Halmstads stortravsvecka avslutas med en finfin omgång V75. Efter en magnifik uppvisning av Uncle Lasse i Sprintermästarens final kommer det att bli svårt för dagens tävlande att matcha den insatsen. Jag går dock för de stora pengarna och efter att ha tapetserat veckans system så kan jag bara konstatera – det är lätt med trav, i alla fall innan loppen avgjorts…

Vädret är för dagen helt ok även om Halmstad lyckas ha sämre väder än 98 procent av övriga södra Sverige. Fin bana och valfri balans gäller.

Spikarna:

Som jag nämnde ovan är det lätt med trav när det sammanfaller att ens ”nästagångare” startar i samma omgång och i lopp som ser mycket passande ut. Idag är det hela tre av mina klara vinnare som startar och jag tar tillfället akt och spikar samtliga.

Jag inleder med att konstatera att Divisionist inte ens är favorit och det tackar jag ödmjukast för. Melanders kuse är en blivande kanon och jag blir inte förvånad om hästen är med i Elitloppet nästa år.

Idag möter han duktige Fridericus, men han kommer att få svar med varma servetter i inledningen och det luktar dödens lång väg. Över Halmstads långa upplopp kommer sedan Divisionist flygande när de övriga lekt rommen av sig och vinner med en säker längd!

Jag går vidare och singlar även i den andra avdelningen. Denna gången är det hästen jag sågade sist som jag singlar nämligen Calypso AM. Den stora skillnaden är startmomentet vilket också fällde avgörandet sist. Volt är inte hästens melodi och när det nu istället är frågan om bilstart är det en helt annan visa. Hästens upphämtning efter galoppen sist visade på fortsatt toppform och 12,7 1900 meter räcker och blir över idag.

Sista spiken sparar jag till sista loppet och det är ingen kioskvältare. Bravo Navarone har utvecklats från en ful ankunge till ett vackert monster. Hästens insats under Elitloppshelgen när han vann från sämsta läget var något utöver det vanliga. Stallet andas optimism idag, då läget nu istället är det bästa, och jag blir mycket förvånad om någon i detta betydligt enklare gäng rår på honom.

Avd 1 (1609m auto)

Spik: Divisionist

Avd 2 (2140m auto)

Spik: Calypso AM

Avd 3 (1609m auto)

Det var herrarnas final i Torsdags och idag är det damerna som gör upp om vem som är den snabbaste fyraåringsdonnan i landet. Jag utgår från att dessa hästar inte är helt tuffa och att deras tuffa kval kan ha satt ner flera av de som imponerade i sina respektive lopp.

Treasure Kronos var den som gjorde det starkaste intrycket bland de inkvalade, men det var inget bomullslopp hästen fick och det väntas svar invändigt även denna gången. Hästen är given, men måste garderas. Från innern startar Faye Brors som är en kommande kanon om man pratar med stall Nurmos. Hästen ärt lugnt tagen, men Nurmos brukar ha mycket vältränat och hästen kan säkert vara ännu vassare idag.

Bakom dessa påpassade djuren vill jag varna lite extra för: Merles Simone som jag haft med som skräll tidigare här på siten. Hästen såg mycket smidig och fin ut i sitt kval och hästen kan öppna vasst, Top Notch Lady Ås är även hon på gång efter att hon haft lite svårt att hitta rätt efter sin resa från USA till Sverige. Hon verkar dock funnit sig själv på slutet och kommer hon till ska hon räknas, Saturday Mornings är en storskräll som jag fått som luring från min Norske kompis. Hästen hade jag inte tagit med utan den infon, Christine Sixteen är en mycket snabb dam som Veijo håller högt och avslutningsvis starka Salma Silvio som kommer att ta många placeringar över upploppet om det går fort i täten.

Avd 5 (2140m auto)

I Wången Cups final går det inte att finna en säker vinnare på annat sätt än att ta samtliga kusar så det enda att göra är just det. Det är så mycket som spelar in i dessa prestigeloppen för lärlingarna så att vara helt logisk när man analyserar spelar ingen roll. Det jag kan räkna ut innan är att jag är nästan säker på att det skräller här.

För er som inte vill ta med samtliga så vill jag framhäva några kusar och tankar. Favoriten Bula Bula AM är en häst för de längre loppen och är lita snabb i benen som Bantar-Björn. Jag tycker hon är sårbar och får inte lämnas ensam på lappen.

Above All och Snow Angel är två jättesusare med bra spår som måste med. Båda har sett fina ut på barfotabalans i sina senaste starter och ska gå så igen – varning utfärdas. På kapacitet är två streck givna och dessa båda betalar bra, Magic Number och Kirin De Zeun. Båda har vunnit på V75 innan och har duktiga lärlingar i sulkyn.

Avd 5 (1609m auto)

Klass I loppet är ett fint lopp där många anser sig ha häst nog att vinna. Det kommer att köras hårt hela vägen och jag tycker det luktar lite skräll även här. Nio hästar blev det till slut och jag tänker som följer:

Kalle Kalas har perfket läge och är även stor favorit. Hästen är dock av enkel art och hans andrapris sist var en medhängartid mot sämre hästar än dessa. Jag är övertygad om att han tar spets, men tror även att han kroknar innan mållinjen. De jag tror mest på är Takestwoforatango som var grym från dödens sist och gjorde ett bra mycket bättre lopp än storfavoriten och Tumble Dryer som satt fast med alla krafter kvar i ryggar sist – såg bländande fin ut!

Bakom dessa vill jag har med: Jeter som ska gå barfota på nytt efter att tvingats gå med skor senast och underpresterade då, Calle Laday som inte gynnas av distansen, men är stark och kan överraska, Edge Boko som är kapacitetsmässigt bäst i loppet, men har inte funkat på slutet, Legend Brodde som är mycket bättre än raden, Lill Hugo som var grym näst senast och avslutningsvis Ymer Brick som fick ett allt för tufft lopp sist.

Avd 6 (2140m auto)

Gulddivisionen har samlat ett jämnt och spelmässigt roligt lopp. Två påpassade hästar i Solvato och Spring Erom tror jag får svårt då de blir överflyglade från start och sedan får göra jobbet själva i spåren. Jag spelar istället tre andra kusar som jag tycker har bättre chans.

Dante Boko
kom bort sist efter att han innan det imponerat stort som vinnare av Sweden Cup. Nu har man fixat till några småsaker på hästen och jag bygger mitt spel på att han får ta över spets efter 500 körda och därifrån ska han slås. Även Dreams Take Time är ett måste på min lapp. Hästen gillar distansen och har fått slicka såren hemma efter en lång vintersäsong. Han känns mjuk och smidig i jobben och han är given på min lapp. Sist med går Ed You som Bergh är uppåt på och som kommer att profitera på ett högt tempo som Mellby Viking kommer att sätta upp. Hästen är en avslutare av rang och får äntligen tränaren själv i sulkyn.

Avd 7 (2640m volt)

Spik: Bravo Navarone

Spelförslag: 2646 rader / 1323 sek

1. 9
2. 7
3. 1,3,5,7,8,9,10
4. 1,2,3,5,6,7,8,9,10,11,12,13,14,15
5. 1,2,3,4,5,6,8,9,11
6. 5,6,8
7. 1