Så var det bra en plats kvar till nästa veckas stora fartfest på Solvalla. 15 av 16 platser är fyllda till årets Elitlopp och det ser verkligen öppet ut i år! Idag får vinnaren av Gulddivisionen sista biljetten och räkna med att det kommer att köras från många händer…

Väder och vind är på topp och det känns som att spelformen börjar närma sig. Jag spikar två hästar som jag fått extra fin info på och håller det så blir det fina pengar för den som tar rygg!

Avd 1

Här tycker jag att det står fina gäddor i vassen och bara lurar. Alla pratar Molle C.D och Food Money, men jag tycker det finns bättre spel att hämta.

Narold Vox har jag tjatat om länge och inte fått speciellt bra betalt. Nu är det dock dags så hästen toppats ordentligt i veckan. Barfota och stängt huvudlag kommer att göra susen på denna lite tröge herre! Vidare kommer Vendi att köras med optimal balans vilket inte varit fallet på slutet. Nu kör de som vanligt vad tygen håller och det kommer att gå undan – given! Burning Line Graal är nästa häst som ger fint utdelning vid vinst. Hästen var som bäst vid denna tiden förra året då han vann V75 finalerna från döden! Nato Dream släpper jag inte och han blir sist med på lappen!

Avd 2

Efter Guld så är det nog klass II-loppet som det pratats mest om inför tävlingarna. Nurmos obesegrade topphäst Coldtown mot nya stjärnskottet Jeppas Maxi – båda ska med, men jag tar även en tredje…

Mest intressant är trots allt Coldtown som nu ska köras barfota och med helstängt huvudlag. Faller det väl ut så är han nog trots allt överlägsen. Risk finns att det kan strula från innerspåret och då är loppet helt öppen. Den som jag tror kan utmana favoriterna är Leif som alltid varit lovande, men senast i ny regi såg helt lysande ut på ny balans. Samma nu och kör de för fort i spets vill jag inte vara utan en Leif!

Avd 3

Kallbloden startar fördelade på tre volter och jag har med hästar från alla tre!

Bästa hästen är Mino som jag tycker ser ut som en kanon. Hög segerprocent och kommer från en seger med ett halvt upplopp – given. Favoriten Pliggfaxen må ha gått en bra tid sist, men det var i rygg på Faxen J.R så dra inte för stora växlar på just det. Hästen är dock bra och given på min lapp. Skrällarna är Valle Jerven med Goop och Järby Harry med lopp i kroppen!

Avd 4

Här spikar jag Vässterbo Paymyday som Reijo är mycket nöjd med för dagen. Hästen vinner inte ihjäl sig, men gör alltid bra lopp. Denna gången möter han lättare hästar än på länge och från ett fint läge tycker jag att det är ett bra spikförslag!

Avd 5

Stoloppet som följer här är omgångens klart svåraste. Storfavoriten Britt Palema tycker jag dock missgynnas av distansen och en gardering är ett måste!

Sanna Vint är ett kul drag. Hästen är snabb ut och har fin form – vinner med klaff? Engla Håleryd tycker jag är omgångens mest understreckade häst. Hon är stark som en björn och älskar distansen till skillnad från i stort sätt alla andra. Hon är inte helt lättkörd, men håller hon sig på benen blir hon mycket svår att stå emot. Qvintette går ner i klass och räknas, Sanna Sherona full form, Bear Whith Me om hon går barfota, Lina Liv med smygare och Working On a Dream på speed!

Avd 6

I guld tar jag tjuren vid hornen och singlar Kadett C.D som Bergh vill ha med i Elitloppet. Han har toppat hårt inför uppgiften och kommer att köra hästen barfota runt om för första gången på mycket länge. Jag bygger mitt spel på att värsta motståndaren i On Track Piraten, blir av med ledningen och då tycker jag att Kadetten bör vinna om han är så bra som Bergh påstår!

Avd 7

Avslutningen löser jag med tre streck. Jag chansar bort Nurmos storfavorit som är för grön i dessa sammanhang.

Bästa hästen är Rocket Zet, men han riskerar att bli fast invändigt. Jag vågar dock inte ta bort honom då han vinner om han kommer ut! Vidare tycker jag att Costatantisoldi är given efter sin mycket imponerande seger sist han startade. Kortlopp nu, men det har han visat sig klara – bonus med Goop! Skrällen är Kniftown Action som är helt bortglömd. Hästen är toppform och är ruggig ut. Får han loppet vill inte jag stå utanför!

Spelförslag: 1620 rader / 810 sek

1. 1,5,6,9,10
2. 1,5,12
3. 1,5,8,15
4. 3
5. 3,4,5,6,9,11,13,14,15
6. 7
7. 1,8,10