Ett blött Gävle anordnar V75-jackpot i dag. Regnet har öst ner i natt och frågan är hur mycket mer regn banan tål. Min erfarenhet är att det kan bli lite tungt framåt eftermiddagen och det kan skapa lite bryderier för de som har lite bankänsliga hästar.

I skrivande stund gäller valfri balans och så blir det säkert hela dagen, men som sagt, det kan bli tungt värre när banan är uppkörd lagom till V75:s avgörande…

Avd 1

Inledningen ser ut att blir av det rivigare slaget med två startsnabba spetshästar från de bästa lägena.

I min värd är det fördel Chapeau som är av det betydligt tuffare slaget än Rico Follo. Det kan dock bli så att båda tar stryk av en för hård öppning och jag garderar. By Air slipper nu Solvalla, som verkar vara lite av en mardrömsbana för hästen. Formen är god och Bergh är nöjd – given! Skrällarna är O.U Glide som nu ska gå barfota, Lotus Elan som jag tycker såg mycket fin ut sist, Rocky Race med lopp i kroppen och Lord Rocket som avslutade mycket vasst sist och nu ska gå med samma balans!

Avd 2

Ett stolopp över två volter följer som lopp två. Det är ett mycket jämnt lopp och jag väljer att ta fem hästar – tre på start och två på tillägg.

Bästa hästen är helt klart Blended Bellouet som dock kan hamna illa på det från sitt springspår då hon inte är speciellt snabb ut eller van vid startmetoden. Jag tror mer på Oops Trot som inte haft turen på sin sida på slutet, men nu har en fin uppgift på pappret. Stirling Allstar är även hon given efter sin fina insats sist. Då var hon tvåa från dödens trots dåliga träningsförhållanden och övertygade. Skrällarna är Love Legs som vann lätt sist och Shockwave som har perfekt läge och är kapabel.

Avd 3

Jag tycker det är läge att gardera favoriten Amaru Boko denna gången då både startspår och distans kan ställa till det. Hästen är för mig en sprinter och över 3000 meter måste han garderas.

Jag varnade för Labero Broline sist och höll på att få rätt då han avslutade fruktansvärt bra från hopplöst läge. Nu är distansen gynnsam och i den härliga form han är för dagen måste han med! Winning Love är den som är bäst över lång distans, men då han återkommer efter vila rankas han ner. Funkar han fullt ut blir han dock farlig. Gulddebutanten Montgomery Gel är även han given för dagen. Han är i sitt livs form och kan skrälla liksom Francais Du Gull som har perfekt läge och vass på speed.

Avd 4

Första spiken slår jag ner här och det är den mycket lovande Tintin som får mitt förtroende. Björn Goops häst är anmäld barfota runt om och det gör mycket på denna hästen som jag tror vinner loppet fram och baklänges.

Avd 5

Kallbloden startar även de över två volter och i startlistan kan vi se flera av de verkliga kanonerna. Jag tror dock att tre hästar räcker gott och då är exempelvis inte Hallsta Lotus en av dem.

Stamping är given då han varit igång länge och är i fin form. Hans kusk är dock inte att lita på trots att han har fint facit med Stamping. Jag vill varna kraftigt för den norska gästen Rokne Eld som mött tuffa hästar på slutet, ska lätta i balansen, gynnas av körspö och satt fast med mycket krafter kvar i sin senaste start. Sist med går Faksen J.r som har ett lopp i kroppen och nu ska gå barfota runt om. Han är mycket vass utan skor träffar han från sitt springspår kan det bli hur bra som helst.

Avd 6

Första dubbeln är inte helt lättlöst och till slut fick det bli fyra streck på min lapp.

Bästa hästen är R.K Princess, men hon har även sämsta startspåret. Dock är hon bäst bakifrån och får hon hjälp med ryggar på slutvarvet är hon bra nog att vinna ändå – barfota igen. Tricky Track är även han given. Hästen är osäker i starten, men stark som en björn och tränar bra för dagen. Finish Future går inte att släppa i sin nuvarande form. Hästen har på slutet visat sig gå bra även bakifrån och trots spåret ska han räknas. Skrällen är Mr. Miles som kommer med två raka segrar. Sist vann han lätt från rygg ledaren och det är bra läge för repris här!

Avd 7

Jag avslutar med en tuff spik och även denna gången körs den av Björn Goop. Rooibos tycker jag har en mycket lämplig uppgift framför sig här. Distansen gynnar hästen mycket och han blir bättre och bättre för varje start han får innanför västen. Sist blev han tempotorsk, men avslutade i fin stil och var inte långt efter vinnaren i mål – Bra chans nu!

Spelförslag: 1800 rader / 900 sek

1. 2,5,6,9,10,11
2. 1,6,8,10
3. 1,5,7,8,12
4. 4
5. 3,11,15
6. 1,4,10,12
7. 10