Derbyhelgen öppnar i ett rasande tempo med finfina V75-tävlingar på Jägersro. Helgens höjdpunkt är dock under söndagen då de bästa fyraåringarna gör upp om en evig plats i historieböckerna och en fet check i Derbyfinalen.

Lördagen är dock spännande, inte bra sportsligt utan även spelmässigt. Mitt system orkar bara med en spik, men känslan är att det räcker gott! Valfri balans gäller och som vanligt på Jägers vinklad startbilsvinge.

Avd 1

Det bär mig emot, men denna vecka spikar jag inte No Deal, trots att han varit grymt bra på slutet. Anledningen är att Flemming ligger lägre än vanligt och går ut, med att han vill undvika dödens här. Då det är flera konkurrenter som är sugna på spets är risken att No Deal kan bli kvar i kön och då är han sårbar.

Arazi Boko är mitt drag i loppet. Hästen sköt till som en kanon när luckan kom sist och inte tom i mål. Samma utrustning nu och perfekt smygläge – varning! Main Kronos är mitt spetsbud i loppet och därifrån säljer han sig dyrt. I debuten för Nordström näst senast var hästen bländande och nu känns hästen ännu bättre! Please Perfekt är en häst som det är dags att ta på allvar nu. Innan har det känts som att han haft lite för mycket stolpe in, men det bara fortsätter och då är det inte bara slumpen – fin läge nu. Kaka A.T var kanske lite blek sist, men det var ett tufft lopp och han blev ändå trea. Nu finns chansen att han hinner före favoriten till de bättre positionerna och det kan vara avgörande då han inte är mycket sämre kapacitetsmässigt! Storskrällarna är Nice Little Ärt som har perfekt läge och fin form, Allballakaitoz samt Brasil Boko som har lopp i kroppen.

Avd 2

Här tycker jag att Shiraz Brodde höjer sig en del över mängden, men då jag ser hästen som mer stark än snabb väljer jag att gardera så han är sårbar på speed över kort distans.

Draget är Mind Your Face som såg mycket fin ut mellan galopperna i Derbyuttagningarna. Barfota runt om igen är mycket intressant! Vidare får även Queens Delight och Frans G plats på lappen. Båda är mycket kapabla och kommer in i matchen om det körs för fort i front!

Avd 3

I treåringspriset väjer jag att strecka tre hästar trots att det normalt borde vara vigt år Västerbo Loveboat som är en häst utöver det vanliga.

Anledningen till att jag garderar favoriten är att hästens stora mål, Kriteriet, närmar sig och detta loppet är inte det viktigaste just nu. Man ska dessutom rycka skorna på test här och det är inte säkert att det passa denna lite knepiga häst. Jag streckar två till och den med bäst möjlighet är Rolex Bigi som debuterade för Åke sist och gjorde det genom att vinna med halva upploppet med krafter kvar. Går han framåt med det loppet ska han räknas tidigt! Från spets ska även Express Duo räknas. Hästen är jämna och går som bäst med tidig tätkänning!

Avd 4

Veckans bästa spikförslag tycker jag är Leonas Kaiser, en häst jag jagat länge nu och kan utan och innan.

Hästen såg helt bländande ut senast då han var ute i kvalet till Derbyfinalen. Hästen blev fast invändigt mot mycket fina hästar och såg bland dem helt klart minst tagen ut. Hästen får dessutom Jorma i jollen här och det betyder en hel del i mina ögon – spik!

Avd 5

Normalt burkar jag lösa stoloppen för lärlingar med så många streck plånboken tillåter, men här tycker jag att det bör räcka med två.

Normalt blir Stylish Hanover svårslagen. Hästen har en helt annan hårdhet än övriga och har visat att hon kan vinna från alla positioner.Det som oroar är startspåret och skulle hon hoppa eller hamna för långt bak finns det en riktig rysare som ni bara inte får missa i Italienskan Open Del Rio! Hästen kommer till Sverige efter ett par ruggiga insatser i Danmark. Hästen har där visat prov på en härlig speed och avslutat väldigt bra två gånger i rad. Härifrån kommer hästen att få ett fint lopp och hon blir farlig!

Avd 6

Här räcker pengarna till tre hästar, men för den som har lite mer kött i plånboken kan ett par streck till vara välinvesterade.

Bästa hästen är Alamo Boko som gjort det fint för Flemming. Han är dock inte så speedig och risken finns att det går lite för fort till slut och då kan de tidigare osäkra tendenserna dyka upp på nytt. Jag garderar med, i första hand, Olympic Kronos som jag tycker är klart bättre än vad raden visar. Hästen är mycket stark och dessutom snabb. Skulle Ludde hinna före favoriten och kanske till och med nå spets är det hästen att slå. Miljondraget är Alfas Da Vinci som ar en lysande form för dagen. Hästens avslutning näst senast, på just Jägers, sitter ännu på näthinnan och han trevligt bortglömd här!

Avd 7

Avslutningen har blivit minst sagt rumphuggen då både Occhione Jet och Quarcio Du Chene strukits. Med bara åtta hästar kvar i loppet känns mina tre streck klart tillräckliga.

Kadett C.D må ha varit dålig sist, men det fanns förklaringar till det och nu kommer hästen mycket väl förberedd. Barfota runt om och med en Nahar-sulky ska det bli full laddning för spets och därifrån är det hästen att slå. Värst emot tycker jag att Linda Di Casei är. Hon har visat upprepat att det är en mycket vass häst som både han gå i front och bakifrån. Senaste starten är bara att glömma då hon hamnade hopplöst till och hon kommer att vara längre fram nu över mer passande distans. Sist med på lappen går Magic Tonight som denna vecka eventuellt testas utan skor. Enligt tränare Walmann är hästen en utpräglad sprinter vilket visade sig senast och stallet är optimister.

Spelförslaget: 1728 Rader / 864 sek

1. 1,2,5,6,7,8,10,11
2. 2,3,6,12
3. 1,7,8
4. 9
5. 4,5
6. 3,8,11
7. 2,6,10