V75-cirkusen drar söder ut idag och närmare bestämt till Jägersro i Malmö. Vi kryddar omgången lite med en Jackpot från förra veckans väl enkla omgång och känslan är att det kan bli bra pengar för den som lyckas idag.

Vädret väl helt ok, men med tanke på årstiden så är det väl näst intill perfekta förutsättningar. Valfri balans gäller och det kan komma att gå väl så fort trots att vi är långt från sommaren.

Spikarna:

Jag går ut och gör som övriga spelsverige när jag singlar Shadow Woodland redan i inledningen. Hästen har fina förutsättningar då han är klart bäst över korta häcken och spetschansen är god. Jag vidhåller dock att hästen är bäst i ryggar, men över kort distans tror jag det kvittar och han ska ha toppchans.

Vidare så kommer jag att spika en hedershäst i långloppet – Rocky Egedal. Hästen är kraftigt gynnad av dagens långa distans och han har en härlig förmåga att alltid avsluta snabbt sista varvet oavsett hur långt loppet är. Nu kommer han med två raka segrar i bekväm stil och på favoritbanan Jägersro ska det mycket till om han inte dyker upp på målfotot.

Avd 1 (1640m auto)

Spik: Shadow Woodland

Avd 2 (2140m auto)

Här finner vi en stor favorit i innerspårets Victorious Star. Hästen har hög kapacitet och är ganska snabb ut, men jag tycker han är klart sårbar idag och kommer att gardera kraftigt.

Favoriten kommer från en tveksam insats sist och jag är inte säker på att han klarar svara spets. Det är med andra ord många frågetecken och motstånd saknas inte. Värst emot är helt klart Total Value som var grymt bra sist när han vann trots en tung inledning och allt för hårt tempo för en normalt kuse. Man ändrar lite i utrustningen denna gången och gör han om insatsen från senast ska han räknas tidigt. Usain Colt är även han intressant idag. Han har fått väldigt tuffa lopp på slutet, men får idag Örjan i jollen och det tror jag är gynnsamt. Barfota runt om dessutom vilket är ett plus. Normalt tycker jag att Idi ska vara med och göra upp om segern. Han har dock varit ojämn värre på slutet och jag rankar därför ner honom här. Skrällarna är Bubba Degato som blir stadigt bättre, Abaz America som ska laddas för tät och Qualis Talis som jag håller högt och är helt bortglömd. Hästen ska gå barfota runt om och detta blir min kioskvältare i omgången!

Avd 3 (3140m volt)

Spik: Rocky Egedal

Avd 4 (2140m volt)

Här följer ett stolopp över två volter och jag tycker att tilläggshästarna ser ut att vara klart vassare. Blir det inte allt för trist tempo i täten så bör vinnaren stå att finna 20 meter bakom.

Jag plockar med tre av de fyra kusarna från 20-fållan och rankar dem som följer: Staro Hollywood som om hon varit mer travsäker varit ett spikförslag på sin härliga långspeed, Elvira Diablo i kanonslag och sist Flyer Boshoeve som tillhör kulltoppen bland treårsstona.

För att vara på den säkra sidan tar jag dock med två kusar på start och det får bli Apple Lee och Staro Happy Our som båda körs helt utan dojjor!

Avd 5 (1640m auto)

Klass II-försöket är en tämligen jämn historia som tarvar hela sex streck på min lapp. Det ser ut att kunna gå undan värre och det bäddar för mina två tokskrällar från bakspår.

I inledningen är det många som är ute efter spets. De båda danskorna Kax The Flax och Quintessense är båda av det hetare slaget och kommer att laddas hårt enligt förhandssnacket. Båda är dugliga och ska med på lappen, men måste garderas. Från perfekta spår startar Brooklyn Club och Pharaon Face och ska räknas även dem. Skrällarna är Poplar Broline som Lövgren är mycket nöjd med för dagen och Dokonjo som är helt bortglömd trots att han gjorde ett mycket bra lopp som trea sist!

Avd 6 (2140m auto)

Här var jag länge inne på att singla finfine Scellino Luis som verkligen hittat stilen på slutet. Normalt ska hästen bra vinna ett lopp som detta, men jag kan inte släppa en häst som jag följt länge och dubblar därför systemet.

Tango Vang är hästen som ska ge mig de stora pengarna. Detta mina vänner är en riktigt lovande häst som i år haft enormt mycket otur i sina lopp. Jag är fullt medveten om att han startar från spår 12, men jag blir inte förvånad om han rundar samtliga till slut – så bra är han!

Avd 7 (2640m auto)

I Gulddivisionen ser det nästan olösligt ut på förhand och det gör det inte heller lättare när Delicious U.S, i sin debut över distansen, lottats till sämsta spåret. Jag tycker det luktar skräll lång väg!

Det är en hel del frågetecken på Delisious U.S idag och det går inte att singla hur bra hon än varit på slutet. Hon har vilat två månader inför denna starten och distansen är ett frågetecken för min del. Det ryktas om att Redén är sugen på Frankrike i vinter och då är detta loppet ett led i matchningen och inte mer. Värst emot hästen är Alfas Da Vinci som vände ut och in på motståndet sist på en kanontid. Lika bra idag och han är svårslagen. Det roligaste strecket är annars Dreams Take Time som gjorde det strålande bakom Alfas Da Vinci sist när han spurtade mycket vasst i vida spår sista 700 meterna. Övriga på lappen blir: Calvin Borel som är starkare än en björn, Repay Merci som mött världseliten hela året och Global Money som alltid har en pollett kvar över upploppet.

Spelförslag: 2520 rader / 1260 sek

1. 6
2. 1,3,4,6,7,8,10
3. 10
4. 4,6,12,13,14
5. 1,2,5,7,9,11
6. 4,12
7. 1,3,5,6,10,12