Det ser ut att bli en härlig travdag på Jägersro idag. Fina förutsättningar med perfekt bana och fina lopp gör att förväntningarna stiger. Jag bygger idag ett system med två spikar, varav den ena frigör många streck då loppet annars är olösligt!

I övrigt kryddas omgången av svensk Uppfödningslöpning – det största loppet för 2-åringarna – något som kittlar lite extra i travhjärtat!

Avd 1

Omgången inleds med ett lopp över medeldistans där två giganter slåss om uppmärksamheten. Lover Face, som är lite av höstens häst i landet, möter Call Me Keeper som Daniel Redén håller som den kapacitetsmässigt vassaste han tränat. Ett prestigemöte som, om det vill sig illa, kan sluta med förlust för båda!

Jag tror att Lover Face kommer till spets efter att rusningen lagt sig inledningsvis. Call Me Keeper tar sen dödens och det kommer inte att bli någon söndagspromenad resterande del av loppet. Jag har en stark känsla att det kan bädda för någon som liftar med bakom och streckar några roliga, nästan ostreckade, skrällar. Flemmings båda, Alamo Boko och Åtting Hornline har båda full form och är mycket vassa avslutar. Båda ska med! Även Zonguldak får ett streck. Hästen har stabiliserats enormt på slutet och är stark som en björn – varning!

Avd 2

Här är Silver Annie klar favorit – en häst som verkligen springer över sin kapacitet hela tiden. Fortsätter hon i samma fina anda kan det räcka, men hon är en svag favorit i mina ögon.

Jag läser loppet som att det blir ruskig körning i inledningen. Ludde ska köra hela vägen enligt stallet och Tillman lovar att ta emot med varma servetter när frågan kommer. Det bäddar för kuskarna med lite is i magen och jag streckar på. Berghs båda, Elegance Brodde och Chivas Boko är givna. Den sistnämnde var markant förbättrad utan skor sist och Bergh låter lite härligt lurig där! Augustus F är hårdingen i loppet. Han har mött bättre hästar än dessa innan utan att göra bort sig och blir farlig att glömma här, liksom Go Johnny Gogogo som Flemming varnar för. Mitt miljondrag är Angelo AM som visserligen dragit sämsta spåret, men är mycket kapabel och gynnas kraftigt om det blir hård körning i spets!

Avd 3

I Guld gör Solvato en intressant comeback efter lite vila. Hästen gjorde några rent strålande insatser på barfotabalans i våras/somras och matchas nu för storloppen i Frankrike.

Jag vågar inte ta bort Veijos fina häst, men är tveksam till att han bara går ut och vinner utan lopp i kroppen. Hästen blir en av tre och för min del får han gärna vara tvåa! Vinner tror jag Nothing But Class gör. Hästen är som en vessla bakom bilen och ska köras i spets. Untersteiners stallform verkar åter hissats i topp efter ett par veckor med något färre segrar. Jag tar även med Montgomery Hill som har perfekt läge att utnyttja sin grymma speed om luckan uppenbarar sig in på upploppet!

Avd 4

Här singlar jag Carabineri i ett annats helt olösligt lopp. Hästen var grymt fin sist vid enkel seger och tränar än bättre efter det. Hästen ser ut att ha en fantastisk inställning som kommer att belöna ägarna med mycket pengar i framtiden. Jag singlar utan att tveka till under 20 procent!

Avd 5

Svensk Uppfödningslöpning har samlat ett gäng mycket talangfulla tvååringar som gör upp om stora pengar i ett riktigt prestigelopp. Halva fältet är dessutom med i premiechansen som ger dubbla segerpremien vid vinst så någon läggmatch för storfavoriten Mister J.P kan jag inte tro!

Goops favorit är för vissa obesegrad och full med talang, men jag är orolig då han galopperade sist. För mig så betyder det att något kan vara fel när en häst som aldrig tidigare hoppat plötsligt utan anledning bryter mönstret! Han är ingen säker vinnare i mina ögon! Jag vill kraftigt varna för Facile Boko som hela säsongen spelat andrafiolen bakom favoriten, men nu ska köras barfota fram för första gången och det är mycket intressant – varning! Jag streckar även Tunika som plumpade sist, men tränar starkt, Sucre som levererade en grym avslutning sist och nu ska gå med helstängt huvudlag samt Xceed G.T som bara blir bättre och bättre!

Avd 6

I den första dubbelavdelningen ser det ut att kunna bli en rejäl fartfest. Favoriten, Royal Fighter, står med perfekta förutsättningar och ska ha en bra segerchans, men ska gå med skor och därför garderar jag.

Det ser ut att bli hård kröning och risken att det går för fort är överhängande. Motstånd saknas inte och jag tar med Västerboonthenews är given på sin grundkapacitet, Banks som är en kanon från Tyskland och storskrällen Quality Questioned som gjorde ett fantastisk lopp sist spåren!

Avd 7

Avslutningen blir det enklaste loppet att lösa. Riff Kronos startar mot betydligt enklare hästar än han är van vid och jag kan ärligen inte se hur någon av de övriga ska kunna rubba honom. Springspår är dessutom gynnsamt enligt Veijo – dagens Bank!

Spelförslag: 2100 rader / 1050 sek

1. 2,5,8,11,12
2. 3,4,6,7,8,9,12
3. 1,2,3
4. 7
5. 2,3,9,10,11
6. 2,6,7,9
7. 11