Det är jackpott som gäller i morgon och Hagmyren som håller i tillställningen. Som det ser ut är det en spelmässigt knivig omgång och det kan verkligen bli pengar här!

På grund av resa så publicerar jag tipsen redan i kväll och i en kort version. Som vanligt innebär det tipsen är lika genomarbetade som vanligt, men kortare i text.

Vädret ser ut att bli finfint med sensommarkänsla och valfri balans utlovas.

Avd 1

Här går jag emot favoriten Octopus som kommer från ett stall som jag inte tycker funkar fullt ut för dagen. Hästarna går inte lika bra som man är van vid utanför Solvalla. Octopus är dessutom en trashank som inte funkat ordentligt på mycket länge.

Jag streckar istället Kniftown Action som tar spets, Caramalla B.F som är senhård, Elit Håleryd som såg bländande ut sist, Tresor DÍnverne som kom bort från start sist och den klart bästa hästen Time Machine som dock brottas med dåligt spår.

Avd 2

Diamantstoets försök ser lite klenare ut än det brukar och då brukar de lite hårdare hästarna från tillägg hävda sig väl. Uranium var grymt bra sist och är klar förstahäst, men jag vill varna kraftigt för Nikita Broline som är stenhårt och vinner när som helst!

Avd 3

I guld väljer många att singla den tvåfaldiga Elitloppsdeltagaren Shack Is Back, men han brukar behöva många lopp innanför västen efter vila och han får dessutom inte ledningen nu vilket gör honom sårbar.

Beer Summit tror jag fångar upp storfavoriten och då bäddar det för andra. Chelsea Boko tänker jag främst på. Han var finare än på mycket länge efter skada och ska nu gå barfota! Jag betalar även för Burning Line Graal som jag rycker ser bländande ut för dagen och vinner i guld inom snar framtid!

Avd 4

Klass II är omgångens svåraste lopp och jag streckar hela nio hästar som alla har chansen.

De jag tror mest på är Lalle Young och Estreem. Båda är i toppform och har tampas mot hårda hästar på huvudstadsbanan. Hade Estreem stått med bättre läge hade jag singlar, men från spår 12 får han nöja sig med att vara rankad tvåa. Övriga på lappen är: 1,2,5,6,7,9,11.

Avd 5

I kallblodsloppet höjer sig normalt två hästar över de andra i Hallsta Lotus och Art Kjarvald. Men Hallsta Lotus var usel sist och formen är osäker medan Art Kjarvald är rejält kuskförsvagad nu så jag plockar med två till som har formen på topp.

Myllarfaks är ruskigt snabb och kan få loppet i rygg på favoriterna. I den form han befinner sig i för dagen blir jag inte förvånad om han dansar förbi samtliga på upploppet. Sist med går tuffingen Mino. Känslan är att han körs till spets och då får de övriga något att bita i!

Avd 6

Första Dubbeln kommer jag att gå kort i. Två hästar blir det och det kan te sig lite, men jag tycker dessa två har klart bäst chans och då sparar jag många streck genom att var tuff.

B.B.S Florino är snabb ut och kommer att få ett bra lopp från sitt fina läge. Sist var han tapper som knappt slagen av Premier Kronos och hästar av hans kaliber finns inte med här – toppchans! Jag släpper dock inte Eklas Superior som är i sitt livs form. Hästen är rykande snabb ut och gillar att löpa i spets. Får han fuska bort ett par hundra meter mitt i loppet blir han svår att passera på upploppet.

Avd 7

Den enda spiken i omgången slår jag ner här och det är en gammal favorit i repris – Saxo Holmsminde. Han har inte räckt hela vägen på slutet, men gjort det bra mot tuffa hästar. Nu blir det tränaren själv i jollen och barfota med jänkarvagn. Träningsrapporterna går även de i dur och från perfekt smygläge kommer hästen att profitera på ett förväntat mycket högt utgångstempo!

Spelförslag:

1. 1,6,7,10,12
2. 10,15
3. 4,5,6
4. 1,2,4,5,6,7,9,11,12
5. 6,12,13,15
6. 3,6
7. 9