Då var det dags igen – Jackpott och ny chans till ett framtida liv med bara rysk kaviar och champagne! Idag är det Gävle som huserar tävlingarna och jag har spänt bågen rejält – REJÄLT! Taktiken som jag fnulat på hela veckan baseras på en tuff spik och mantrat att alla stora favoriter ska fällas!

Banan ser ut att bli fin trots alla olyckskorpars kraxande i veckan om dåliga förutsättningar. Banan bedoms som lite tung, men det är utan problem för den som vill köra utan skor!

Avd 1

Stoeliten domineras av Daniel Redén som har två toppston i listan. Miss Sue V som är stor favorit och Bostonz Credit som lovade mycket i sina få sverigestarter i fjol. Jag tar med båda, men garderar då det årsdebut som gäller!

De två som jag tycker är mycket intressanta idag är Caramella B.F och Aloe Vera. Båda ska gå med optimal balans och är i full tävlingsform till skillnad mot Redéns båda djur. Caramella B.F ska köras offensivt i dödens och det har hon visat sig tåla bra, medan man från stall Westerholm är mycket nöjda med Aloe Vera som gick mycket bra mot hingstarna sist – varning!

Avd 2

Här finner vi omgångens klart svåraste lopp. Det kryllar av talangfulla hästar och ingen känns helt borta när dammsugit loppet. Jag tar med med 10 hästar och väljer att lämna favoriten utanför!

Hästen jag tycker har bästa kapaciteten, och som imponerade storligen på mig sist, Blue Star Champion. Stig H:s pålle såg makalöst fin ut och hade han haft ett bra startspår här hade jag chansspikat! Vidare måste nästa häst med uselt läge med – Te Freddo Knick från stall Bergh. Hästen lovar mycket och tränaren är mycket nöjd med allt utom startspåret – barfota bak idag är mycket intressant. Två hästar som jag tycker är givna för er som kanske inte tar så många i loppet är Manhattan Club som jag vet att stallet förväntar sig mycket av och Crane som är en kämpe bästa klass – båda är givna. Övriga som går med är Legoholm Zon som är på gång, Dimond Ofém som är blixtrande snabb ut, Bretagne Hornline som tränare Svensson i fjol höjde till skyarna, Razor Kronos som börjat vakna till, Comte Du Pommeau med två raka och Tomai Winner som är en avslutare av rang!

Avd 3

Här garderar jag Digital Ink som nu äntligen möter en häst som vill slå honom – Amaru Boko! På slutet har loppen skänkts till ”Inken”, men nu låter Bergh lurig och det blir barfota runt om på Amaru! Taktiken överlåter jag till Bergh och det är helt klart värt att ta två streck här!

Avd 4

Silverloppet ser ut att kunna blir riktigt kul och det är många som tycker sig ha häst att köra offensivt med. Det gynnar mina två streck som är starka och i mycket bra form för dagen.

Jag var dock länge inne på att singla här då jag fått toppinfo från min finske travkontakt om Costatantisoldi. Hästen må vara tio år, men eftersom han inte kan räkna verkar han trå sig vara fem! Han har aldrig sett finare ut och har imponerat storligen i Finland på slutet. Tränaren kommer bara till Sverige när det är vässat och jag tror han har toppchans! Jag fegar dock lite pga spåret och tar även med Västerbo Highflyer som Redén säger nu är i full form och från perfekt läge är han given!

Avd 5

Här slår jag ner omgångens enda spik och det är en tuff sådan, men för den delen inte en chansning!

Närby Kalabalik har jag jagat länge och inte fått den utdelning som jag tänkt. Hästen har dock inte kunnat köras med optimal balans på länge och det är ett stort minus. Nu ska han dock köras barfota och har dragit ett perfekt startspår – håll i hatten för hästen vinner detta utan galopp!

Avd 6

Första dubbelloppet är knivigt om man inte väljer, som flockspelarna, och spikar favoriten Ready For More. Jag kan hålla med om att hästen är bra, men han möter helt andra hästar idag och ska nu gå med öppet huvudlag vilket jag tycker är klart sämre än helstängt.

Leif är given. Hoppade med fel balans sist och nu återgår man till det vanliga och körs för spets. Figaros Dream väntar jag på för detta är en riktig häst. Bra läge nu och är ostreckad nu! Usain Henna är även han självklar i nuvarande form. Väljer man barfota stiger chanserna ytterligare. Från bakspår tar jag med Mr Jäger som satt fast med allt kvar sist, Västerbo Carrera som briljerade sist samt mitt miljondrag i omgången: Jethro Tull! Jag har fått till mig att Bergh gillar hästen skarpt, men att han inte fått till honom som han velat. Nu är han tydligen där han ska vara enligt stallet och barfota runt om gör många många meter på hästen – Stormvarning!

Avd 7

Avslutningen löser jag med tre hästar och det tror jag räcker.

Certification är mitt förstastreck. Hästen har viss spetschans och får dessutom Erik i jollen nu. Stark och rejäl! Mina två andra är kanske mer otippade, men väl så bra. Mercury Broline fick ett mycket trist lopp sist, men höll kanon efter en våldsam öppning till spets – toppform! Även Finish Future är ett måste för den som har koll på historiken. Han har varit grymt fin på slutet och sist satt han fast med mycket krafter kvar efter invändig resa – barfota runt om!

Spelförslag: 3360 rader / 1680 sek

1. 1,2,5,7
2. 2,3,4,5,6,8,9,10,11,12
3. 2,7
4. 2,11
5. 1
6. 2,3,4,5,9,10,12
7. 4,7,8