Högsommar och sprintermästarvecka är ett tydligt tecken på att topptravet går på högvarv. Att Sprintermästaren blev något rumphuggen efter att flera favoriter hoppat bort sig gör föga då det bara kommer mer och mer trav för oss som njuter!

Banan ser ut att bli sådär hypersnabb till helgen som Halmstads banan kan bli vid perfekt väderlek. I Torsdags var det lite blött, men nu ska det bli åka av till helgen.

Avd 1

Här går jag ut stenhårt och spikar startraketen October Kronos som jag är tämligen övertygad leder loppet runt om.

Med två lopp innanför västen tycker jag hästen är mogen att vinna på rikstoton. Senast blev hästen hängandes i början, men gjorde ett topplopp därefter och såg sådär härligt läcker ut! Motstånd saknas inte, men de värsta djuren har dåliga lägen och det är läge att tjäna streck här!

Avd 2

Klass I-försöket är ett jämnt och svårlöst lopp där jag dock har funnit ett par riktigt spelvärda springare som ni inte får missa!

Jag sticker ut hakan och rankar Come Back etta. Hästen har gjort några starter för Flemming Jensen och ser bättre och bättre ut. Han har alltid lovat mycket och Per Lennartsson höll honom högt från början. Nu tränar han bättre än någonsin och är given till allt för låga streck! Ohokotok Goj är nästa häst som tränar starkt och har hög kapacitet. Sist underpresterade han, men har nu rättats till och ska ha fin chans med rätt resa. Quick Fix har lite spetschans och håller han upp ledningen ska han räknas trots att han var rent usel sist. Han är upp och ner i prestationerna, men kan allt när han vill! Hästen som får den största extraväxeln till loppet är Remote Control som får formtoppade Torbjörn Jansson i jollen. Det kan slå väl ut och hästen är ett måste på lappen. Övriga som får plats är: Nelle Red Turbo som är stark och rejäl samt Com Z som är en vass avslutare med rätt resa!

Avd 3

Stosprinten står näst på tur och det är även här öppet i mina ögon. Jag nöjer mig dock med tre streck varav ett är mycket spelvärt!

Båda favoriterna övertygade i sina respektive kval och är givna. Air Frame från spets och Blue Martini Ås som ser ut som en blivande kanon. Jag är dock lite inne på att fighten mellan dessa giganter kan bjuda in en tredje. Den jag tror klart mest på är helt klart Ragata från stall Nurmos. Tränaren är helt fantastisk på att ställa i ordning sina hästar till de stora loppen och jag vet att han har mycket höga tankar om just Ragata som han äger själv. Håll i hatten här säger jag!!!

Avd 4

Här har favoriten, Nadal Kronos, dragit nitlotten i spårlotten och hamnat på bricka åtta. Hästen är bra, men jag har torskfrossa och kommer att gardera.

Det roligaste draget tycker jag är Young Farmer som fick en rejäl ögonöppnare sist när han mötte några ärrade kämpar som sprang ruskigt fort hela loppet igenom. Han verkar ha stärkts av loppet och kommer med full form kan få ett fint lopp. Vidare tycker jag att hästarna från spår ett, två och tre kan få finfina lopp och ska alla räknas. Bäst är Augustus F som är snabb ut, men Chosen One från spår ett är en ettrig spurtare och varning utfärdas.

Avd 5

Lärlingslopp för ston följer och jag kan inte utså någon som ser klart mycket bättre än någon annan. Jag hamnar till slut på sju streck och det bör räcka.

Jag rankar ytterligare en skräll först här. Det är Lingbo Helen som senast tog första segern för sin nya tränare Robert Bergh. Hästen såg fin ut även om det var mjukt motstånd och hon kan betydligt mer – passas med bästa kusken! Quill Pen tycker jag även hon är bortglömd och ska räknas med chans. Hon kan bättre än senast och har en rutinerad kusk. Valetta Strix är nog bästa hästen när hon funkar, men är inte att lita på och kan lika gärna bli sist. Jag vågar dock inte chansa bort. Vidare går Gossip Girl med på lappen. Hon är jämn och säker. Nangijala Face ska räknas om hon mot förmodan går felfritt. Ave Amazon kommer från formstall Stenströmner och får plats liksom Västerbo Collekct som alltid spurtar starkt.

Avd 6

I guld kryper jag till korset och fegar rejält. Jag kan inte skilja på Solvato och Orecchietti nu när Solvata ska gå utan skor. Jag tror att Veijos häst tvingas göra jobbet, men tycker han är bra nog om han är på topp och det bli en härlig duell att se fram emot – Må bästa häst vinna!

Avd 7

Avslutningen avslutar jag på samma vågade sätt som jag började på – men en tuff spik! Denna gången tar jag dock en från bakspår och hänger upp det hela på att hästen är dubbelt så bra i ryggar som i spets.

Nimbus C.D tycker många är en glänsare som viker sig väl enkelt när han utmanas från spets och så är det nog. Men då hästen är så kusligt startsnabb som han är blir det allt som oftast att han körs i spets och det passa inte hans psyke helt enkelt. Nu får han anfalla i ryggar och hästens avslutningar sista 700 är det inte många som kan stå emot. Jag tror han växlar ner detta gängen och vinner till glatt odds!

Spelförslag: 1260 rader / 630 sek

1. 1
2. 1,2,3,7,9,10
3. 1,4,5
4. 1,2,3,8,10
5. 2,4,5,6,9,11,14
6. 2,5
7. 9