Halmstad gäller idag och det är riktigt roliga tävlingar där spikförslagen är många, men ingen är självklar. Jag spela med två spikar själv och känslan är att det kommer att bli många pengar till den som löser knuten!

Banan är fin, som alltid, på Halmstad. De har en mycket duktig personal som sköter om banan och det är bara att buga som aktiv och hylla deras fina arbete. Valfri balans utlovas naturligtvis.

Avd 1

Här kommer det att gå undan från start. Det är många spetsälskare som gör upp om spets och det kan bädda för ett par drag som i alla fall jag måste ha med!

Känslan är att Buring Line Gral kommer att sitta i spets efter en hård 08-öppning första 500 meterna. Dödens kommer favoriten Balticas Yahoo att ta och tempot kommer då att hållas uppe. Båda hästarna ska med på lappen, men då Balticas har vilat ett tag känns det tveksamt att spika vilket många gör. Mitt förstastreck är Oleander som startar på trots att han enligt alla experter såg ut som skräp sist. Jag kan hålla med om att hästen inte såg som bäst ut, men det var fråga om flera omstarter och med en mindre begåvad kust i jollen kunde hästen inte hålla ihop aktionen! Hästen är grym och är bäst här om han håller sig lugn. Bo Westergård startar en fin häst i Gangster Advice som dessutom ska lättas i balansen dagen till ära – ett måstestreck. Jag vill varna kraftigt även för Hallelujamoment F som sist var mycket bra och går ner lite i klass här. Tillsammans med Pif och Credit Fayline är loppet i heltäckt!

Avd 2

Just Magic kan vara ett spikförslag för den som vill ha fler spikar på sitt system. Hästen har varit mycket fin på barfotabalans och skulle hästen komma iväg bra från sitt springspår så ska han räknas med fin vinstchans.

Jag har dock känslan att hästen kan hamna på vingel så han innan varit trög ut. Det gör att jag vill ha med tre hästar till och ett par av dem betalar mycket bra. Picasso gjorde ett mycket fint lopp sist och höll ifrån sig fina hästar i en tight strid om positionerna. Han vinner ofta och är lite bortglömd här. Nougat Ås kommer med fina vitsord från Norge och honom vågar jag inte plocka bort eller. Tokdraget är en enprocentare Broslätts Rapide, en häst som både är snabb ut och speedig. Hästen vann tre av tre förra året och har nu lopp i kroppen efter skada pass upp!

Avd 3

Här har spelarna gjort den gamle kämpen Lavec Kronos till stor favorit på en intetsägande prestation förra väckan. Hästen må ha sett bättre ut än på länge sist, men med den sparsnåla resan han fick hade alla sett bra ut. Han är inget bra streck enligt mig.

Timetosaygoodbye är det naturliga förstastrecket. Hästen har absolut toppform och sist var han bländande från spets i ett supersprintlopp. Han går lika bra bakifrån och måste räknas här. Jag släpper inte heller Norton Ans som nu acklimatiserat sig och tränar förbättrat samt Reven Dámour som Fredrik B i jollen och då är 20 meter bättre.

Avd 4

Här går jag emot omgångens största favorit i Prey Frontline, mycket för att hästen nu går upp i klass och sprungit på sig mycket pengar i sina tre sista löp.

Hästen är bra och han blir ingen enkel nöt att knäppa för övriga. Jag tycker dock att det finns många roliga motbud, som dagen till ära, betalar bra mycket bättre än de brukar! Kung Fu Face är lika bra som favoriten, men lite osäker i volten. Går han iväg är han med på linjen. Paladin Sisu är streckad på fem procent, men enligt stall Svanstedt ska han ha bra vinstchans. Hästen har lopp i kroppen och ute över sin bästa distans – varning! King Creole E.P är Westergårds bästa chans enligt honom själv och det är avgörande för om han ska med från spår 12. Hästen är mycket bra och måste med. Eketorpets Tess ska gå barfota runt om och då är hon två klasser bättre än med skor. Jag tycker hon varit mycket bra en längre tid och ska med som nästan ostreckad. Sem Jafet går även med och är inte chanslös.

Avd 5

Min ena spik slår jag ner i detta ihåliga stolopp. Westholm må har svårt att vinna på V75, men nu har han en mycket fin häst i Gyllenberg som dessutom står med bra startspår. Hästen har imponerat storligen på slutet och vunnit med mycket krafter kvar. Känslan är att hon kan mer än hon visat och då får övriga svårt.

Avd 6

Jag fastnade till slut för Broadway Legs som spik och det baserar jag mycket på hästens senaste insats i Norge. Hästen flög då till spets och vann enkelt mot bland annat Opitergium. Hästen är kanske bäst över korta häcken, men då jag tror han tar sig förbi Vinnalt Herkule kan han sedan på fuska bort några meter och hålla hela vägen.

Avd 7

Stoeliten avslutar omgången och normalt hade True Advantage varit ett givet spikförslag. Hästen har dock haft innerspår fyra gånger innan då aldrig kunnat svara upp eller för den delen vinna loppet. Hon ska med men tillsammans mer flera.

Global Kitten har vuxit till sig mycket och var senast tvåa med Europaeliten i Norge. Hon var klar tvåa bakom Noras Bean och slog bland annat O´Grady. Nu har hon på nytt smygläge och räknas. Permance Simoni gillar jag skarpt och även om hästen inte ser mycket ut för världen så kan hon springa. Hon har en oerhört effektiv aktion och det utfärdas stormvarning från min sida här! K.L.M Prelong är sist med på lappen. Spurten hon levererade senast var av bästa märke och när hon är i den formen går ingen säker!

Spelförslag: 2016 rader / 1008 Sek

1. 3,5,7,8,9,11,12
2. 5,7,9,10
3. 6,9,10
4. 2,4,5,6,10,12
5. 7
6. 4
7. 1,8,9,10