Derbydags idag och runt denna höjdpunkt körs en härlig omgång V75 som bonus. Förutsättningarna är något bättre än i går då det regnade lite, men Jägers banan bra och klarar lite vatten utan problem.

Jag gör som igår och spelar med en spik. Det är så jämna lopp så att hitta fler spikar känns som att spela lite på lotto. Valfri balans gäller dock och glöm inte den vinklade startbilsvingen!

Avd 1

Ett fint långlopp som jag kommer att lösa på två hästar.

Normalt borde Juggle Face vara överlägsen detta gängen i den form han befinner sig i för dagen, men som Laurier Dag såg ut i sin debut för Bergh senast går det inte att lämna honom utanför. Hästen vann hur lätt som helst på nytt rekord och till synes med en hel del krafter kvar i linorna!

Avd 2

Även här kommer jag att spela med två hästar. Loppet ser ut att köras hårt redan från början och det är många hästar som inte räds dödens.

De två som jag tycker gynnas mest av ett hårt tempo är Kung Fu Face och Cobol Queen som båda är mycket vassa avslutare. I sina senaste starter har hästarna avgjort från kön i enkel stil och så har jag räknat ut att det kommer att bli även här!

Avd 3

Med fyra galopper på de fem senaste starterna kan man inte lämna Zonguldak ensam på lappen. Hade man dock gått enbart på kapacitet så tror jag att hästen är överlägsen detta gänget, men fram tills hästen stabiliserat sig blir det gardering!

Värst emot tycker jag Headhunter är. Hästen kommer med en full rad av kanonlopp och har dessutom ett perfekt utgångsläge – given på lappen. En riktigt rolig idé är Callela Loyalty som ska testas utan skor för första gången och även gå med jänkarvagn. Jag tror det kommer att passa mycket bra på hästen och varning utfärdas! Med på lappen går även Twitter som gick bra i Derbyuttagningarna sist, New Style som tränar förbättrat och och Ocean Kronos som gynnas vid överpace.

Avd 4

Här är det många som singlar Namale Kronos efter hästens häftiga insats senast. Jag vill dock varna för att hästen varit förkyld efter den starten och att det kan saknas lite tryck i honom till denna gången.

Jag vill istället höja upp en skräll i min ranking, en häst som inte haft någon tur på slutet, men har formen i absolut topp – J.L´s Buv! Hästen är snabb ut och är lättplacerad. Härifrån tror jag att han får ett fint lopp och till fem procent är han ett fynd. Vidare är finske gästen Edward Ice något att se upp med. Hästen är snabb ut och kommer med gott rykte. Padania Zet är även hon given så hon ska gå barfota runt om för andra gången i livet. Första gången var senast då hon vann lätt! Sista hästarna med på lappen är Remember Laser från ett stall i högform och Beverly Boko som spurtade oerhört bra i sin senaste start.

Avd 5

Här väljer jag att spika Your Highness som dragit vinsten i spårlottningen. Hon har sin värsta motståndare, Fascination, på utsidan och lyckas hon hålla henne där är segerchansen mycket bra. Barfota runt om för andra gången i livet!

Avd 6

I Derbyt stångas de bästa fyraåringarna och gör upp om inte mindre än 2 000 000 kronor. Årets upplaga är ett av de mest ovissa som körts och för min del blir det fem streck.

Mitt förstastreck lägger jag på Molle C.D som verkligen tagit ett stort steg sedan hon kom Daniel Redén. Hästen kan öppna snabbt och kommer att få ett fint lopp här, kanske till och med ledningen! Quid Pro Quo är även han given i striden. Hästen har än så länge varit bäst i kullen och denna gången blir det racerbalans och full laddning från start. Porthos Amok blir farlig att lämna utanför systemet denna gång. Hästen fick visserligen ett perfekt lopp i sitt försök, men såg bländande ut och gynnas av distansen. Skrällarna är urstarke Mosaique Face och speediga Standout. Båda kommer att profiter på om det går för fort där framme och ska då räknas.

Avd 7

I avslutningen finner vi dagens största favorit i Walmanns Quadrille. Hästen satt fast med krafter kvar i sin senaste start och såg bra ut. Jag är dock inte helt säker på hästens storhet och väljer att gardera stort.

Wiss Shadow gillar jag och hon är van vid dagens förutsättningar med tillägg. Hon kan göra en hel del jobb själv och är härdad i tuffare sällskap än detta – given! Hey Honey är en luring som senast kom bort efter att ha dragits bakåt av en dålig rygg. Hon kan öppna bra och kommer att få ett fint lopp denna gång. Från tillägg tar jag även med Playing Tua som går bra efter vila, Ella Håleryd som är tvär speedig och Rydens Guzzi som är på tok för lågt streckad här.

Spelförslag: 4320 rader / 2160 sek

1. 9,12
2. 6,9
3. 2,3,5,9,10,11
4. 1,3,6,7,9,12
5. 2
6. 2,3,5,7,11
7. 5,6,8,10,11,14