Då var vi tillbaka i Svea rike efter förra veckans utfärd till Norge. Jägersro och Malmö är värdar för veckans tävlingar och de är extra kryddade med första deltävlingen till Olympiatravet.

Trots att det har varit kallt i veckan så var banmästare Henriksson övertygad om att det ska gå att köra barfota runt om när jag samtalade med honom igår. De är duktiga på Jägers vad gäller banan! Tänk även på den vinklade startbilsvingen.

 

Avd 1

Här strider två skolor mot varandra. Den som hävdar att Opitergium är vinnaren och den som hävdar att Pingus Vang är bäst. Jag väljer att inte välja utan streckar båda – samt ett par till!

Ska jag tycka så är Pingus Vang den bäste. Det som oroar mig är dock Luddes behöv att hävda sig och det kan bli fel här då tempot blir för högt om han ska försöka krossa Pingus från dödens. Jag väljer därför att ta med Capello Bob som varit gudabra i två raka, Obi Wan som har bättre form än Pingus enligt Flemming samt Poppy Hills som är mycket speedig och kan få sitt lopp här!

 

Avd 2

Ett långlopp följer näst. Bästa hästen, Footloose Neo, har spår 12 och det drar ner förhoppningen. Jag garderar med fyra till.

Cinzano Akema måste med. Hästen har fin form och spetsläge. Från pik måste han räknas. Attention In må ha mött lite sämre hästar vid sina två vinster på slutet, men gjort det bra och gillar distansen. Jag tror det finns mer att plocka ut ur denna fina häst och han är given på lappen. Money Lloyd och Tapian Diablo är skrällarna. Den sistnämnde ska eventuellt gå barfota runt om vilket gör honom rappare, men dock även osäkrare.

 

Avd 3

Här är det inget snack. Åkes topptravare Sebatian K gör årsdebut och enligt honom själv känns hästen kanon. Han säger att han bara vinner och när Åke gör så är det bra att spika!

 

Avd 4

I lärlingsloppet fegade jag tyvärr ur efter att ha kliat mitt hår i timmar. Ingen är chanslös här och med tanke på att det är lärlingar vi talar om så vägde det till slut över till – ALLA!

Jag vill dock höja upp ett par springare för er som inte gillar eller har råd att ta med alla. Stil är en mysig häst med en rykande avslutning de gånger han går utan skor. Så ska det köras idag och han är ett måste på lappen. Lucky Sec måste även han med efter sin imponerande insats senast. Tokskrällen är Astoria Amour som senaste var mycket fin och har mycket kunnande i kroppen.

 

Avd 5

Här kommer bakslaget på mitt beslut att ta alla i förra avdelningen. Pengapungen räcker bara till två hästar och då blir det den bästa på start och den bästa på tillägg!

Sahara Fairytale gjorde årsdebut senast och gjorde en stark insats från dödens. Hästen plockade ner ledaren i god tid innan mål, men blev avslagen av en smygare till slut. Hästen ser nu ut att kunna nå spets tidigt och då är det den att slå. 20 meter efter startat Mellby Venus som nu går ner mycket i klass. Hon fick ett styggt lopp mot toppstona senast men gjorde det tappert ändå. Nu känns hon ännu bättre i träningen och jag tror hon kan runda hela gänget med lite klaff.

 

Avd 6

Här har jag hela veckan varit inne på att spika By Air trots spår 12. Hästen var mycket bra i sin årsdebut senast då han kunde vinna trots dålig bana, dåligt lopp och skor på hovarna. Nu är det bättre distans, bättre bana och barfota runt om vilket gynnar kraftigt!

Jag vågar dock inte spika då det luktar strul från det kniviga utgångsläget. Jag tar med tre kusar till som står bättre på det. Prada Secret har varit smällfin på slutet då han suttit fast med mycket krafter, krafter som kommer till nytta här. Från perfekt smygläge måste hästen räknas. Echauffour har jag fått bra info på och det är enligt min kontakt full form på hästen. Sist hoppade han snöpligt men kändes bättre än någonsin efteråt – ska med! Global Mazarine är ute över mer passande distans än på slutet och gör numera aldrig några dåliga lopp. Kommer han till ska han räkans till mycket glatt odds!

 

Avd 7

Jag väljer att avsluta omgången med en spik i Åge Hornline. Hästen visade en härlig inställning senast då han forsade till spets och bara rann undan. Samma visa nu!

 

Spelförslag: 2400 rader / 1200 rader

 

  1. 3,5,7,8,9
  2. 3,6,10,11,12
  3. 6
  4. 1,2,3,4,5,6,7,8,9,10,11,12
  5. 4,12
  6. 4,8,9,10,12
  7. 3