Idag är det lite dagen före dagen lite dåligt liknat, men sista V75-omgången innan Elitloppet är alltid lite extra. Förutom att den sista direktplatsen till just Elitloppet ska fördelas så kryddas omgången med en jackpott och 44 millar till en ensam vinnare!

Det är Gävle som gäller idag och det är en av landets snabbaste banor. Det är nästan alltid kanonunderlag på banan och deras personal ska omnämnas. Idag är inget undantag och det kommer att gå fort, mycket fort!

Spikarna: Det blir ingen spik idag. Normalt kanske Tango Lavec hade varit en sund spik, men jag har ett motbud som jag bara inte kan släppa – återkommer till den hästen sen.

Avd 1 (2140m auto)

Här fimpar jag favoriten Kemas Magic då jag är övertygad om att han blir av med ledningen och riskerar att bli fast. Spets tar Shadow Woodland som ska gå barfota runt om för första gången vilket jag väntat på. Det är hästen att slå, men jag kan inte lämna två andra så tre streck blir det.

Arn Hammering tjatar jag alltid om. Hästen är enormt kapabel och mycket gynnad om det körs hårt där framme – vilket jag är övertygad om blir fallet. Sist var han grymt fin och är given. Given är också Storo Advisor Joli som växt ett par klasser hos sin nya tränare. Fint läge gynnar och jag vill inte stå utanför.

Avd 2 (2140m volt)

Här hade jag från början streckat alla och kan bara konstatera att det är ett svårlöst lopp. Plånboken håller dock inte för några helgarderingar när man kör spiklöst…

Jag håller dock M.T Insider som förstahäst då det är spetsgaranti vid felfri avgång. Sist avslutade han i överljudsfart från spets och såg fin ut – given. Vidare ska jag ha med tre jätteskrällar som jag definitivt tycker ska ha betydligt bättre vinstchans än vad strecken utger. New Moon Face är mycket kapabel, men är känslig för banunderlaget och då passar Gävle nog som hand i handske – varning! Vidare ska Prince Cobol gå barfota runt om och det är mycket gynnsamt så även han är självklar. Sist med går en ostreckad, men hyperspeedig häst i Action Launcher. Hästen är grymt vass en kort bit och jag blir inte förvånad om han dyker upp i striden med rätt resa.

Avd 3 (2140 auto)

Även Diamatstoet är ett riktigt getingbo där det krävs många streck om man inte sticker ut och singlar favoriten Trinity Zet. Hästen ska gå barfota idag, men hon kommer att gå ett tungt lopp och jag väljer att gardera.

Från framspår tar jag Erica som är enorm när hon funkar, Dimond Ofém som verkar vara i sitt livs form och Raffios som man rycker alla skorna på. Vidare vill varna kraftigt för Kicki The Dancer som åter testas barfota runt om idag. Hon gick så näst senast och det var en makalös förbättring! Sist med går I Love Champagne som nu tartar över en mer gynnsam distans.

Avd 4 (2640m auto)

Här ska förutom Tango Lavec tokskrällen Ochonga Face med på min lapp. Hästens avslutning senast efter ett strullopp men med ny balans var av bästa märke. Från spår ett kan hästen få sitt drömlopp.

Avd 5 (2140 m volt)

Isbjörnarna gör här upp om 100 000 kronor och brottas över tre volter. Jag tar med hästar från samtliga!

På start vill jag Tangen Haap som hoppade bort en seger från liknande läge sist. Nu får hästen en annan balans och stallet är mycket uppåt. Även Åsakjappen är given på min lapp. Hästen har suttit fast med mycket krafter kvar på slutet och turen måste vända snart. På första tilläggsvolten ska favoriten Miino med . Hästen gynnas mycket av att köras med körspö och blir han inte fast kommer han att prestera bra. Även Elvdin får ett streck. Hästen har stabiliserats mycket på slutet och är alltid farlig på speed. Sist med går de båda rutinerade hästarna som startat med dubbla tillägg. Flex och Hulte Magnus. Flex har hittat rätt i sin nya regi och Hulte Magnus ska eventuellt starta barfota vilket är mycket intressant.

Avd 6
(1609m Auto)

Detta loppet är verkligen dagens höjdpunkt. En handfull ekipage slåss om den sista direktplatsen till årets Elitlopp och jag räknar med att det kommer att bli ett lopp att minnas.

Jag tar med två hästar och sticker ut en del med dessa. Först ska Creatine, Berghs nya reklampelare med. Hästen har köpts till Sverige för att vara med i loppen som Elitloppet och efter den dåliga debuten för Bergh kommer det att vara annorlunda idag. Bergh kommer att slita skorna och har slipat hästen till perfektion i jobben. Är han så bra som jag tror vinner han idag. Då det är jackpott vill jag dock ha med med nya favorit i Papagayo E. Hästen är grymt charmig och verkar ha det mesta en blivande världsstjärna ska ha. Idag blir det barfota runt om och stallet låter så härligt hemlighetsfulla – varning!

Avd 7 (2140m auto)

Här var jag länge inne på att singla Rocket Zet som dagen till ära ska gå barfota runt om. Hästen är 30 meter vassare med den balansen och ska ha kanonchans idag. Jag är dock lite orolig att han kan bli fast invändigt och då vill jag ha med en till som skräller härligt om det vill sig väl.

Hästen jag tänker på är Stein Dayligt som nu är tillbaka i strålande slag efter ett tungt fjolår. Idag kör man barfota bak och jag har på känn att vi kommer att få se något extra från den kanten idag!

Spelförslag: 3456 rader / 1728 sek

1. 4,5,10
2. 1,3,4,9
3. 5,7,8,1,0,11,13
4. 1,5
5. 2,3,6,12,14,15
6. 5,6
7. 1,10