Fint vårväder möter oss i Karlstad dagen till ära och det känns som en bra dag att vinna stora pengar helt enkelt. Jag har nött dagens omgång utan och innan och kommer att lösa den med en spik i var enda och skrällarna i mitten!

Inga vinklade vingar eller extra innerspår utan vanligt trav med valfri balans!

Avd 1

Jag inleder med omgångens bästa spik. Visst, det är inte kul att åka i första, men Oolong från fint spår ska svårligen förlora här. Hultmans fina häst är snabb ut och dessutom den klart bästa ryggen för övriga som inte är några direkta vinnare!

Avd 2

Här sticker två hästar ut och det är Archangle Face med två raka dödenvinster i raden samt Sensational Dream som imponerade storligen på valla i vintras. Det finns dock frågetecken för båda så gardering gäller!

Archangle Face må ha travat felfritt i sina två senaste lopp, en är ingen enkel herre och gillar inte bakspåret, galopprisken är stor. För Sensational Dream så har återkommer han efter två månaders vila och då det är en mycket stor herre kan det behövas lopp i kroppen för att orka med sig själv. Jag streckar vidare och först med är On Track Piraya som är ett löfte inför framtiden. Hästen orkade dock inte sist, men det fans orsaker till det och han ska var bättre nu. Snabb ut och tränar bra. Vidare är Appetizer given på min lapp. Hästen har imponerat i två raka på barfotabalans – samma nu och det kan bli en obehaglig överraskning för de andra. Under Sund känns även han given. Hästen kom bort sist, men hade innan det visat att han kan göra mycket jobb själv. Miljondraget är Mårten Marje som idag ska testat barfota runt om för första gången. Hästen är inte dålig i grunden och det känns mycket intressant med denna ändring!

Avd 3

I guld saknas den riktiga stjärnan och loppet ger inga direkta Elitloppsskänslor direkt. Jag tar med fem hästar då favoriten Dileva Käll ser ut att få dödens.

Dileva Käll är den klart bästa hästen, men när Bath Launcher står invändigt kan jag inte se annat än att hon kommer att få gå utvändigt, vilket gör henne sårbar. Båda hästarna ska med, men kör de för fort från början så bjuder de in övriga så jag tar även med: Kaffir Face som har toppform för dagen och Fancais Du Gull som såg fin ut sist som fastlåst i kall rygg.

Avd 4

Kallblodsloppet håller bra klass även om de bästa saknas. Jag streckar hästar från alla tre volter, men tror absolut mest på en skräll på start.

Eng Stegg står denna gången med fina förutsättningar då han är startsnabb och dessutom får en viss Örjan Khilström i jollen. Hästen kommer från en fin andraplats och står denna gången bättre in i loppet – kul idé! Vidare är Järvsö Elviz gjuten även om han rapporterats lite krasslig i veckan. Hästen är en segerstaplade som naturligtvis inte kommer att starta om han är sjuk! Cali Maks tycker jag är bästa hästen, men dubbla tillägg är inte optimalt. Hästen har dock sällskap av en stark gynnare i Nordvanja och hjälper de varandra med tempot under sista varvet kan båda dyka upp på linjen. Sist med går Lome Hero som gynnas av körspö och är spurtstark.

Avd 5

Även stoloppet avgörs över tre volter och här finner vi dagens största favorit i Blended Bellouet. Hästen är gynnad av den långa distansen, men absolut inte av voltstart. Jag vågar inte lämna henne ensam med risken att hon hoppar bort sig direkt utan garderar!

Baroness Boko tycket jag var fin i sin debut för Anders Svanstedt sist och hon är given på lappen. Dock är voltstart även här ett minus och galopprisk föreligger. Från dubbla tillägg vill jag ha med Braås Palema som sist gjorde ett topplopp i stoeliten från dödens. Hästen har en ruggig avslutning när hon är i dagens form och hon kan hinna fram trots spåret. Vidare tar jag med What a Supergirl som älskar läget med spår ett och Global Nursery som är helt bortglömd.

Avd 6

Första dubbeln är ett rivigt lopp där det kommer att gå fort direkt från början. Jag var från början inne på att spika R.K Princess, men då hon denna gången ska gå med bakspår vågar jag inte och det blev till slut fem streck.

Offshore Man är konstigt bortglömd denna gången. Hästen som så sent som i höstas var i Derbyfinal borde vara mer påpassad än vad om är fallet nu. Viss spetschans har han och han är given liksom Persos Amarula som var bra trots strulig resa sist. Fuzz kommer att bli stallskriket under dagen då han ska testas barfota runt om för första gången. Att han dessutom är i sitt livs form gör ju inte saken värre! Mitt drag är dock Mill Sienna som är helt bortglömd denna gång. Hästen har sett bländande ut på slutet och måste med på alla seriösa system!

Avd 7

Jag avslutar som jag började och spikar en riktig skjutare i Pike River. Hästen har inte vunnit än i år, men såg smidigare ut än på länge sist även om han blev lite för het i spets. Han är bäst i ryggar om ni frågar mig och jag spikar utan prut!

Spelförslag: 3000 rader / 1500 sek

1. 3
2. 1,4,5,8,12
3. 3,4,5,10
4. 1,3,6,10,11
5. 1,3,4,8,13
6. 2,3,5,6,7
7. 6