Då går det söderut igen och nu ända ner till Malmö för en härlig omgång V75. Det är en mycket spelvänlig omgång idag och det gäller att värdera allt på guldvåg då det inte kryllar av spikförslag! Det finns flera, i mina ögon, ett par riktigt usla favoriter som jag plockar bort helt. Jag kommer att spela med endast en spik idag och hoppas det det är lösningen på en framtid i lyx!

Vädret ser ut att bli ok. Lite regn förväntas, men inte mer än att banan kommer att hålla för barfotakörning.

Avd 1

Vi inleder med att fälla en stor favorit i Calvin Borel. Hästen har galopperat i hälften av sina starter och riskerar dessutom svar invändigt så för mig är han bara en in mängden här.

Augustus F startat invändigt om favoriten och har lovat att ta emot honom med varma servetter från spets. Hästen är ingen duvunge och kommer att utmana ända in i mål – given. Jag har dock en känsla av att det riskerar att bli lite väl hård körning vilket kommer att bjuda in fler i matchen. Quarter Of An Hour gillar jag. Det är en rejäl häst som är i fin form för dagen och duger mycket bra här – given. Vidare tycker jag att Brimingham måste räknas med lopp i kroppen, La Contessa på Flemmings stallform och Oops Trot som är så mycket bättre än raden visar och hon är ett måste på alla garderingslappar!

Avd 2

I Securitas sprinterlopp för enbart ston kommer jag att schasa bort favoriten Paduca Dream helt. Hästen ser ut att bli över från början och över sprinterdistans är hennes styrka inte lika effektiv. Jag tycker det finns betydligt bättre streck här!

Hairspray gjorde sitt bästa lopp någonsin sist när hon rundade ett bra gäng i Danmark. Hon såg mycket fin ut och är snabb ut. Hon kommer att få ett perfekt lopp här och är min förstahäst. Livacious Lindy är även hon given på min lapp. Hon har hoppat mycket på slutet, men tränaren har mixtrat med balansen utan att lyckas och nu går man tillbaka till den gamla och hästen är bra nog att vinna om hon sköter sig. Quiteanotherstory är en kuslig avslutare och såg sist ut att vara i härligt slag. Nu har hon perfekt smygläge och är ett måste. Sist med på min lapp går Echo´s Girl som verkar hittat formen för sin nya tränare. Hästen är helt bortglömd och jag varnar lite extra för henne idag.

Avd 3

Jag var länge inne på att singla Västerboonthenews efter hästens minst sagt fina insats sist. Normalt sett vinner han ett lopp som detta, men jag har fått så bra info på en annan springare att jag bara måste dubbla mitt system.

Prince Di Poggio Testades sist utan käkrem och det var enligt kusken mycket gynnsamt. Han öppnade snabbar, travade mer rytmiskt och kändes ruskigt fin helt enkelt. Det fanns en sekund sparat i mål, trots en topptid, och är han lika fin idag vill inte jag stå utanför – stormvarning!

Avd 4

Klass II-loppets favorit, Silver Annie, tycker jag är överskattad och som dagens näst största favorit skrattar jag högt och lämnar henne utanför!

Jag har hittat flera intressanta motbud som inte kommer att bjuda favoriten på något. M.T In Cash är bra och dessutom snabb ut. Han kommer att få ett finfint lopp här och räknas tidigt. New Moon Face är en mycket kapabel häst som hoppat bort mycket pengar i karriären. Han har dock stabiliserats enligt stallet och håller han sig i skinnet är det loppets klart bästa häst. Även stallkompisen Neptunus Face måste räknas tidigt efter hästens fina insats senast. Han ska åter gå utan skor och kommer att laddas för fullt här. Bahama Mama tycker jag är en fin häst och hon får plats på lappen även hon. Miljondraget är Lámour som jag vet att Reijo har höga tankar om, men inte fått riktig ork i än. Hon var dock klart förbättrad sist och jag vill varna mycket, mycket kraftigt för henne här!

Avd 5

I långloppet kommer jag att strecka fem hästar som alla älskar distansen och dessutom startar i fin form.

Hobard tycker jag står bäst till i loppet då han startar utan tillägg. Kommer hästen bara iväg från början är det helt klart hästen att slå. Där bakom kommer jag uteslutande att spela hästar från dubbla tillägg då jag tycker de är mest gynnade av 3000 meter. Mellby Amiral är åter i toppform och slår då ofta till mot hästar likt dessa. Även Pike River ser ut att ha hittat en ny formtopp. Avslutningen sist var grym och får han ryggar på slutvarvet blir han superfarlig. Jag streckar även Aristocat Boko som var fin sist över 4000 meter och Nabab Di Poggio som är helt bortglömd trots att han sprungit jämt med exempelvis Riff Kronos och är mycket gynnad av distansen denna gången!

Avd 6

I första dubbeln slår jag ner min enda spik för dagen. Jag singlar Red Rapide och det utan att blinka. Hästen har varit ruskigt fin på slutet, står perfekt till med spår två och är gynnad av distansen! Flemming kan sitta lugn i inledningen och titta på när de övriga bråkar om spets. Sen blåser han runt dem i god tid före mål när övriga kört färdigt!

Avd 7

Avslutningen är ett härligt lopp med många av Sveriges bästa långskubbare på startlinjen. Jag nöjer mig med två streck och känner mig trygg i det.

Förstastrecken är Mosauque Face som vunnit halva loppet i spårlotten. Från spår två sitter han tidigt i spets och sen är det hästen att slå. Den som jag tycker är emot är Nahar som dock inte varit som bäst på slutet. Hästen ska dock kännas uppåt i träningen och Bergh är optimist trots sämre spår. Barfota runt om är ett plus och det blir så nu!

Spelförslag: 2400 rader / 1200 sek

1. 1,2,3,4,9,10
2. 2,3,4,9
3. 4,7
4. 1,2,4,8,11
5. 4,10,3,14,15
6. 2
7. 2,7