De duggar tätt nu – Jackpottarna! Idag är det dags igen och till skillnad mot senast är det en riktigt svår omgång. Tävlingarna avgörs på Halmstad som för dagen har en finfin bana och det kommer inte att gå att skylla på vädret. Valfri balans gäller.

Avd 1

Inledningen kommer många att lösa med ett streck efter Naglo Del Nords imponerande vinst sist. Jag ser dock en stor risk att hästen kommer att få en bökig inledning, då han inte är snabb ut, och garderar.

Jag vill varna kraftigt för, den i mina ögon, mest spelvärda hästen i omgången – Alamo Boko. Hästen var rent grym sist och tränar än bättre för dagen. Barfota fram denna gången gör ytterligare effekt och han kommer definitivt att vara med och kriga om segern! Falcon Håleryd är även han given om inte Frankrikeresan satt ner hästen. Han har verkligen hittat rätt hos Untersteiner Jr och är självklar på min lapp. On Hold är bra nog att vinna från bakspåret då han är van att göra mycket jobba själv, även October Kronos får plats på min lapp då han är konstigt lågt streckad efter att ha varit favorit på slutet. Sist med går Remee La Marc som vann i norska guld från dödens sist och har fint läge!

Avd 2

Då jag vill åt de riktigt stora pengarna väljer jag att gardera omgångens största favorit i Gordonston. Hästen är bra och har bästa läget, men är skör och motstånd saknas inte!

Jag gillar Priamo Caf och han har laddats för detta loppet under en tid. Han tränar mycket bra för dagen och Untersteiner låter härligt optimistisk – given. Seven Jersey vill jag inte heller lämna utanför efter hästens imponerande lopp sist. Nu ryktas det om lättning i balansen och från bra läge ska han räknas. Sist med går Man Winner som visserligen inte vinner ihjäl sig, men har gjort fina insatser på slutet och möter enklare motstånd nu!

Avd 3

Här singlar jag Riff Kronos utan att tveka. Trots dåligt läge över kort distans så är jag övertygad om att hästen slår av samtliga över upploppet. Hästen var grymt fin i sin årsdebut och har gått framåt med loppet i kroppen – detta mina vänner är en värsting!

Avd 4

Ett långlopp följer nu och det är inget lätt lopp att lösa. Favoriten, Scarpia, står med spår 12 och ska med på lappen, men hon är ingen given vinnare i mina ögon. Två andra hästar ska med före!

Staro Inlines har jag fått fin information om. Johan gillar hästen och han kommer att vara klart bättre idag än senast. Bra läge höjer förhoppningen! Mitt stordrag är Daydream Rapida som jag vet Hans Crebas håller mycket högt. Hästen är stark som få och kan dessutom öppna ganska bra – stormvarning!

Avd 5

Här var jag länge inne på att singla Wilda Tigern Jack som jag fattat tycke för. Jag vet om hästens enorma kapacitet, men efter att han hoppade på V75 sist blev jag besviken och vågar inte lämna honom ensam innan han verkar helt på topp igen!

Jag plockar med Usain Henna som förhoppningsvis kommer att gå utan skor idag. Hästen är på intet sätt dålig med dojjor på, men mycket bättre utan och då stiger segerchansen betydligt. Spirit Real är även han självklar på lappen efter senaste loppet då han gick ruskigt som trea efter galopp. Barfota runt om igen! Sist med går lyxstrecket Alfas Fargo. Jag har jagat hästen länge och normalt ska han ha svårt på V75 från ett dåligt läge som idag. Jag vet dock att hästen aldrig varit bättre än han är nu och förberedelserna har varit perfekta inför loppet – har ni pengar över ta med honom!

Avd 6

Här sticker jag ut en aning och singlar en hysteriskt felstreckad Young Farmer! Hästen är i sitt livs form och var grymt fin som tvåa sist i finalerna.

Loppet kommer att köras i ett mycket hårt tempo då det är många som är ute efter spets. Young Farmer kommer att profitera på tempot från sitt bakspår och är en vass avslutare. Till två procent är det hästen som ska göra mig till en snuskigt rik snubbe!

Avd 7

Avslutningen är omgångens mest öppna lopp. Ingen är helt chanslös och för mig krävs sex hästar för att jag ska känna mig någorlunda trygg.

Windy Ways får förtroendet som förstastreck från sitt fina läge. Hästen var bra sist från spets och chansen att nå dit nu är stor. Barfota runt om idag gör det extra intressant. Värsta utmanaren är Geisha Sund om hittat en formtopp av sällan skådat slag. Kommer hon bara ut från sitt innerspår på tilläggsvolten får övriga hålla i sig. Jag vill varna speciellt för två hästar och de är båda från samma stall – Artemis och Aroma Grim! Båda har mycket bra form för dagen och Johan låter mycket nöjd med båda. Det krävs lite flyt på vägen, men det har Johan för dagen och jag vill inte stå utanför! Sista strecken på lappen är Uranium som varit grymt fin under hela vintern och Rina Chen Hai som kommer från en toppinsats senast!

Spelförslag: 1728 rader / 864 sek

1. 1,4,5,7,10,12
2. 1,3,7,10
3. 10
4. 4,8,12
5. 2,4,10,11
6. 10
7. 3,7,8,9,11,15