Från ett regntungt söder riktar vi idag blickarna uppåt mot de norra delarna av landet och V75-omgången på Hagmyren. Det är en fin omgång med många bra lopp och jag har satt på mig fällafavoriternahatten som jag tycker passar utmärkt idag. Lyckas min taktik idag blir jag rik (och ni som tar rygg) – häng med!

Banan ser ut att bli bra även om det inte vankas något sommarväder. Viktigt att tänka på är dessutom att Hagmyrens upplopp är kort och spets är värt mycket här.

Spikarna:

Jag går ut stenhårt och singlar en häst som jag passat på en längre tid och nu tycker jag det är dags att ta betalt. Errol Boko har tagit god tid på sig, men har nu börjat betala tillbaka till sina ägare. Hästens två senaste lopp har varit mycket starka och jag tycker att både motstånd och läge är klart gynnsamma för Nurmos häst!

Jag väljer även att singla i kallblodsloppet som är mycket ojämnt, men ändå tarvar fyra streck om man inte väljer att ta ställning. Jag tycker dock att den norske gästen Fjord Jerven är en kul lösning på loppet. Hästen är i samma kull som en viss Lannem Silje och har trots det många segrar på kontot och har vid flera tillfällen utmanat henne – toppchans!

Avd 1 (2140m volt)

Spik: Errol Boko

Avd 2 (2140m auto)

I Diamantstoet är ingen chanslös och det blir omgångens dyraste lopp för min del. Jag känner mig mer eller mindre tvingad att ta med hela elva 15 hästar och den som väljer att spika den stora favoriten Debora Boko tror jag är fel ute då hon inte direkt radar upp sina segrar (3/27).

Jag vill varna för några specifikt som jag tycker är självklara val om man nu inte väljer att ta så många som jag gjort. De jag tänker på är framförallt: Alva Garbo som har fint läge och spurtade mycket vasst näst senast, Digger I.H som kan jättemycket de dagar hon går felfritt, Nikita Broline som gick ett topplopp senast efter galopp och Snow Flake Goj som sist var ute i kval till Stochampionatet och nu går ner i klass.

Övriga som får plats på lappen är: Deine Ém, Magic Broline, Monas Ragazza, Fonzan Sund, So Cute Indica och Freja Sund.

Avd 3 (1640m auto)

I Gulddivisionen väljer den stora massan att singlar Shaq Is Back. Allt snack bygger på att hästen så enkelt ska ta sig till spets, men här vill jag höja ett varningens finger!

Jag har fått till mig att både Democrat (första barfota på över ett år) och Kash´s Cantab ska köras för spets och det kommer att kosta mer än det smakar för favoriten om nu de andra inte snackar gojja. Jag vill i alla fall inte så med ett singelstreck på en favorit med mjölksyra upp till öronen och garderar. Quid Pro Quo är given emot. Han avslutade mycket vasst sist efter ett avvaktande lopp och ser ut att vara i fin form. Harry Haythrow gynnas av hårt tempo och betalar mycket bra idag, Traveling Man som normalt är bäst i spets men har toppform för dagen och avslutningsvis lyxstrecket Blended Scotch som jag älskar och hon han avsluta vassare än övriga om hon får sitt lopp.

Avd 4 (2140 auto)

I klass II-loppet har jag hittat omgångens drag i helt bortglömde Snowman. Hästen gjorde ett kanonlopp efter galopp sist och ska nu lättas i balansen. Bra smygläge och med minsta klaff smäller det.

Då mitt drag är lite osäker vågar jag inte singla. Jag tar med två starka motståndare i Lass North Star från spets och Editor Rapida med Jansson i jollen.

Avd 5 (2640m volt)

Spik: Fjord Jerven

Avd 6 (2140m auto)

Omgångens största favorit startar här i Nimbus C.D. Hästen tog sist sin första seger i sin nya regi och gjorde det på ett bra sätt från spets. Jag vill dock se att hästen inte faller tillbaka i gamla synder innan jag lämnar honom ensam till över 70 procent på strecken och garderar.

Nimbus C.D håller jag som bäst i ryggar och han har vikit ner ser otaliga gånger från spets efter att ha fått lite syn. Det ser ut som att han kommer att få öppna hårt idag och det kan bli mjuka ben till slut. Jag vill ha med Shadow Woodland och Västerbo Paymyday från stall Liljendahl. Båda har absolut toppform och är mer gynnade av medeldistans än favoriten.

Avd 7 (2140m auto)

Avslutningen är även den av det jämnare slaget och jag hade velat ha fler streck än de fyra jag har råd med, men så här går mina tankar.

Love Dancer är given då han var mycket bra sist från spets och är van vid tuffa hästar. Kommer han till spets igen är han given. Värst emot är Liberty Face som känns mycket bra i träningen för dagen. Hästen är stark och okomplicerad – given på min lapp. Skrällarna är Listas Rafiki som alltid för bra lopp och Julio De Lux som ska få ny utrustning och dessutom äntligen får en riktig kusk bakom spakarna.

Spelförslag: 1980 rader / 990 Sek

1. 9
2. 1,2,3,4,6,7,9,10,11,12,13
3. 5,6,7,8,10
4. 4,7,9
5. 14
6. 6,7,10
7. 2,3,4,8