V75 duggar tätt för dagen och visst är det härligt. Nu är det dessutom topptrav av högsta klass när Hugo Åbergs Memorial avgörs på Jägersro.

Det enda som kanske inte är av bästa sort är vädret som kunde varit bättre. Vi är dock glada att det kommer att vara uppehåll och det är valfri balans som gäller. Målen med kvällen (förutom att spela in storkovan) är att fälla Commander Crowe vilket vi tror kommer att ske! Ta rygg på oss V75:an satt i lördags!

Avd 1

Här kliver en finfin häst ut efter en mersmakande insats sist. O´Grady såg bländande ut sist som tvåa i Damnark och han ska ha mycket bra chans här. Spik på lilla lappen och med viss tvekan garderad på stora.

O´Grady öppnade 1,07 första 500 meterna sist och kunde trots det spurta mycket vasst till slut. Han såg mycket fin ut och ska ha toppchans här även om spåret kunde vara lite bättre. Nick Nock är vårt roliga drag mot vår förstahäst. Malmqvists häst har härdats i guld under våren och absolut inte gjort bort sig. Han är snabb och placeringssäker och med rätt resa skräller han! Miljondraget är Wellington! Langewegs häst har inte så rosande rad, men hästen är tuff som tåget. Sist var han bra på en Holländsk småbanan och den tiden som ni ser i programmet kan ni ta bort tre sekunder på och då blir det helt annat ljud i skällan – pass upp!

Avd 2

Här är det framspårshästarna som räknas och vi tar med 1-6 som solklara.

De roliga dragen är Alki Flevo och Osbourne. Alki gör debut för Ludde och hans väckarklocka kan mycket väl ruskat till den lite bekväme springaren. Hästen är mycket bra i grunden och vår förstahäst här. Osbourne är en såkallan ”köphäst”. Han kan är vacker som en tavla och en råtalang, men är samtidigt i händerna på en gammal gubbe. Håller sig bara Arvid Olsen i skinnet så kan det bära hela vägen – ladda för fullt för spets!

Avd 3

Här går vi emot resten av spelarkollektivet och garderat storfavoriten Orcchione
Jet
, kanske mot bättre vetande?

Normalt ska Stig H:s nya stjärna bara vinna ett lopp som detta, men vi tyckte inte hästen var som bäst sist som slagen. Det finns några fina löpare emot och vi tar chansen. Fawkes är även han en kanon och det känns som att Åkes stallform kan jämna ut oddsen mot favoriten – måste med! Oasis Bi erkänner vi härmed som en topphäst, något vi inte gjort innan. Hästens insats sist var dock något av det svettigare på mycket länge och vi blir inte förvånade om han vinner här! Kalla oss galna, men Pling Plong bara måste med lappen. Vi vet, han möter hästar med enormt mycket större plånböcker, men kolla hästens kvallopp till Sprintmästaren om ni har chansen. Hans sista 500 meter var av sällan skådat slag och må han få luckan från tredje invändigt!

Avd 4

Enda spiken på stora lappen slår vi ner här. Det norska toppstoet Xquisite Chocolate har kanonchans från perfekt läge. Barfota runt om som näst senast och vi räknar med spets och slut!

Avd 5

Här skriker halva travsverige om Luddes nyförvärv Michael November. Vi vet att det är en bra häst, men att han bara ska gå ut och vinna här känns inte helt självklart.

Mr Arkansas Rose återkommer efter lite vila och rapporteras mycket fin i träning. Hästen var finfin på V75 i våras och gjorde några enorma lopp. Hästen är väl så bra som favoriten och måste med till glatt odds. Aries kommer, precis som stallkamraten i första loppet, från start i Holland och med det en dålig tid i programmet. Men man lurar sig mycket på detta då banorna är mycket långsamma och även detta är en häst som kan mycket mer än raden visar! Canal Skater har två topprestationer i rad med sig i ryggsäcken och hade det inte varit för startspåret hade det kunnat vara tal om ett spikförslag. Vi vågar inte lämna honom trots spåret. Lagavulin är även han i full form för dagen och han glider med som sistahäst på lappen.

Avd 6

Här väntar den stora höjdpunkten för kvällen i Hugo Åbers Memorial. Ett lopp med klar Elitloppskvalitet och det kommer att bli ett superrace!

Commander Crowe är klar favorit och ska naturligtvis så även vara efter sina smått fantastiska framträdanden under året. Nu är det dock läge att gardera, inte för att han rapporteras dålig på något sätt, men det sliter att tävla på denna nivån och det kommer snart att märkas! Inte nog med de hårda loppen hästen fått, han har åkt många mil fram och tillbaka från Frankrike samtidigt och vi vill tro att han kommer att få tufft här! Landsmannen Quaker Jet är ingen duvunge och har slagit storfavoriten förr. Sist var han inte bra, men startar han kan ni räkna med att få se ett monster till! Caballion vet vi att man slipat på med nagelfil till denna starten. Hästen är i absolut toppform och har aldrig känts så fin som nu – det kommer att bli åka av härifrån! Orecchietti är vårt drag i loppet. Hästen såg bländande ut sist och vann åkandes från dödens. Han är bäst bakifrån och i hårt tempo kommer han att vara med på fotot. Sebastian K gör den mycket intressant debut för Svanen här och med den mannens kunnande vågar i alla fall inte vi släppa hästen. Oracle går med från spets, Tamla Celeber på att det snart är hennes tur och Sanity på att hästen kan så mycket mer än han visat på slutet.

Avd 7

Avslutningen ser vigd ut för Åke och hans Perfect Toll. Hästen har imponerat storligen på slutet och ska ha kanonchans över passande distans. Vi chansar dock vilt och tar med en rysare som kan bli svårknäckt om kanonerna bakom väntar för länge.

Västerbocheckpoint har tjusat den svenska publiken många gånger om, en är trots det inte så påpassad här. Han är gynnad av distansen och blir vår biljett till snuskigt mycket stålar!

Lilla systemet: 600 rader / 300 sek

1. 6
2. 1,2,3,4,5,6
3. 1,3,7,8
4. 2
5. 1,2,5,8,9
6. 2,5,6,7,9
7. 9

Stora systemet: 2880 rader / 1440 sek

1. 5,6,8
2. 1,2,3,4,5,6
3. 1,3,7,8
4. 2
5. 1,2,5,8,9
6. 2,3,4,5,6,7,8,10
7. 4,9