Så var vi tillbaka i gängse ordning på nytt efter mängder av V75-omgångar utspridda mellan helgdagarna. Nu är det ordning på torpet med en hederlig V75-lördag – nu från Malmö!

Det är även ordning gällande banans beskaffenhet då vintern inte fått nått grepp om södra Sverige. Valfri balans välkomnas, i alla fall av mig, och troligtvis merparten av de aktiva!

Avd 1

Jag börjar med att gardera, en i mina ögon, konstigt stor favorit. Calvin Borel må vara ett monster och springa kan han, men titta på hästens galoppstatistik och säg sedan att det är en trygghet när det blåser – sällan!

Har man galopperat i mer än hälften av sina starter så kommer i alla fall inte jag att singla utan här skriker det gardering. Motstånd saknas inte och jag har några roliga drag att bjuda på! Super Streamline är även han mycket kapabel och hade haft betydligt större plånbok om han haft lite hållbarare ben. Nu får han starta sporadiskt, men är livsfarlig då han är i form – vilket är fallet nu! Han tränar mycket bra för dagen och såg bländande ut sist! Quick Fix är även han i fin form. Nu blir det barfota runt om igen och då travar han ut bättre – given! Från bakspår tar jag med Alfa Giacomo som inte var helt kurant sist, men tränar bra och Max Bob som äntligen fick utdelning på sin fina form sist. Tokdraget är Elegance Brodde som inte går ett steg med skor, men desto bättre utan som blir fallet nu. Sist med på lappen går Vivo Per Lei som som vann sist efter kastration och troligtvis gått framåt betydligt efter det loppet!

Avd 2

I klass-II har jag hittat ett perfekt lås i Rattigan och Da Vinci Boko. Båda är gynnade av distansen och är betydligt tuffare än övriga!

Avd 3

I guld ser det ut att vara ett trekejsarslag mellan Dreams Take Time, Harry Haythrow och Knows Nothing. Samtliga tre är gynnade av bra bana och kommer med fin form.

Dreams Take Time var grymt bra sist, men kommer nu att få svårt att hålla upp spets mot Harry som ska laddas för fullt. Båda sitter dock bra till inför slutvarvet och är givna. Knows Nothing gynnas kraftigt av att få gå i ryggar denna gången. Han blev på tok för het sist i ledningen och kommer nu att gynnas med bakspår och nytt huvudlag. Jag tar med två hästar till då jag är ute efter de stora pengarna. Overtaker By Sib gör en intressant debut i guld efter sin imponerande seger sist på träningsbalans och från dåligt läge. Även Amour Rapide får plats på min lapp. Hästen älskar Jägersro och kan ”allt” i ljusa stunder – varning!

Avd 4

Här var jag länge inne på att singla Dencos Nemo Kilab som har varit mycket bra på slutet utan att få vinna, men jag har finfin info på en enprocentare som jag bara måste ha med!

Dencos Nemo Kilab såg grym ut sist på barfotabalans och an ska gå med samma nu. Bra läge och full form gör att han kommer att vara med på mållinjen! Mitt miljondrag är Raja Press som aldrig känts bättre än han gör för dagen. Hästen är snabb ut och trots att han har dåligt spår kommer han att få ett fint lopp här!

Avd 5

Ett svårlöst stolopp följer här och för min del blir det dyrt. Sju hästar blev det till slut och det känns heltäckt.

Hippie är klar förstahäst i mina ögon. Lövgrens fina häst har imponerat i två starter på svensk mark och klarar hon voltmomentet blir hon mycket farlig. Sassafras är även hon given för er som vill lösa loppet på färre streck än jag. Hon är stark och i fin form – bäst på startvolten. Jag vill varna kraftigt för speciellt två hästar som är helt bortglömda. Jag talar om Ninepoints Ariel som går ner i klass och Smaragd som verkligen blommat ur på barfotabalans. Jag blir inte det minsta förvånad om någon av de två står som segrare. Övriga på min lapp är: Cebba T.T som är jämn och säker, Baroness Boko som är mycket speedig och La Prinsess som imponerat i två raka, men startar från sämsta läget!

Avd 6

Här slår jag ner min enda spik i omgången och det är en riktigt tuff sådan! Från spår 12 singlar jag Falcon Håleryd som har varit rent lysande i ny regi på slutet. Hästen har alltid varit lovande, men blommade aldrig ut för Fredrik Persson. Johan verkar ha hittat nyckeln och så bra som hästen har varit på slutet tror jag han rundar detta gänget och vinner till glatt odds!

Avd 7

Avslutningen löser jag på tre streck och då är favoriten, Shadow Woodland, inte en av dem!

Inledningen lär bli hård och när väl körningen har lagt sig tror jag att Trust Launcher och Maffioso Face sitter bra till. Båda är kvicka ut och klart gynnade av distansen. Draget i loppet är Remote Control som gör sin andra start för Robert Bergh. Den mycket kapabla hästen tränar starkt för dagen och ska nu gå barfota runt om för andra gången i livet – stormvarning utfärdas!

Spelförslag: 2940 rader / 1470 sek

1. 1,3,4,5,7,11,12
2. 10,11
3. 1,5,6,9,11
4. 8,9
5. 3,6,7,10,11,13,15
6. 12
7. 2,7,12