Nytt år och nya möjligheter! Vi startar 2014 med tävlingar på Halmstad, en bana som nästan alltid är fin även när vädret inte är som bäst. Trots att det regnat mycket sista dagarna så verkar banan hålla mer än väl. Jag har pratat med personalen som lovar valfri balans om inte himlen ramlar ner!

Avd 1

Här kommer många att spika Bear Dancer som varit fin på slutet, men jag hoppas och tror att han får svar invändigt och från dödens är det en sårbar storfavorit!

Miss Divine F är snabb ut och har visat sig trivas fint i spets. Känslan är att det kommer att gå undan från början, men jag tror att den som är den största förloraren på det är Bear Dancer! Jag plockar med några duktiga spurtare till om de två ovan nämnda kör allt för fort. Stricker var fin sist, Prince Orlando kan hålla sin fart länge och Brolsätts Rapide som är klart underskattad!

Avd 2

Staro Harliquin är normalt ett sund spikförslag i Klass II. Hästen har utvecklats mycket på slutet och var överlägsen på Solvalla sist, men det startar två hästar till som jag snöat in på och inte vågar lämna utanför!

Sundholms Keynote har jag fått mycket positiva rapporter på från stall Kern. Hästen är i full form och ska utrustas med jänkarvagn, helstängt huvudlag och gå barfota runt om och det är helt klart värt ett streck på denna sega, men kapabla häst! Även Qualis Talis får plats på min lapp. Hästen är stark, rejäl och nu ute över sin bästa distans. Han har hög segerprocent och var mycket fin sist vid enkel vinst!

Avd 3

Jag vet att jag flera gånger sagt att vissa gulddivisioner måste vara det sämsta någonsin och nu följer ytterligare en som skulle kunna kvala in som en av de sämre. Tillsammans har de elva startande hästarna åtta vinster på 55 starter och då är två i monté!!!

Kash´s Cantab har inte vunnit på länge, men körts ofta passivt och det är en av anledningarna. Nu deklarerar Stig H att det blir laddning mot tät och det ska bli kul att se den gamle räven i sin tidigare favoritposition. Capello Bob är nog den mest formstarka hästen i loppet och visst måste hästen räknas. Han är dock inte helt jämn i sina insatser och rätt som det är kommer det en riktig plattmatch! Wiss Rambo gör debut i guld och bör kanske inte vinna om man kolla raden. Hästen är dock oerhört bra för dagen och de två sista loppen är bara att glömma – jag varnar kraftigt för hästen denna gång! Västerbo Paradice har lopp i kroppen och David Sisu var fin sist – båda får plats!

Avd 4

Här spikar jag Ed Rapide som fått fina förutsättningar med innerspår över passande distans.

Jag bygger spelet på att Goop håller upp ledningen och sedan får trolla bort ett varv då jag inte ser några dödensartister bland motståndarna.

Avd 5

Stoloppet löser jag på sex hästar och det är fulltecknat om ni frågar mig.

På start finner vi två hästar som jag tror båda kommer att vara med på målfotot. Stirling Allstar som var tokbra i dödens sist och Liberty Pellini som sist avgjorde i fin stil på lätt sätt. Fördel den förstnämnde! På tillägg vill jag varna lite extra för Estrella Dorada och Clara C.D. Båda med mycket rutin och hårdhet innanför pannbenet! Skrällarna är Jackie Bowler som har lopp i kroppen och Wiss Shadow som alltid gör gedigna insatser och nu går ner lite i motstånd!

Avd 6

Jag väljer att chansa lite extra i första dubbeln och spikar Aristocat Boko trots att han inte är ute över sin bästa distans!

Att det är loppets bästa häst står jag för i alla väder, men visst är hästen inte känd som någon sprinter. Jag vill dock påstå att så fin som hästen såg ut sist har jag inte sett honom sedan han var knappt slagen av en viss Pingus Vang i Bronsfinalen för ett år sedan! Hästen bara studsar fram för dagen och kommer han bara ner i banan så tror jag att han är bra nog att tugga ner motståndarna i god tid innan mål!

Avd 7

Avslutningen löser jag med fyra streck, två självklara och två som kommer att ruska om utdelningen ordentligt vid vinst!

Big Bill Bac är mycket kapabel och startar nu med framspår, vilket är en förutsättning för att hästen ska gå felfritt. Han är inte dåligt ut och kommer han loss från sitt innerspår så är han bara nog att vinna även utvändigt. Oleander är även han självklar på alla seriösa lappar. Hästen är snabb som vinden och kommer nu att laddas för spets. I sina två senaste lopp har han enkelt dansat förbi sina motståndare och nästan sett joggandes ut – svårlagen! De roliga dragen är On Hold som ska lätta i balansen och Mynta Broline som jag tror är en blivande elithäst om han får vara frisk.

Spelförslag:

1. 1,4,6,10,12
2. 2,7,12
3. 1,4,5,9,11
4. 1
5. 2,6,10,11,13,14
6. 4
7. 1,6,7,10