Idag körs V75 från höstrusket i Halmstad. Vädret är dock inget som oroar då Halmstads banan nog är topp tre i Svea rike. Den tål mycket vatten och det går nästan att köra barfota oavsett väderlek. Vinkla vinge är det som sticker ut annars bara vanligt trav!

Avd 1

Här väljer jag att gå på ett säkert kort och spikar Wiss Rambo som är en riktig häst gjort av stål. Senast gjorde an slavsylta av motståndarna när han bara brisade undan från spets utan att vara bottnad. Hästen klarar dödens utan problem och då det är utlovat hård körningen från början kommer Ingves att gotta sig kön och kliver fram och slår klorna i dem med lätthet över upploppet.

Avd 2

Precis som förra veckan finner vi här Yield To None som favorit. Hästen var inte i balans då och hoppade bort sig långt innan loppet ens startat. Jag gillade inte det jag såg och en gardering är på sin plats även denna veckan.

Kazire De Bob gillar jag och det är en värdig motståndare även till en felfri favorit. Hästen fick äntligen utdelning senast då han vann ett liknande lopp trots galopp. Spår och distans är bra och han ska räknas tidigt. Lovely Buv står mycket fint till från sitt innerspår och har vunnit på distansen tidigare. Även om kortare distanser är att föredra så ska denna speediga häst räkans på läget, nu dessutom med helstängt huvudlag! U.P.W Sund och Prince Orlando ska även de med på lappen. Båda kommer från ett stall i form och har hemmaplan. U.P.W Sund har bättre spår, men Prince Orlando är vassare över distansen så det är hugget som stucket vem som är först i mål av dem! Sist med går Mon Petite Cheval som ståtar med två raka segrar. Hästen står trist till, men såg så bra ut vid senaste segern så jag vågar inte lämna honom utanför!

Avd 3

I guld finner vi för en gång skull skrällhästen Harry Haythrow i favoritpositionen – en position som jag inte tycker passar hästen speciellt bra. I mina ögon är det en dålig favorit och han ska garderas.

Mitt förstastreck är Up Date Hoss som står med spetsläge och skulle han hålla upp täten är det hästen att slå. Oracle tycker jag är väldigt lågt streckad och klart värd ett streck även om han kanske inte är i bästa form för dagen. Normalt är han van vid värre motståndare och han är mycket spelvärd här. Haraldihno är nästa häst som har hårdheten med sig. Nu även ett bra läge och han ska med. Jag avslutar med att ta med spurtkanonerna Capello Bob och Avalon Spider på lappen. Båda ska denna gången gå med optimal balans och kommer att profitera på om det skulle gå för fort framme i täten.

Avd 4

Klass II-försöket är ingen enkel historia att lösa.Jag har till slut hamnat på fem streck, men känner mig med handen på hjärtat inte helt säker på att det räcker.

Kebab ser ut att kunna uträtta något stort här om han gör om prestationen han gjorde sist. Barfota runt om verkar vara hästens nya melodi och från fint läge räknas han. Denco´s Neelakilab var bra sist och står med ett kanonläge. Hon kan gå både i spets och bakifrån så oavsett vart hon hamnar från början så tycker jag hon är klart streckvärd. Nästa häst som står med fint läge är Wingait Ida. Hon ska dessutom gå barfota runt om nu vilket är ett klart plus – given! Chivas Boko gör andra starten i ny regi och tränar bra och Going Ville är en stor häst som snart kommer att släppa till och då vill inte jag stå utanför!

Avd 5

I stoloppet för de yngre förmågorna kommer jag att gå på en häst som verkligen var bra sist och sedan kryddar jag med två riktiga skrällar som kommer till start med absolut toppform.

Nelly Eighteen May var oerhört bra sist och bara försvann undan till en enkel seger. Hon visade prov på ett oerhört kunnande och är given etta för mig i loppet. Skrällarna är Eternity Of Joy och Dionne Sisu. Båda går ner i klass till denna starten och är helt bortglömda – stormvarning!

Avd 6

Här håller jag kvar vid min tanke att spika October Kronos även om han nu är nerstruken till spår ett. Jag tycker hästen ska ha en bra chans att svara upp spets och därifrån har han visat sig vara mycket svårslagen – en sund spik!

Avd 7

Avslutningen är dagens höjdpunkt där de bästa stona gör upp om bra med pengar. Extra kul att se Tamla Celeber på banan igen även om hon inte kommer att ha med segern att göra i mina ögon.

Gisela Ås väljer jag att ranka etta efter hennes imponerande debut för Walmann senast. Hästen slog bra ston från dödens och såg mycket vass ut. Spåret är bra och hon ska ha bra chans här. Värst emot är Miss Sue V som sällan eller aldrig gör dåliga lopp. Hon är spetsfavoriten i loppet och kommer att sälja sig dyrt därifrån. True Advantage är tuff och har suttit fast med krafter kvar i Guld på slutet. Nu kommer får hon ner i klass och ska räkans. Skrällen är Canaka B.F som flög fram sist i sin debut för Reijo Liljendahl. Hon såg bättre ut än på länge och måste med här!

Spelförslag: 1800 rader / 900 sek

1. 9
2. 1,2,3,4,7,8
3. 2,3,6,10
4. 1,2,4,7,10
5. 7,8,12
6. 2
7. 2,3,4,6