Hej vänner! Idag är det den första riktiga utmaningen vad gäller kylans påverkan på banunderlaget. Det har varit kallt i Gävle i natt och det ser ut att förbli under nollan hela dagen. Det gör att jag och banmästaren är tveksam till vissa hästars möjlighet att gå barfota runt om. Känslan är att det kommer att krävas minst skor bak. För den som har möjligheten så vänta slå länge som möjligt med inlämningen för att vara helt säker!

Det många större favoriter idag och risken finns för låg utdelning. Jag kämpar dock för de stora pengarna och har en del info om fler roliga motbud!

Avd 1

Ett jämnt och spelmässigt ganska klurigt lopp där favoriten Verymuchkiss Karsk inge kommer att få mitt förtroende. Hans fina debut för Norman var träning han hade kvar i kroppen från Åke, nu tror jag den fördelen ebbat ut och den annats så svåra hästen kommer inge att vinna här!

Bolt Boko däremot står med kanonläge och har tränat som en demon i veckan. Minsta klaff och hans speed blir avgörande. Elit Sund är även han i full form för dagen. Hästen har varit i en lång svacka, men har i sina två senaste lopp varit som i fornstora dagar – given! Thats My Pal gillar höst och vinter och ska räknas precis som Monas Gagazza som jag tycker är loppets luring. Hon är stark och rejäl på alla sätt.

Avd 2

Här finner vi nästa favorit som jag tycker hänger löst – Julio De Lux. Hästen är allt annat än en sköntravare och dessutom osäker. Högkapabel är han dock och felfri räkans han, men garderas på min lapp!

Quater Of An Hour tycker jag är det givna motbudet. Hästen spurtade ruskigt bakom Big Bill Bac sist och såg mycket fin ut. Även gången innan var hästen bra och är i toppform. Sundbys Keynote får vill jag vana extra för då han är från min hemmabanan och jag har bra koll på honom. Hästen är seg, men stark som hembränt. Körs det bara något för snabbt i front så kommer den långtklivande hästen att gynnas kraftigt. Pacific Hurricane är vass och går med, liksom Jennie Lovecroft och Mr Concept.

Avd 3

I guld är Maharajah jättelämpa och det är ju inte så lustigt efter den fina årsdebuten senast. Jag tar dock risken att få stå med dumstrut resten av helgen och garderar. Jag refererar till hästen historiskt mediokra säsongsinledningar och hans behov till många lopp innanför västen innan han brukar funka fullt ut.

Winning Love vill jag varna extra för. Hästen älskar distansen och fick senast en riktig ögonöppnare i sin gulddebut. Nu har han fått upp farten ordentligt och hans styrka i kombination med speed blir obehaglig för övriga här. Perfectly Enough har jag fått från stallet som ”aldrig känts så fin som nu” och är given liksom Haraldinho som satt fast med rubbet sist.

Avd 4

Här spikar jag Månprinsen A.M som har en enorm kapacitet och nu slipper möte de värsta i klassen. Visst han har vilat, men enligt uppgift så har Melander slipat väl på sin diamant och siktat på loppet en tid. Jag tycker det är klasskillnad och spikar!

Avd 5

I treåringsloppet finner vi ännu en storfavorit som det finns frågetecken kring den svenska debutrekordhållaren Maverick Man. Han gör nu debut för Båth och har med andra ord bytt miljö med allt vad det innebär – läge för gardering på denna orutinerade talang.

Stormvarning vill jag utförda för Nikita Broline trots att hon står svårt till från sitt tillägg. Hästen är mycket mer rutinerad än merparten av de övriga och i loppet senast var hon grymt bra efter en stentuff resa. Hon har varit tvåa efter Amazon Am tidigare och jag blir inte förvånad om hon bara rundar övriga här! Den jag vill varna näst mest för är Pledge Allegiance som ser ut att vara ett riktigt fartvidunder. Hon är inte het att lita på, men verkar kunna springa hur fort som helst – felfri blir hon farlig. Diego M. Boko ska jag ha med speciellt om det bli lite knivig bana. Hästen är visat prov på härlig styrka och går bra med skor. Pineapple Boy står med ett snävt spår, men är även han talangfull och betydligt mer rutinerad än favoriten. Felfri ska han ha bra chans. Regnoir Bi såg fin ut som fastlåst sist. Han klättrade i ryggar med alla krafterna kvar. Även Let´s Dance D.E är given då det är frågan om en mycket snabb häst som haft mycket otur under året.

Avd 6

I första dubbelavdelningen kommer jag att spika, men eftersom jag utgår från att det kommer att krävas någon form av skoning idag så blir det inte Robin Ru som jag varit inne på hela veckan utan Chapeau istället! Chapeau är det givna budet då Robin Ru inte går ett steg med dojjor på. Stig H:s häst är härdad i årgångseliten och kommer nu att få ett fint lopp då det kommer att köras hårt från många händer inledningsvis.

Avd 7

Avslutningen löser jag på fyra streck och det är vad pengarna räcker till. För den som har råd så skulle jag dock rekommendera några till!

Mellby Amiral är det självklara förstastrecket efter sin enorma uppvisning sist. Hästen är kapabel, men mycket ojämn vilket gör att han inte får stå ensam på min lapp. Hästen har tidigare haft korta formtoppar, men sedan snabbt fallit tillbaka i osäkerhet. Jag kommer att gardera med Dellvann som har spetsläge och är mycket svårslagen därifrån, Kimbee Star som var ruskig från dödens sist och jätteskrällen Tell Mi No Lies som är mycket bättre än raden visar!

Spelförslag: 2688 rader / 1344 sek

1. 1,3,5,9
2. 3,4,5,6,7,10
3. 2,5,7,9
4. 4
5. 2,4,6,8,10,15,15
6. 5
7. 3,4,9,12