Derbyhelgen är äntligen här och det firas extra med V75 både lördag och söndag. Storloppet går i morgon, men redan idag finner vi en omgång med högt spelvärde och lösningen är som vanligt att välja rätt spikar!

Jägersros bana kommer att kunna presenteras i närmaste perfekt skick då vädret ser ut att bli riktigt fin. Något för kallt i luften för de riktigt snabba tiderna, men valfri balans är självklart.

Avd 1

Från första början hade vi inte mindre än sex hästar på vårt utkast. Det har successivt minskat för att nu på morgonen slutat med en ganska självklar spik.

Opitergium var stor favorit sist och vi valde att gå med den stora massan som sedan fick stå med byxorna nere när han bevisat att han bara är starkt och allt annat än snabb. Hästen sprang och sprang, men kom ingen stans när tiderna gick ner under 1.12. Risken är stor att det blir samma sak här och vi spikar istället en häst som klarar av det – Perfekt Toll. Jag upprepar som stöd till beslutet det Åke sa till mig i våras ”Hästen kan vara den bäste i stallet” och spiken känns trygg!

Avd 2

Vi går på samma trend som i första och hissar upp nästa Åke-häst säker vinnare. Aristocrat Boko har i tidigare regi sett ut som segt klister, men i två starter för Svanen har hästen varit som en gummiboll i kroppen. Hästen har studsat fram och sett fantastiskt fin ut. Vi tror att det är spel mot ett mål här och enda motståndaren är startspåret!

Avd 3

Gulddivisionen är nog helgens enda riktiga besvikelse då en samlat en skara ljumma snabbloppare till start. Vi finner ingen självklar häst att hänga upp spelet på och tar med sex hästar.

G.H Nemo är favorit på gamla meriter och har mest varit sjuk i år. Har han hittat tillbaka till fjolårets form blir han dock att räkna med. Nick Nock är vårt drag i loppet. Hästen har varit mycket jämn och säker hela året och står nu med ett, för honom, mycket gynnsamt läge. Hästen är snabb ut och ska ha bra chans att fånga upp Rakas för att sedan få dämpa rejält efter 500 körda. Lyckas taktiken ska det vara en mycket bra chans. Rakas bör dock även han med då formen verkar vara nära toppen för dagen. Sist såg han ut som i fornstora dagar och från rygg på Nick Nock kan han bli farligt med lucka. Gentle Tilly är miljondraget i sin andra start för Catarina Lundström. Hästen ska gå barfota runt om och spåret är det bästa tänkbara. Med på lappen ska även Vesuvio Ås och Don´t Wears PJ´s. Båda har toppform och ska de vinna en Gulddivision så är det idag!

Avd 4

I ett ganska ojämnt lopp där de bästa hästarna fått sämst spår väljer vi att ta fyra pållar och det känns som att det räcker långt.

Power M.S är favorit och det mest på att han har bästa läget av de som kan vinna. Sist fick han öppna i överljudsfart innan han kom till spets och det tog ut sin rätt till slut. Från spets ska han dock räknas tidigt här. Helge Zonett var med i Derbyuttagningarna sist och gjorde det godkänt. Han hade varit ifrån länge innan det och ska var mycket förbättrad nu – varning! Black Photo är nog loppets mest formstarka häst. Sist fick han springa i stort sett hela lopp i tredjespår, men visade att han kunde även det och vari inte långt efter i mål. Nu kommer han att slippa den typen av lopp och ska räknas tidigt. Perfection Pellini är mitt drag i loppet. Hästen är jämn och säker, men jag vet att Uhrberg håller hästen högt och snart släpper han till ordentligt.

Avd 5

För er som tycker det är dyrt att lösa lärlingsloppet med en större gardering så vill jag ge er en riktig spikrysare i Sanna Bob.

Hästen var mycket mycket fin i stoderbykvalen sist och var inte långt efter i mål som snöplig fyra. Insatserna innan har även de vittnat om att hästen utvecklats enormt på slutet och hon ska ha kanonchans om hon inte blir fast invändigt. Anastacia Trot är värst emot då hon är snabbast ut om hon håller reda på benen. Från spets biter hon ifrån sig bra och ska räknas. Critical Moment är nästa lite osäkra häst som ska ha segerchans vid felfri avgång. Ludde tror dock på en 50-procentig galopprisk och det är inget ekipage som ska vara favoriter som är fallet här. Satine Calmon är miljondraget i loppet. Hästen har ett finfint smygläge här och är speedig med rätt resa. Från tillägg vinns inte många stolopp under sommaren, men vi tycker att det finns tre hästar på tillägg som betalar bra om det galopperas mycket på start och därmed öppnar upp loppet. M.T Fameandglory hoppade i slutstriden sist och har toppform, Lady Montechristo tränar mycket starkt för dagen och Playing Tua tyckte vi såg finare ut än någonsin i stoderbykvalet sist!

Avd 6

Första dubbeln är för de treåriga kanonerna och de gör upp om en halv miljon. Tre klara streck och två skrälldrag väljer vi att ta med.

Med spår ett, två, och tre står de, under säsongen, klart bästa hingstarna i loppet. Det bäddar för en intressant taktiskt körning och jag är inne på att det kan gå undan värre då ingen vill vika ner sig (Walmann två och Svanen en). När de kört färdigt där framme kan det bli så enkelt att våra två drag får chansen och även om det kanske är långsökt så streckar vi i alla fall Chapeau och Velociraptor. Den sistnämnde har visat sig duga gott i dessa sammanhang när han dunkar fullt ut och sist såg han bländande ut efter ett omöjligt lopp – varning!

Avd 7

Vi avslutar omgången med tre streck och det kanske inte känns tillräckligt, men det är vad plånboken tillåter och för den som har råd så kanske ett par streck till hade känts bättre.

Joker Stursk är vår idé. Hästen kan öppna mycket vasst och viss chans på spets har han. Det lutat dock mest åt rygg på Allaballakaitoz som är snuskig ut och dessutom gjorde en kanoninsats sist. Dessa två känns givna på lappen, men kampar de allt för länge om vem som ska köras i spets så vill vi varna lite extra för en rysare som jag till mig nu på morgonen från stallet – Luringen Palema. Hästen känns mycket fin i jobben igen efter att ha varit lite sliten i somras. Nu har han ett fint smygläge och idag betalar han ruggigt bra i förhållande till kunnande!

Spelförslag: 2520 rader / 1260 sek

1. 10
2. 5
3. 1,2,3,5,9,10
4. 6,8,11,12
5. 2,5,8,9,10,11,12
6. 1,2,3,10,12
7. 1,5,10