Jag vill börja med att hylla sprintmästarsegraren Quid Pro Quo. Hästen har visat sig i toppen av kullen under hela sitt liv och fick nu en fin titel på svensk mark – grattis till kretsen kring hästen!

Toppformen håller i sig även för mig. 8000 in på kontot förra veckan och mungiporna är allmänt uppåt – hoppas några av er tog rygg och fixade en fin semesterpeng! Sommartravet fortsätter och det är Halmstad som håller hov i dagarna tre med avslutning idag. Det ser MYCKET favoritbetonat ut och jag har inga miljonförväntningar denna gång, men ett välsvarvat försök till en fin veckopeng ger jag mig på. Väder och vind är med oss och valfri balans gäller!

Avd 1

Här nöjer sig hela spelsverige med ett streck och det är kanske sunt. Democrat ska ha en kanonchans denna gång från ett optimalt läge över optimal distans. Minus dock att det blir bakskor! Jag vägrar släppa en häst jag fick smyginfo om under Elitloppshelgen och nu tränar ännu bättre!

Nothing But Class är en flygmaskin som nu gör sin tredje start för Åke. Hästen gjorde ett fint lopp sist på Valla, men var allt annat än gynnad av den kladdiga banan och kommer denna gång att visa betydligt mer. Han tränar mycket bra och ska gå barfota runt om igen som det verkar – varning! Med går även Kaka som är stabil och okänslig för positioner.

Avd 2

Ett gång fina treåringar gör upp om segern här och då det handlar om orutinerade hästar tycker jag att en gardering är på sin plats.

Första strecket hamnar på Rekatochklart som verkligen visat framfötterna i sina tre första starter. Han gick barfota runt om senast och såg förbättrad ut på den balansen. Samma nu och tidig här. Mad Neo kommer med två raka ettor i raden och det med skor på. Nu klurar Åke på att rycka dem och det brukar betyda många meter extra! To Soon är även han given på lappen. För två starter sedan glänste han något oerhört och gör han om den prestationen kommer han att var med på målfotot trots tråkigt läge. Skrällarna är Tiberius F som går ner i klass, G.Man Tooma som åter ska gå utan skor fram samt Window Yankee som står med perfekt startspår och formen på topp!

Avd 3

I guld är det en duo som höjer sig markant över de anda och att ta mer än två känns överilat.

Caballion har två lopp innanför västen nu och är topp tre i Sverige när han är på topp, vilket han borde vara nära nu. Perfekt läge och han är snabb ut om han laddas. Panne De Moteur är även han bland de vassare i Sverige. Sist var han ute i Elitloppet där han blev tempotorsk och det är inte mycket att orda över. Nu är förutsättningarna betydligt bättre och han ska räknas med toppchans.

Avd 4

I Klass II sticker, precis som i guld, två hästar ut en hel del. Electrifying och och Charlie Palema har båda blommat ut när de sluppit skor på hovarna och det ser ut att kunna bli en härlig duell hästarna emellan.

Electrifying är mitt spetsdrag och hästen trivs bäst i ledningen. Senast gick det lite för fort och han föll tillbaka, men distansen är bättre nu och han kommer att sälja sig dyrt från spets. Charlie Palema ser ut att få tugga i dödens, men det tror jag knappas bekommer hästen så bra som han såg ut sist. Han dansade undan i överlägsen stil och kommer inte att vara sämre nu. Jag chansar dock med ett hästar till då risken för överpace ligger nära om favoriterna trilskas lite för mycket. Flemmings M.T Follow Me gillar jag och stallformen är fin på den kanten så hästen ska ha en given skrällplats på mitt system. Även Kemas Magick ska med. Hästen är stark och rejäl vilket kan vara rätt attribut om det går för fort för favoriterna.

Avd 5

Här spikar jag Echo´s Girl som jag tycker var fantastiskt tapper senast mot tuffare hästar än de hon möter nu. Från spets tvingades hon hålla ett mördande tempo och håll trots det till meterna innan mål. Från ett fint läge ska hon ha god spetschans på nytt och därifrån förlorar hon inte!

Avd 6

Jag spikar vidare när jag ändå har hammaren framme och här finns inget att hålla på. Dakadak var helt bländande sist och förlorade knappt mot en viss Pink Elephant som ni vet är en kanon. Inga rosa elefanter denna gång och som hästen öppnade sist så är det spets och slut som gäller!

Avd 7

Avslutningen består av fler fina hästar och många av dem är lite extra förtjusta i den lite längre distansen. inledningen är svårast att få grepp om då det inte finns så många startsnabba i loppet och det kan bli utdragen körningen innan positionerna är intagna.

Le Mat är klar favorit på sina fina insatser på slutet. Hästen satt fast med krafter kvar senast och såg fin ut. Hästen ser stabil ut och spåret bör funka. Sem Jafet har även han full form. Innan senaste loppet gjorde han ett par ruggiga avslutningar från kön medan han fick dödens sist och det gillar han inte. Fint smygläge här och han räknas tidigt. Arazi Boko är mitt spetsbud och oavsett om han körs där eller släpper och får rygg ledaren så ska han räknas! Pling Plong är alltid underskattad vilket är konstigt då han varit mycket fin under en längre tid. Han är stabil ut och kan få ett fint lopp nu. Mr Jet Fior är mycket intressant denna gången då han får Åke i sulkyn. Hästen är kapabel, men tränare Savin kör inte lika bra som han tränar och kuskplusset nu kan vara helt avgörande. Miljondraget är P.A Suprise som är en speedkula i form. Hästen har perfekt smygläge och kommer luckan på upploppet blir han farlig till 30 gånger degen!

Spelförslag: 864 rader / 432 sek

1. 2,5,8
2. 1,4,8,9,11,13
3. 3,4
4. 2,7,8,11
5. 1
6. 2
7. 1,2,4,5,8,9