Då kör vi igen. Hagmyren lockar till V75 idag med fina lopp och chans till goda pengar. Det kan se lite favoritbetonat ut vid första anblicken, men jag har haft fel förr och kommer att chansa lite…

Fina förutsättningar bjuds och valfri balans gäller.

Avd 1

Här spikar hela Svea Rike Rock Winner som varit finfin på slutet och håller toppform. Jag släpper dock inte en häst som varit helt enorm på slutet och det får kosta!

Robin Ru har alltid varit en bra häst, men sen man slängde på honom en jänkarvagn och drog skona för tre starter sedan har han blivit 50 meter bättre!!! Han har varit helt okörd i tre raka och bara stuckit ifrån sina motståndare. Jag släpper inte denne pålle, till tio procent!

Avd 2

Även här finner vi en stor favorit i, för året, obesegrade Shiraz Brodde. Båths fina häst kommer att vandra genom klasserna, men när han, som nu, startar med dåligt läge vill jag gardera. Han är ju tämligen orutinerad…

Värst mot är Robben Bob från Redéns formstall. Hästen var ok senast, men behövde loppet och ska vara bättre nu. Läget emot. Pompano har däremot fått ett förträffligt läge och är inte helt slö ut. Nu ska han testas med jänkarvagn för första gången och han är klart intressant. Skrällen är Lookh Magic so senast fick en ögonöppnare över opassande distans och kommer att vara bättre nu!

Avd 3

Mellby Viking är nästa storfavorit som inte känns helt klar. Kapacitetsmässigt hade jag spikar alla dagar i veckan, men från spår ett i volten kommer det att gå på nålar från början och galopprisken är jättestor!

Jag kommer att ta med några betydligt mer råbarkade långskubbare som inte blir lätta att tas med om favoriten bjuder på en galopp på vägen. Scouby Djob har gnuggat på fint i guld på slutet och han är mycket gynnad av distansen. Han kommer att anfalla tidigt och se till att tempot hålls uppe – farlig. Orfeus Brodde är en skör gynnare som kan allt i ljusa stunder. Hästen har varit fin hos Åke, men inte varit helt fräsch. Nu jobbar han bra och måste med. Skrällarna är Cao Dai som går barfota runt om och Långesbo Blixten som är i toppform.

Avd 4

Klass I-loppet kommer att bli rivigt och speciellt från början.

Molle C.D behöver laddas för fullt från början för att kunna hålla ut Acriter. Båda är riktigt tuffa och den av dem som kommer till spets är hästen att slå. Blir det för utdragen körningen kan det bädda för någon annan och den jag tror på mest är Charlie Palema som hoppade bort en topplacering sist på V75. Hästen är gynnad av distansen och måste med!

Avd 5

Månprinsen A.M är veckans bästa spik och min enda i omgången. Hästen är huvudet högre än övriga här och vinner loppet nio gånger av tio.

Avd 6

Här kommer det att gå undan och det är många som har täckning för ett tufft upplägg. Jag kommer att gradera och vinnaren är nog den som har mest is innanför hjälmen!

Ulm Karsk var bra sist från dödens och med framskor. Han är bäst barfota, vilket blir fallet idag, och han är min förstahäst i loppet. Queasy är nästa häst i rank och trots att han var utanför pallen sist så är det bara att glömma då han blev tempotorsk. Normalt är han tuff som en tiger och kommer att vara med på linjen. Ybanos är en rusare som vinner ”varje gång” han går barfota. Som det verkar ska han göra så nu och jag vågar inte lämna honom utanför. You Two och Captivating Ås är hästarna som kommer att profitera på ett allt för högt tempo och det är mina drag i loppet.

Avd 7

Avslutningen går inte av för hackor. Ett riktigt kanongäng gör upp om 150 000 och det är ingen lättlöst guldomgång. Pengarna räcker till tre streck, men ett par till hade inte skadat.

Jag tycker att Panne De Moteur är hästen att slå. Han är både snabb och stark vilket gör honom till en näst intill komplett häst. Loppet senast blev för tufft, men han hade vilat lite innan och ska vara bättre nu. Hard Livin fick inte till det senast, men det var banan som inte passade och han måste med här då han verkligen utvecklats på slutet. Sist med går Formula One som jag spikar om han haft spetschans, men nu rankar ner då han får anfalla bakifrån. Hästen har dock slagit liknande gäng med bakspår tidigare och hans form kan nog inte vara bättre!

Spelförslag: 1800 rader / 900 Sek

1. 5,9
2. 2,8,11,12
3. 1,6,11,14,15
4. 1,2,7
5. 12
6. 1,5,6,7,8
7. 6,10,11