Glad påsk alla läsare och välkomna en späckad travhelg. Mönstret är brutet och under denna långhelg körs det V75 fredag och söndag!

Dagens tips skrivs från bilen på väg till släkten så det blir lite annorlunda arbetsmiljö för min del. Det vankas dock fint väder och valfri balans gäller.

Spikar:

Idag kommer jag att syna flera av favoriterna och nöjer mig således för en spik. Den jag väljer att hålla i handen idag är en häst som visade elitkvaliteter förra säsongen och nu har lopp i kroppen – Charrua Forlan!

Sundbergs fina häst har dragit ett kanonspår och kommer att gå med optimal balans idag. Hästen är, till skillnad mot många övriga i loppet, både stark och snabb vilket brukar vara helt avgörande när det är jämna lopp. Jag tror han tar spets, men skulle han snuvas på den positionen är han bra nog att vinna från dödens!

Avd 1

Här kommer ett av landets bästa ston ut för första gången för året – D óne! Hästen har dock svåra förutsättningar med ett spår långt ut på vingen och brukar dessutom behöva lopp i kroppen innan hon vinner efter vila. Förra året tog det fyra stater innan hon vann och jag tycker hon måste garderas.

Motstånd saknas inte och jag måste streck är Radysin America som har laddats för detta loppet och nu går från träningsbalans till barfota runt om. Även Blue Martini Ås är given på min lapp. Hästen är en ryslig avslutare och ser ut att kunna få ett perfekt lopp från ett perfekt läge. Sist med tar jag Rondine Dámore som jag tycker har visat mycket hög kapacitet och håller på att växa in med klassen!

Avd 2

Omgångens största favorit finner vi här i Stig H:s Edge Boko som vunnit tre av sina fyra stater i livet. Jag är dock skeptisk mot att så orutinerade hästar blir jättefavoriter och en gardering är given.

En häst att se upp med är Super Bull som verkligen vaknat till när man börjat köra honom utan skor. Näst senast gjorde han ett strongt lopp i dödens och höll bra och senast följde han upp den insatsen med en övertygande spetsvinst – pass upp! Från bakspår tar jag med Officer C.D som är märkligt bortglömd här, intressante King City som stall Walmann är mycket nöja med för dagen och Carabinieri som kommer från formstallet Peter Untersteiner.

Avd 3

Diamantstoets försök följer näst och det är i mina ögon omgångens svåraste lopp. Jag har streckat på till bläcket tog slut och det stannade till slut på åtta streck.

Min förstahäst är tokspeediga Tamali Winner från stall Walmann. Hästen kan inte göra nått jobb själv, men har en mycket vass kortspeed och från ett perfekt läge är hon given. En bortglömd häst som jag vill varna extra för är Twilight Eyes som kommer från en bländande årsdebut senast. Hästen såg bättre ut än någonsin och gör hon om den insatsen får övriga hålla i sig. Även Filippa Hall kommer med en fin insats i bagaget. Hästen vann lätt senast och ser ut att ha hämtat sig väl efter sjukdom. Vidare går Elita M.I med från perfekt läge, Siri Look i toppform, Queen Snowball som är stark som en oxe, Easy To Win om hon kommer ner i banan samt Loke Chibabba som kan mycket i ljusa stunder.

Avd 4

Näst följer ett fint lärlingslopp som det ser ut att kunna gå fort i från början. Jag tycker fyra hästar sticker ut och tar dessa i enkelhetens namn.

Arn Hammering gillar jag skarpt och han har fått ett fint läge denna gången. Han är obesegrad med aktuell kusk och ska räknas med fin chans. Även Tokio Hotel Hall är given på min lapp efter förra insatsen som var magnifik. Hästen hoppade bort sig i början, men gick ruskigt efteråt som tvåa och har det loppet inte satt ner hästen är han med på linjen. Exclusive Zon vinner när som helst och utvecklas i rätt riktning hela tiden. Hästen har levererat fina avslutningar i samtliga starter på slutet och snart sitter vinsten där. Sist med går kapable Snoopy D.K som, efter många lopp i monté, sist gjorde comeback i sulky och det med besked. Han var fin tvåa efter en för bra motståndare och barfota runt om idag ska han räknas tidigt.

Avd 5

I kallblodsloppet var jag länge inne på att spika Närby Kallabalik som jag tycker bara blir bättre och bättre. Hästen möter dock ett par motståndare som är på väg uppåt i karriären de med så till slut blev det gardering.

Jag valde dock att att plocka bort favoriten Bellfax till förmån för B.W Modde. Bellfax kanske kommer att bli en bästa av hästarna i loppet, men han startar över opassande distans och efter vintervila så han tar vi nästa gång istället. B.W Modde är dock ingen duvunge det heller. Han var mycket vass senast och vann efter lång vila. Nu tränar han ännu bättre och jag blir inte förvånad om han vinner idag!

Avd 6

Spik Charrua Forlan.

Avd 7

I avslutningen kämpar ekipagen över hela tre varv är fördelade över fyra volter. Det är inte lätt att ta en massa tillägg på snabba sommarbanor som det blir idag så jag väljer att plocka med två hästar som starar från andra volten.

Asterix Hornline är en hedershäst som alltid gör sitt yttersta. Sist kastade han sig dock, i ren frustration, i galopp efter att ha serverats ett helt omöjligt lopp av kusken. Det är bra att glömma och jag tror på snabb revansch. Även Junior Troy är en häst av rätta virket och ingen lätt häst att runda över passande lång distans. Han har lopp i kroppen och ska nu gå barfota vilket gör många meter över upploppet!

Spelförslag: 2560 rader / 1280 sek

1. 4,5,6,7
2. 6,10,12,14.15
3. 1,2,4,6,7,9,10,11
4. 3,4,6,10
5. 7,11
6. 3
7. 8,9