Då var det äntligen lördag igen och nya chanser till finfina penningar bjuds idag från ett Jägersro i vårsol. Omgången kryddas av en jackpott, men ”experterna” är oroliga då det är många favoriter med risk för låg utdelning.

Jag tycker dock att många favoriter ser mycket tveksamma ut – inte på kapacitet eller kunnande, men av andra orsaker. Jag redogör för dessa nedan och väljer att komponera ett system som kommer att betala sig stort om det går in – för den modige, häng med!

Spikarna:

Ingen av mina spikar är favorit, men i mina ögon borde båda vara just detta. Jag utnyttjar detta genom att lämna båda ensamma på min lapp.

Jag börjar med en sund och logisk vinnare i Robert Berghs Eder Bob. Hästen har matchats i lugnt motstånd och staplat segrarna på varandra med träningsbalans. Sist var det dock dags för lite hårdare motstånd och då räckte det inte riktigt från dödens med arbetsskor. Hästen fick dock gå sig lite lagom trött och kommer nu ut med racer-balans runt om och siktet är inställt mot vinst!

Jag följer upp med att spika en härlig liten krigare i Roxie Lavec från stall Jensen. Hästen gjorde processen kort med motståndarna näst senast när hon okörd vann på 11-blankt över opassande kort distans. Sist hoppade hon i ryggar och det är bara att glömma det loppet. Samma balans som vid vinsten gäller idag och man kommer att undvika ryggar. Så: dödens på formsviktade favoriten Geisha Sund och vinst med en halv längd gäller!

Avd 1

Här är Conlight Ås stor favorit efter hästens fina årsdebut senast. Hästen är bra, men det är även flera av motståndarna och jag tycker hästen är allt för stor favorit. Tränare Båth är även tydlig med att detta inte är hästens viktigaste lopp utan bara ett led i den fortsatta matchningen. I mina ögon är detta ett typiskt garderingslopp!

Onceforall Face är en strulputte som hoppat bort enorma summor pengar i sin karriär. Hästen är dock sprängfylld av kapacitet och den dagen han väljer att inte galoppera är det få i hans klass om står säkra. Idag kommer han ut med nya balans och stallet kommer att köra offensivt – given! Även stallkamraten Odd Face betalar jag för. Den store hästen var nu sin årsdebut avklarad och han kommer att vara betydligt rappare i benen idag – ska med till glatt odds! Från Danmark kommer en intressant häst i Ultimo Tango. Han vann sist från ledningen på en fin tid och sägs träna mycket bra efteråt, han ska med. Sista strecket lägger jag på Västerbo Eclair som nu återfinns i regi Lövgren. Hästen tillhörde skicket under de bästa i kullen förra året, men visade flera gånger att han är att räkna med. Lövgren brukar vara duktig på att presentera sina nyförvärv i fint skick och jag vågar inte stå utanför.

Avd 2

Här finner vi omgångens största favorit i Napoleon C.D. Hästen gillar förutsättningarna och kommer att göra ett bra lopp det tror jag. Hästen tycker jag dock ser ut att väga väl lätt i dagens motstånd då det är en hel del ärrade kämpar emot – jag stor garderar.

Royal Prince har imponerat storligen på mig i regi Stenströmer. Att han inte är favorit här är underligt, men jag tackar och streckar! Vidare tycker jag att Explosive Dust är understreckad här, trots dåligt läge. Hästen har gjort det bra i hårda gäng på Valla och ska räknas med minsta klaff här. Även Mescal ska med trots dåligt spår. Hästen kan massor när det klaffar och då han är snabb ut är känslan att han kommer ner i banan kort efter start och får då ett fint lopp. Två hästar som ni bara måste ha med och ni vill ha lite större utdelning är Boogie Man och Kamanda. Boogie Man som sist startade i finalerna mot bland annat Ready For More, gillar att gå i ryggar och kan avsluta snabbt medan Kamanda går som bäst på Jägerso och har full form. Jag streckar även Jethro Tull som har bra spår, Parvenue som avslutar bra och Lill Axel som alltid är underskattad.

Avd 3

I guld hänger många upp Maven som enda streck på sin lapp, men här måste ni som tänker så fundera över följande: Hästen är redan klar för Olympiatravet och behöver inte bevisa något i loppet. Hon har dessutom bakspår mot flera som kämpar för just en finalplats så hon kommer inte att bjudas på något i loppet! Med dessa fakta vill jag i alla fall gardera.

Noras Bean är en gammal kämpe som fortfarande slår de flesta när han står på fyra friska ben. Nu har han spetsläge och från pik är det hästen att slå. Jag kommer även att offra ett streck på Dreams Take Time som visserligen inte räckt till i guld på slutet, men idag ska testas barfota runt om för andra gången i livet. Det är en chansning som må bära eller brista. Sist med på lappen går Montgomery Hill som jag tycker sett lysande bra ut på slutet. Nu har han ett perfekt smygläge och kommer luckan i rätt tid blir han mycket farlig.

Avd 4

Spik Eder Bob

Avd 5

Spik Roxie Lavec

Avd 6

Jag väljer att ta med tre hästar i första dubbelavdelningen trots att loppet ser vigts ut åt Lover Face.

Lover Face har inte varit dålig på slutet, men han har inte varit så bra som han var för ett par månader sedan. Sist fick han regelrätt stryk av Oliwer Kronos som han nu möter på nytt. Positionerna kommer att vara ombytta nu, men jag vill ha med båda. Som lök på laxen streckar jag även Archangel Am som har årsdebuten avklarad även om det äntrade med galopp. Hästen såg dock mycket fin ut och hade vunnit på en 12-tid om han inte hoppat 200 meter från linjen. Håller han sig på benen är jag övertygad om att det är samma, om inte bättre, kapacitet i Luddes häst som i favoriterna.

Avd 7

I avslutningen har den bästa hästen dragit det enda spåret som jag inte kan tänka mig att spika honom från – spår 1. Mc Steamy kan allt utom att öppna snabbt och hans motståndare kommer att göra allt för att hålla honom instängd på innerspår. Jag vågar inte riskera att sitta fast med mitt enda streck i avslutningen och kostar därför på en gardering.

Quick Fix ser ut att vara ledaren i loppet. Hästens dagsform gör att han även håller över dagens distans även om han är bäst över korta häcken. Även Daryl Boko tycker jag ska ha god chans i loppet. Hästen gjorde en storstilad årsdebut senast och vann okörd på en kanontid – varning! Sist med går Star Advisor Joli som vann sist i ny regi och dessutom ska testas med lättare balans denna gången. Det kanske är långsökt, men körs det för hårt så står ekipaget med bra förutsättningar!

Spelförslag: 2160 rader / 1080 sek

1. 1,2,4,6,8
2. 1,2,3,4,7,8,10,11,12
3. 2,5,9,10
4. 6
5. 8
6. 4,9,11
7. 1,3,4,9