Efter förra veckans favoritparad får vi nu möjligheten att skörda frukten av en dubbel jackpott lagom till julklappsinköpen. I runda slängar kan en ensam kämpe så med 56 miljoner på bankboken när dagen är till enda!

Jägersro anordnar spelen denna veckan och det kommer med stor sannolikhet att bli mycket bättre bana än sist på Gävle då det blev som jag befarade med en stenhård bana och ett löst ytlager.

Avd 1

Här har jag svurit en lång ramsa efter att Claes Boko dragit spår 12, och därmed nästan är att betrakta som chanslös, istället för den spik jag tänkt mig att han skulle få agera…

…Jag har som ni förstår tänkt om och gjort om det annars så öppna loppet till en garderingshistoria. Dream Duo har återigen fått ett framspår vilket gynnar honom enormt då han annars är så hetsig bakom hästar. Hans form och distansförmåga är klart bra och han är given på min lapp. Real Showman är den troliga ledaren i loppet och han ska inte negligeras om han kommer dit. Hästen har laddats för detta loppet under en tid och med Untersteiners fina form vågar jag inte lämna hästen utanför. Tresor D Ínverne är även han given på lappen. Hästen kommer nu att gå barfota runt om (skor sist) och det gör många meter på denna pålle. Bergharn är mycket uppåt och hästen är bättre än många tror. Olympic Kronos kommer med två imponerande spetssegrar i bagaget och Ludde blev nog allt annat än glad efter att hästen dragit spår nio i lottningen. Hästen är dock stark som få och så Ludde, som bekant, inte är blyg blir det nog ett lopp i dödens – vilket hästen inte räds och han ska med! Skrällen är Photo Fantasy som managernas av duktige Bo Westergård. Hästen ska vara mycket speedig enligt uppgift och från ett perfekt spår tycker jag att hon är värd ett streck!

Avd 2

Här går jag kort och nöjer mig med loppets två klart bästa hästar i Big Bill Bac och Västerboonthenews samt formtoppade Ground Proximity.

De två förstnämnda kommer båda från imponerande insatser där Big Bill kunde vinna trots en mördande tung resa och Västerboonthenews gick ruggigt efter en galopp i inledningen. Känslan är att dessa båda normalt är halva upploppet före övriga, men jag vågar inte plocka bort Ground Proximity som i regi Fredrik B Larsson verkar ha hittat en högre växel. Får hästen lifta med i ryggen på favoriterna blir han obehaglig upploppet ner!

Avd 3

Gulddivisionen är, som vanligt, när vi börjar närma oss jul inte det som kanske kittlar mest i magen på oss travnördar, men loppen ska lösas ändå. Lite krydda ger dock Raja Mirchis comeback och vi får njuta av det i alla fall.

Loppet kommer att öppnas med ett hätskt positionskrig där flertalet av framspårshästarna kommer att laddas iväg ordentligt. När sedan positionerna är intagna tror jag inte kommer Ludde avvaktar utan styr på med sin starka häst och sedan lär det öppnas luckor i fältet då han alltid körs i ett hårt tempo. Jag streckar vidare med Oasis Bi som drag. Han hoppade i sin debut sist, men såg fin ut och kommer att vara bättre nu. Även Harry Haythrow måste räknas från sitt fina läge liksom Reven D ámour som har viss spetschans och går klart bäst därifrån. Kul streck är Alvena Pele som jag tyckte var klart fin sist, Global Midnight som åter ska gå barfota runt om och Premance Simoni som är vass på speed.

Avd 4

Här singlar jag den försiktigt matchade talangen Let It Happen. Hästen har under hela sin karriär lovat mycket, men har avsiktligt matchats mycket lugnt för sin tränare Elke Frinta. Nu verkar det som att tanken är att hästen ska skörda frukten av detta och han har sett finfin ut på slutet. Läget är perfekt och jag tycker det är en lysande segerchans för ekipaget!

Avd 5

Årets stora tvåårslopp följer här i Svensk Uppfödningslöpning. Denna upplaga måste jag säga håller hög klass där flera visat talang utöver det vanliga.

Förstahäst i loppet tycker jag Enya Boko ska vara. Lennartssons talangfulla sto har bara förlorat en gång i karriären och verkar ha mycket lätt för sig. Hon har fint spår och borde ha bra segerchans här. Vidare tycker jag att Lennartssons andrahäst i loppet Orion Tilly är given på kupongen. Hästen var med i en utdragen spetskörning i sitt försök och höll trots det mycket bra till andraplatsen. Hästen har spetschans även här och har han tagit förra loppet rätt duger han! Onceforall Face är Luddes bästa chans, om man lyssnar på vad han sagt innan. Hans häst är osäker, men besitter skyhögt kunnande och går han felfritt räkans han. Skrällen är Bullyoung som nu kommer att köras med öppethuvudlag, för att han ska vara med från början, vilket han inte varit innan. Hästen är enligt Anders Svanstedt en riktig kanon och denna skräller fint om han får det att stämma!

Avd 6

Här kommer jag att fälla omgångens största favorit Prey Frontline! Nu möter han en riktig kanon i Nougat Ås och då räcker det inte med att rinna undan med halvlängder från spets som han gjort på slutet.

Nougat Ås är ett monster och hästen visades upp i ett bländande skick i sin comeback sist. Hästen hade inför det inte gått ett enda banjobb och kommer att vara mycket förbättrad med loppet innanför västen. Jag tycker att detta är ett mycket bra singelstreck och ser det sämre startspåret som endast positivt så det höjer spelvärdet till det dubbla!

Avd 7

Avslutningen är inte helt enkel att lösa med treåringar på start och fyraåringarna 20 meter bakom. När dessutom den klara förstahästen, Amazing Man, ströks blev det inte direkt lättare.

Bästa hästen är Dreams Take Times som startar från tillägg. Han har slagit de flesta i sin kull och går bra bakifrån. Blir det inte för mycket trafikproblem på vägen tycker jag han borde dyka upp på målfotot. Ett riktigt kul streck är Bandit Hornline som gör andra starten för Bergh. Hästen flög fram sist på vall och var inte många centimeter från segern. Stallet är nöjda med hästen och förväntar sig att han gått framåt med loppet i kroppen. Perfect Power vågar jag inte släppa trots att han står med tillägg. Hästen ska åter gå med barfotabalans, efter att han sparat hovarna sist! Han är en vass avslutare och med rätt ryggar blir han farlig. Skrällarna är Theromoursaidfire som var två i Danskt kriterium för ett par starter sedan, Nuggets Face som är tvärspeedig och nu tränar kraftigt förbättrat samt Tycoon Conway Hall som är kapabel, men osäker.

Spelförslag: 2520 rader / 1260 sek

1. 3,5,7,9,12
2. 3,4,11
3. 1,2,6,7,8,10,11
4. 2
5. 2,4,5,11
6. 10
7. 3,5,7,9,12,13