag går på en ren logikvinnare och det blir Allaballakaitoz från stall Untersteiner. Hästen har goda möjligheter att ta spets och går klart bäst därifrån. Han kommer dessutom med toppform att döma från senaste loppet då han gick mycket bra under opassande förutsättningar – ser helt enkelt ut att vara ett bra singelstreck!

Jag kommer även att singla en häst som många av er inte ens tänkt ta med på er garderingslapp – bara att erkänna – Fuxa Håleryd!!! Hästen är inte spelad på många procent och det är mycket mystiskt för den påläste. I sin comeback för två starter sedan såg hästen lysande ut som trea och senast var det godnatt tidigt då hästen framför henne kallnade och hon drogs bakåt. I ett mycket ihåligt lopp kommer Fuxas speed att ge full pott och jag dansar hela vägen till banken!

Avd 1 (2640m volt)

Här startar omgångens största favorit i Panoramic, en häst som varit bra på slutet, men också haft få eller inga problem i sina lopp. Sånt vänder och det är hög tid att det gör så nu!

Motstånd saknas inte och jag tänker främst på två hästar i Vivo Per Lei som har grymt bra statistik på Jägers och Nelle Atticus Jake som sällan eller aldrig gör dåliga insatser. Båda är givna på min lapp som även fylls på med: Abaz America, Sander Esterel, Tor Mento och Mr Arkasas Rose.

Avd 2 (2140m auto)

Även här finner vi en stor favorit som det lyser tveksamheter runt i Digital Control. Hästen vann visserligen sist, men hade innan det uppvisat högst tveksamma insatser och det är inte en häst att hålla i handen när det blåser. Jag vill även här varna kraftigt för två mindre streckade djur:

Hank Von Håleryd har inte haft något flyt på V75, men det finns förklaringar till det. Idag är det vässat till tänderna med bland annat jänkarvagn och jag tycker det är klar förstahäst i loppet! Den andra måstehästen i loppet är The True F som går bäst bakifrån och dessutom tränar mycket bra för dagen. Spåret är dåligt, men hästen är bra!

Övriga på min lapp är: Bobbery, Unity Knick och Cash Lane.

Avd 3 (2140m auto)

Spik: Allaballakaitoz

Avd 4 (2140m volt)

Spik: Fuxa Håleryd

Avd 5 (2140m auto)

I Klass II vimlar det inte av självklara streck, men i min bok är det tre stycken som jag inte släpper och det får bli dessa som tar plats på lappen.

Please mr Please tycker jag är den som sticker ut något om jag ska ranka mina hästar. Lövgren gillar sin häst och han har visat sig duga mycket bra i förhållande till kronorna han tjänat. Lite lurigt läge gör dock att han måste ha sällskap på kupongen. Ett miljondrag som bara måste med vid gardering är Dolce Vici som senaste (i tät dimma) var före bland annat Hank Von Håleryd som tvåa. Stallet är mycket uppåt och det är ett måste på min lapp. Även Enjoy Chocolate är given för min del. Hästen går jämt och Malmqvists stallform börjar öka så det ska man hänga med!

Avd 6 (2140m auto)

Första dubbeln är lurig då storfavoriten, från önskespår, inte är helt bekväm med varken distans eller skotvång. Countrygirl Ås kan mycket väl vinna, men med ovan nämnda aber ska i alla fall jag syna.

Kirin De Zeun har jag fått mycket bra info på från stall Bergh. Hästen form har stadigt ökat på slutet och att det på nytt blir skor bekommer inte nämnvärt. Bra spår och finfin skrällchans. Även Beverly Boulevard är ett måste för mig. Hästen ska idag utrustas med helstängt huvudlag och det har tidigare visat sig göra mycket nytta – varning! Jag tar även med: Jetset, Reve D´Amore och Wingait Ida.

Avd 7 (1640m auto)

I avslutningen kommer det att få mycket fort från start och som jag ser det kanske för fort för många. Jag gör helt enkelt så att jag jag söker vinnaren bakifrån, men med ett undantag…

…i Re Doc som jag tycker Bergh fått mycket fin fason på för dagen. Hästen står med fint spår och kan få en bra löpning här. Från bakspår hittar jag de två hästarna som jag tänkte skulle göra mig rik för resten av livet. Det är två finfina spurtare och som kommer att profitera kraftigt på det förväntat för höga inledningstempot: Pioneer F.H som är en ruskig avslutare och Chatain vunnit V75 på Jägers innan och är helt bortglömd idag!!!

Spelförslag: 2268 rader / 1134 sek

1. 1,2,4,6,8,10,11
2. 2,3,4,8,11,12
3. 1
4. 13
5. 4,5,7
6. 1,3,7,8,9,12
7. 2,11,12