Då var det dags att dra söder ut igen. Jägersro gäller denna dag och fina tävlingar unt om. Jag har hamnat på ett riktigt skrällsystem dagen till ära (utan att för den delen gå ut med just den inställningen). Jag har hittat anledningar att gardera favoriterna runt om och har dessutom fått kanoninfo på en häst som spikas, i skrivande stund, som fjärdehandare!

Banan har jag inte fått någon bra info på just nu. Det är plusgrader i Malmö efter ett par veckor med kallt väder och snö. Det kan bli svårt med fästet, men om allt funkar så skulle även barfota runt om gå! Kolla närmare start den som har möjlighet.

Avd 1

Här fick jag lite nyttig info om att Untersteiner J.r ska göra allt som går för att hålla upp favoriten Art On Line från början med Jumble Ås och lyckas det blir det åka av. Jag utgår från hård körning och då är favoriten i fara.

Förutom de två ovan nämnda vill jag ha med två storskrällar i Wannabe Kemp och Gigant Slugger. Wannabbe Kemp spurtade ettrigt sist och såg ut att vara på väg mot sitt forma vinnande jag och Giganten höll fantastiskt bra sist från dödens – en position han normalt inte går ett steg i!

Avd 2

Här gör jag det enkelt för mig och streckar de fem hästarna som jag tycker höjer sig markant över de andra.

Bästa hästen är Buba Boko som gjorde debut sist efter lång vila. Under uppehållet har hade han kastrerats och enligt Nurmos märktes stor skillnad. Han går framåt med loppet i kroppen och ska räknas. En kul idé är Nearly Nine Feet som jag vet Goopen gillar, men är svår i travet. Hästen tränar bra och kan bli obehaglig för övriga om han håller sig i rätt gångart. Maia F är given på alla seriösa lappar. Hästen är stentuff och i fin form precis som Largo Launcher som sett bättre och bättre ut på slutet. Sist med går Helios Futura som Samuelsson är oerhört nöjd med i träning och han lovar en kanoninsats denna gång!

Avd 3

Guld är enda loppet som kanske inte håller normal klass denna veckan, men den är inte så konstigt med tanke på att de bästa som är igång under vintern satsar på Frankrike. Jag streckar tre hästar.

Juggle Face är normalt stenklar, men har inte fått till det på slutet och Ludde är osäker på formen. Han var dock fin i kvalet och ska gå lättare i balansen denna gången – given. O´Grady är även han given. Hästen är jämnheten själv och mycket kapabel. Jag tror hästen sitter i spets efter 500 körda och då är det bara att välja taktik för för Flemming – rygg Juggle Face eller full fart hela vägen! Sist med går David Sisu som jag tycker såg mycket fin ut sist trots att han fock gå med skor. Hästen kan öppna och kommer att få en fin resa nu!

Avd 4

Fyraåringsloppet består av ett gäng hästar precis under de bästa i kullen.Onödigt stor favorit är Reckless som sist vann ett liknande lopp utan att utmanas en meter. Övriga lade sig på rygg direkt och det blev inget lopp.

Nu har dock flera motståndare lovat att bjuda till och då är jag inte helt säker på att Reckless är värd alla strecken denna gång. Motstånd saknas inte och främst tänker jag på Claudius F som är snabb ut och nu verkar hittat rätt efter att ha tidigare haft problem med sin stora kropp. Även Rajah Press har visat att han duger gott i klassen. Smygläge nu och det passar enligt tränaren. Skrällen är Tabasco Caesar, som sist blev allt för het och det är bara att glömma, men annars gjort det mycket bra i sina starter i Sverige. Hästen är bra och knappt strecka alls – varning!

Avd 5

I stoloppet är min känsla att vinnaren står på start. Tilläggshästarna, med ett undantag, tycker jag saknar hårdheten att gå runt ett helt fält.

Förstahästen är för mig Global Navigator som visat sig mycket kapabel de gånger hon är på humör. Hon är travsäker och har dessutom ett lopp i kroppen. Vidare vill jag varna för Surinam F.H som går ner ordentligt i klass från senast. Hon hamnade då i dödens på hårda hingstar och kördes bara runt utan att pressas. Nu är motståndet lämpligare och träffar kusken från start blir hon att räkna med. Polo är även hon ett kul drag och ska dessutom lättas i balansen till denna starten. Fint smygläge! Piraya Hästak är sist med från startvolten och även hon är en tokskäll. Hon satt fast sist såg fin ut, ska eventuellt gå med jänkarvagn denna gången. Bästa hästen är Sahara Fairytale som nu står med 20 meters tillägg vilket inte är kul med så många på startvolten som det är frågan om nu. Får hon dock lite hjälp under slutvarvet kan hon avsluta sylvasst och jag tycker hon är värd ett streck.

Avd 6

I första dubbeln sticker jag ut hakan och spikar Kemas Magi som jag fått mycket fin info på från stallet. Hästen har utvecklats sedan han kom till Fredrik Persson och kommer denna gången att gå minst barfota fram. Skulle banan tillåta så kan det bli tal om barfota runt om. Hästen är i absolut toppform och ett kul singelstreck för den som jag, vill bli rik!

Avd 7

Avslutningen ser ut att bli lite rumphuggen efter att de två bästa hästarna strukits i veckan. Nu har loppet öppnats upp ordentligt och då tuffar jag till mig nöjer mig med två hästar.

Twitter gillar jag och hästen kommer från en fin insats som två på Valla. Han har visserligen vilat en månad, men ser fin ut i träningen och ska räknas. Mitt drag är Pling Plong som är konstigt bortglömd här. Hästen har gjort många fina insatser på slutet utan att få vinna. Han är snabb ut och kommer att få en fin resa här!

Spelförslag: 2400 Rader / 1200 Sek
1. 1,2,3,5
2. 3,4,6,9,11
3. 2,3,5
4. 4,5,6,9
5. 4,5,7,9,13
6. 11
7. 5,6