Just nu är det lite vårkänslor i luften i Halmstad och vad passar då bättre än att köra en omgång V75 – världens bästa spel! Omgången ser kanske inte helt omöjlig ut då det är två stora favoriter som jag har svårt att gå emot. Skulle dessa vinna så blir det nog inga miljoner, men med några skrällar runt om dessa så kan man nog skrapa ihop en ansenlig summa, god nog för en enkel man som mig

Banan ser ut att bli fin, men ännu gäller barfotaförbudet några dagar till. Sen får vi börja slipa av barfotatugget igen – vilket jag ser fram emot!

Spikarna:

Fleetfoot Hanover har pappa Untersteiner hittat en mycket bra uppgift för. Hästen var mycket bra sist då hon var nära att hinna upp elithästen Edward Ale trots att han maskat bort loppet i spets. Nu står Fleetfoot med två ben i täten redan innan loppet och att någon ska slå henne från spets är lika troligt som att grisar börjar flyga. Untersteiner är mycket nöjd med hästen i träningen och låter hälsa att han siktat på just detta loppet en tid.

Nästa spik är stenklar om han håller sig på benen, vilket långt ifrån är självklart. Qahar Q.C är en förbrytare av rang och har galopperat i 70 procent av sina starter. Han har dock stabiliserats på slutet och har vunnit tre raka i fin stil.

Håller hästen sig i rätt gångart, vilket Ludde tror, så är det ingen i loppet som slår honom. Jag går på Luddes ord, men för er som tvivlar så plockar ni med Gucci Degato som Untersteiner varna för!

Sista spiken slår jag ner i första dubbeln. Springover har stått som spikförslag, oavsett motstånd, i min bok efter senaste insatsen. Hästen återkom då efter lite paus och skulle bara få ett lopp i kroppen. När han dessutom galopperade var den dagen förstörd, men som hästen såg ut och som han gick i upphämtningen var fantastiskt. Springspår idag och betydligt bättre i träningen kan inte vara annat än underlag för en spik!

Avd 1 (2640m auto)

Här ska favoriten West Wing ha en bra segerchans om han återhämtat sig efter senaste loppet som blev för tufft. Jag hade stora förhoppningar på honom inför det loppet, men han var inte till sin fördel och han får visa att han är bättre igen innan jag singlar.

Motstånd saknas inte och jag vill varna speciellt för två helt bortglömda kusar som jag tror extra på idag. Den som ska med på alla seriösa lappar är Pioneer F.H som varit mycket vass i två raka starter. Senast fick hästen ett avvaktande lopp i kön, men avslutade mycket vasst och såg bländande ut. Nu står han med perfekt läge och på speed är han vassast i gänget. Även Raggmunken vill jag höja ett varningens finger för. Trots spår långt bak så är hästen kapabel nog att vinna ett lopp som detta över denna distansen. Ett lopp i kroppen och han lär vara förbättrad idag.

Vidare vill jag ha med Bailey Sweet Grim från stall Jensen som min danske kollega säger börjar få fart på sitt stall. Hästen gillar distansen och har fint läge. Augustus F var så bra sist vid seger att han bara inte går att lämna utanför idag. Hästen är dock bäst över kortare distanser, men med rätt resa så! Sist med går Jonathan Palema som hängde med i rygg på favoriten sist han startade. Han såg då bra ut och stallet är optimister.

Avd 2 (2140 auto)

Ett lärlingslopp för ston som dessutom är dessutom kryddat med spårtrappa är som bäddat för obehagliga överraskningar för favoritspelare. Många aspekter att ta hänsyn till och viljor som inte alltid är lätta att läsa innan – jag spelar för skräll!

Om jag ska våga ranka hästarna så tycker jag att Going Popp ska ha ett tidigt streck på sig. Hästen har perfekt spår då hon visat sig bäst i spets. Jänkarvagn på idag och full laddning utlovas. Även Carros Girl kommer att utrustas med jänkarvagn idag vilket är mycket intressant. Hästen har haft fin form länge och har dessutom en vass kille i jollen idag – given!

Ska vi leta fler roliga streck så måste Ida Avant, Smaragd och Chipperoo med. Ida Avant är snabb ut och kommer att få ett fint smyglopp, Smaragd har varit vass på slutet och Chipperoo var fin efter vila sist.

Från bakspår tar jag med Steady Brodda som vunnit på V75 innan, Wiclet Hanover som är van vid tuffare motståndare och Corinne Af Solnäs som är hård och oöm för positioner.

Avd 3 (2140m auto)

Spik: Fleetfoot Hanover

Avd 4 (2640m volt)

Spik Qahar Q.C

Avd 5 (1640m auto)

I Klass II känns det lite extra öppet då de bästa hästarna fått dåliga lägen och dessutom visat sig bäst över lite längre distanser. Jag tycker dock att tre kusar håller högre klass än övriga och tillsammans med två rysare får det räcka med streck.

Diotima F är mycket kapabel när hon funkar och det gjorde hon sist då hon var grym från dödens på finfin tid. Hon gör debut över distansen idag och hetsar hon inte upp sig är hon med på målfotot. Frankie Brodde är även han i mycket bra slag för dagen och det visade han med eftertryck sist. Han är dock långsam ut och kan få en bökig inledning om han har otur – kommer han ner i banan är han given! Miss Prelong hoppade sist i volten, men är stabil bakom bilen. Dåligt läge dock, men hon är snabb ut och kan få bra position ändå.

Mina skrällar startar båda från bakspår och det krävs lite tempo för att de ska komma in in matchen. Båda är dock i absolut toppform och jag vill inte lämna någon av dem utanför. De jag tänker på är: Son Of Demon som älskar distansen och J.C Bobka som sällan eller aldrig för ett dåligt lopp.

Avd 6 (2640m volt)

Spik: Springover

Avd 7 (2140m auto)

Avslutningen är klart intressant rent spelmässigt då storfavoriten fått ett dåligt läge och motståndarna kommer att bjuda upp invändigt – gardering gäller!

Hade Michelangelo Ås haft spår 1-4 hade jag singlat, men nu riskerar hästen ett allt för tufft lopp från bricka sju och är sårbar. Vivo Per Lei ska göra allt som går för att komma till spets, och köras där, vilket gör att han är lika given som favoriten – dock till nästan noll i streckprocent…

Vidare tycker jag att kapable Orakel Face kusligt bortglömd och trots vingelläge är han given på min lapp. Ni som följer mina tips vet att jag varnat länge för Dixie Exclusive som suttit fast i många lopp på slutet och inte fått chansen. Fint läge denna gången och när turen vänder ska jag vara där och kvittera ut.

Sist med på lappen går: Vison Fromentro från fint läge, Tango Vang som kan mycket bättre än senast och dessutom har perfekt smygläge samt Shogun D.K som varit grym på slutet, men dragit sämsta läget.

Spelförslag: 1890 Rader / 945 sek

1. 1,3,4,5,6,,11
2. 1,2,3,4,5,7,11,12,15
3. 3
4. 3
5. 4,6,8,10,11
6. 7
7. 3,4,6,7,8,9,12