Hej vänner! V75 flyttar söder ut denna vecka och nu gäller Malmö och Jägersro! Omgången kryddas av uppfödningslöpningen för landets bästa tvååringar och ett finfint guldlopp.

Pga sjuka barn kommer jag att tvingas hålla ner texten en aning här, men tipsen är som vanligt minutiöst genomgångna! Vinklad vinge och valfri balans gäller för dagen!

Avd 1

Ett långlopp med två styrkefenomen inleder omgången. Yamani Hornline och Udo´s Oiler kommer att tampas länge, men båda är bara segstarka och det känns i hela kroppen att någon annan kommer att trippa förbi på upploppet.

De som ska med är: Pif som är mycket speedig och har formen på topp, fint lopp från omöjligt spår sist. Gangster Advice som var finfin sist på ny balans, samma nu. Staro Foot Loose som är van vid betydligt hårdare hästar samt Västerbocheckpoint som jag tror är loppets bästa häst!

Avd 2

Fascination är en helt orimligt stor favorit här. Tre stora minus denna gång i startmetod, motstånd som består av hingstar och dessutom äldre hästar!

Jag vill förutom favoriten ha med Dreams Take Time som gjorde ett topplopp sist som tvåa – mycket fin för dagen. Perfect Power som vinner när som, fast sist! Edward Ale gick 1:10 sista varvet i spåren sist – kommer att vara ifatt framspåren omgående!

Avd 3

Uppfödningslöpningen är som vanligt väldigt svåranalyserad. Tittar jag snabbt så är Nugget´s Face det naturliga budet, men i detta loppet har alla en räv bakom öronen och det innebär att många ekipage kommer att vara många meter bättre än tidigare!

Favoriten har fått flera tuffa lopp och det brukar inte passa ett sto. Jag garderar med Västerbo Loveboat som är obesegrad och stark, Demin Boko som är startsnabb och ska vara minst 20 meter bättre än i kvalet enligt Nordström. Vidare har jag fått intressant info om Celebrity Lane som bara har två starter innanför västen, men ska få ny utrustning och inte ska vara mycket sämre än favoriten!!! Re Doc är i mina ögon den som verkar vara tuffast i gänget och nu ska han åter tävla utan skor och med helstängt huvudlag!

Avd 4

Länge var jag inne på att spika Nougat Ås, men efter att ha studerat Vitamin M:s sista fyra starter mer noga är jag övertygad om att detta är vinnaren!

Hästen har imponerat enormt vid vinsterna och vid tredjeplatsen på Jägers var hon bländande som knappt slagen från spår 12. Snabb ut och min vinnare!

Avd 5

Klass I är ett ganska jämt lopp, där King Creole E.P är favorit efter sin V75-vinst sist. Det saknas inte motstånd och jag garderar då motståndet känns lite tuffare denna gång!

Luddes båda hästar El Mago Pellini och Hurricane Blue vill jag ha med. El Magio kommer att köras i spets och sedan hänger Hurricane på i rygg. Hurricane Blue kan massor vid sunda vätskor och tränar oerhört förbättrat enligt stallet. Remee La Marc kommer med sex raka och ska med. Skrällarna är Sem Jafet och Kung Fu Face som är underligt bortglömda båda två!

Avd 6

Här kommer det att köras som om flertalet hästar är stulna. Jag tror det blir många trötta till slut och det gynnar mina två streck kraftigt.

Politiken har två lopp i kroppen och såg snuskigt fin ut senast innan loppet. Väl i loppet kom han bort helt från spår åtta och nu är det helt andra förutsättningar! Jag tycker det är ett kanonspel. Jag vill dock inte släppa Prawns, en häst som hela livet tävlat mot de bästa kullhästarna och gjort det oerhört bra. Hästen är oprövad mot äldre hästar, men från fint läge kommer hans speed att bita mycket bra!

Avd 7

Min lösning är enkel: Saston från alla lägen! Favoriten Yarrah Boko må vara Elitloppsfyra för året, men efter långt skadeuppehåll och bra två lopp i kroppen kommer han att ätas upp av Sveriges tuffaste häst! Saston hoppade sist, men får nu Örjan i jollen och hur jag än läster loppet ser jag Saston som vinnare med ett huvud eller två!

Spelförslag: 1680 rader / 840 sek

1. 1,2,5,6,8,10,12
2. 2,3,5,11
3. 2,3,6,9,11
4. 8
5. 2,5,7,9,10,11
6. 5,9
7. 6