Efter två raka V75:or satta, blev det i Onsdags ett magplask, och nu står jag åter med båda fötterna på jorden efter att ett tag svävat på moln. Det positiva att ta med sig är dock att det vankas jackpott och jag har några roliga drag att bjuda på, drag som kommer att betala sig många gånger om vid träff!

Förutsättningarna idag är gyllene och och det bjuds på bra lopp med bland annat finalerna i korta E3 för både hingstar och ston.

Spikarna:

Jag lyckades föga med tre spikar sist så jag gör om och nu rätt med bara en idag. Jag singlar i sista avdelningen och det är den oerhört tuffa hästen Mc Steamy som får förtroendet. Hästen går med skor idag och det är flera som ojar sig över det, men det gjorde han sist vid enkel vinst också, det står bra fel i programmet. Så ingen fara på taket och det är bra till att skyffla in Mc Steamy på lappen och sitta lugn – trots skor på!

Avd 1
(2640m volt)

Här startar en stor favorit i El Cantante som sist gjorde det strålande som tvåa efter stor galopp i inledningen. Jag är dock tveksam då hästen inte kan öppna och risken för att han blir fast är stor vilket gör honom till en sårbar favorit och jag streckar på.

Stormvarning utfärdar jag för fine Ochongo Face som för andra gången i livet ska köras barfota. När hästen testades på den balansen senast avslutade han lysande och blev tvåa på en fin tid – helt bortglömd idag! Även fine Tom Sisu är konstigt lågt streckad idag. Hästen som vunnit hälften av sina lopp i år bör har finfin chans i detta gänget och är given på min lapp. Från bakspår startar fine M.T Joinville som ännu inte vet hur det är att förlora. Tre segrar av tre möjliga inger respekt och han måste med. Två andra rensare som jag bjuder plats på mitt system för är Chipen Boy och Moonshine All Over. Trista lägen på båda, men de är inte dåliga och jag ser startspåren som klart oddshöjande!

Avd 2 (1640m auto)

I E3-finalen för herrarna väljer det stora spelkollektivet att hålla Poet Broline i handen efter hästens framfart för Untersteiner i sommar. Jag kan inte klandra dem, men idag ska han få bekänna färg då Walmann sliter dojjorna för första gången på finfine Heavy Sound. Som lök på laxen blir det även jänkarvagn och favoriten kommer att bli ordentligt synad var så säkra gott folk!

Avd 3 (2140m auto)

I Guld nöjer jag mig med tre hästar. En trolig och två roliga, jag dumpar favoriten helt då jag tror han behöver fler lopp i kroppen innan han är mogen att vinna i högsta klassen.

Västerbo Fantast
ska äntligen gå barfota runt om, en balans han vann Breeders Crown på i höstas. Hästen är på intet sätt dålig med dojjor, men han är sju resor bättre utan och är förstahäst för min del. De två roliga strecken är Hard Livin från ett perfekt förstaspår och Thai Broadway som gör tredje starten för Goop och han är mycket nöjd med sin häst!

Avd 4 (1640m auto)

I stonas E3-final är det betydligt jämnare än i herrarna. Jag känner mig tvingad att ta hela sju streck och jag tror på skräll här.

De som kanske inte är så roliga, men ändå givna är Princess Face och Tough Cookie som båda är lugnt tagna för att vara som bäst idag – givna på min lapp. Den som är klart roligast är den fina racerbilen Spoil Me som man rycker dojjorna på för första gången idag. Trots bakspåret tror jag hästen kommer att vara med på målfotot. Jag kommer även att ta med två skrällar som imponerade på mig i sina respektive försök. Startsnabba Cerveza var mycket fin på ny balans liksom Ninepoints Gaagaa som gjorde ett mycket starkt lopp i spåren. Med går även Salma Silvio som Malmqvist är mycket nöjd med samt Facile Boko som kan avsluta ruskigt snabbt i rätt ryggar.

Avd 5 (2140m auto)

Även Klass I är ett getingbo där det krävs många streck. Min plånbok håller dock bara för fyra och jag resonerar såhär.

Den av Only One Winner och Emil Tuffing som kommer till spets är hästen att slå. Båda är mycket startsnabba och det blir en rykande inledning. Bakom är det jämnare och de jag har fastnat för är Viggo Laday från perfekt spår och optimal balans liksom Västerbo Arthur som jag fått fin info på från stall Bergh – barfota runt om för första gången någonsin!

Avd 6 (2140m auto)

I första dubbeln går jag kort och nöjer mig med två streck. Jag tycker Time Machine och Allaballakaitoz är givna och det är även de som gör upp om spets inledningsvis.

Båda går utan skor idag och det är plus på båda som i sina senaste starter gått med skor.

Avd 7 (2140m volt)

Spik: Mc Steamy

Spelförslag: 2016 rader / 1008 sek

1. 1,5,7,8,11,12
2. 2,3
3. 1,6,8
4. 4,5,7,8,9,11,12
5. 1,4,6,8
6. 4,5
7. 7